NEWVI ANVÄNDER COOKIES PÅ DENNA HEMSIDA LÄS MER HÄR.

Om du klickar vidare på sidan accepterar du vår användning av cookies.

Close

  • research
  • Points de vente
  • newsletter
  • MY SKIN

Hudläkarens råd

Vilken hudtyp får rynkor snabbast - fet eller torr?

Visste du att ...

Rynkor är yttre tecken på förändringar som sker på alla nivåer i huden från ytan (epidermis) till de djupare lagren (dermis). De upprepade sammandragningar av ansiktsmusklerna kommer först leda till uttryckslinjer, särskilt i pannan och runt munnen och ögonen. Med åldern minskas cellförnyelse och hudens naturliga stödstruktur hänger inte längre med. Huden blir slapp och rynkor mer synlig och bestående. Emellertid är uttorkning av huden en av de viktigaste faktorerna vid bildandet av rynkor. Torr huds hydrolipida barriär (en blandning av vatten och lipider, vars roll är att skydda hudens yta) är av sämre kvalitet än den normala hudbarriären. Detta gör den mer bräcklig och sårbar. När torr hud behöver både vatten och lipider, förlorar den snabbare sin spänst, som om den kollapsar. Det betyder att rynkor syns snabbare på torr hud än på fet hud. 

Lösning

Om du har torr hud, bör du skydda din hud med en daglig fuktgivande vård. Välj en antiage-vård som specifikt rekommenderas för torr hud och innehåller återfuktande och närande ämnen.

Dela detta råd:

Skicka den här sidan via e-post

Läkares råd

Vilken betydelse har hormoner under klimakteriet på hudens åldrande?

Visste du att..

Din huds balans påverkas av hormoner, speciellt östrogen som hjälper till att göra huden mjuk och smidig. Under övergångsåldern genomgår din kropp stora hormonella förändringar med en betydlig reducering av östrogen och progesteron. Huden kan bli torrare och tunnare, hudveck och rynkor blir mer synliga på grund av förlust av kollagen (ansvarig för hudens smidighet).

Lösning

Det är viktigt att välja hudvårdsprodukter som är speciellt anpassade till den här perioden i ditt liv, som ger din hud näring som den har användning för. Håll en sund, varierad och balanserad kost som innehåller mycket grönsaker, frukt och vegetabiliska proteiner. Detta kommer att täcka de behov som din kropp har. Och glöm inte: Undvik överdriven exponering för sol och skär ner på rökningen!

Dela detta råd:

Skicka den här sidan via e-post

Dietistens råd

När jag blir äldre, bör jag följa en speciell diet för att få min hud att hålla sig fin?

Visste du att ...

Huden är kroppens största organ och som alla organ absorberar den näringsämnen genom blodet av de näringsämnen som kommer från vår kost. Hud som saknar vitala element kan inte vara vackra och strålande. Under hela ditt liv behöver din hud stora energikällor såsom essentiella fettsyror, vitaminer och mineraler, flavonoider och polyfenoler.

Lösning

Eftersom kosten är en viktig faktor för att hålla huden vacker måste du vara säker på att din kost är varierad och välbalanserad genom att äta massor av grönsaker, frukt och vegitabiliska proteiner, som kommer att ge din kropp den näring den behöver. Välj mat som är rik på kalcium för att kompensera för minskningen i nivåerna av östrogen. Slutligen bör du motionerar regelbundet för att behålla din figur. Bara några minuter motion varje dag kommer att hålla en sund balans mellan muskler och fettvävnad.

Dela detta råd:

Skicka den här sidan via e-post

FRÅGAFARMACEUTEN

Apotekspersonalen är utbildad för att ge dig rådgivning om den bästa hudvårdsrutinen och de produkter som passar din hud.

HITTA DITT NÄRMASTE VICHY APOTEK

Ok