NEWVI ANVÄNDER COOKIES PÅ DENNA HEMSIDA LÄS MER HÄR.

Om du klickar vidare på sidan accepterar du vår användning av cookies.

Close

  • research
  • Points de vente
  • newsletter
  • MY SKIN

Hudläkarens råd

Hur kan jag undvika obehag och irritation efter rakning?

Visste du att... Varje dag irriteras mäns hud genom repetitiva rörelser från rakhyveln. Varje rörelse med rakhyveln över huden skapar mikro-trauman vid motståndet av envisa ansiktshår. Huden skadas, vilket ger goda förutsättningar för bakterier. Dessutom har traditionella rakskum och tvålar starkt basiska pH-nivåer, och är benägna att bryta ned de lipider som bildar hudens skyddande hydro-lipidfilm. Utan detta viktiga skyddande skikt blir huden blir torr, och känslan av obehag ökar.

Lösning


Undvik att irritera huden med tvål eller rengöringsprodukter som är för aggressiva. Skölj ansiktet med varmt vatten för att underlätta rakningen. Välj raklödder som är tvålfria med ett neutralt pH-värde. Efter rakning, bör du använda en fuktighetscreme för att lugna och återfukta huden.

Dela detta råd:

Skicka den här sidan via e-post

Hudläkarens råd

Hur kan tonåringar förhindra orenheter i huden?

Visste du att... Oren hud är vanligt i puberteten. Mer än 76% av ungdomarna upplever oren hud i åldern 11 till 18 år. I puberteten är den hormonella utsöndringen, särskilt androgen sekretion (manliga hormoner), mycket höga eftersom det är dessa hormoner som utlöser puberteten. Men de kan också orsaka ökad talgproduktion. Andra faktorer som stress, trötthet och föroreningar stimulerar också överproduktionen som tenderar att skapa mikro-inflammationer som orsakar orenheter.       

Lösning

En bra rengöringsrutin är viktigt i detta skede i livet för att undvika onödig stimulering av talgkörtlarna. Men produkterna får inte vara alltför starka/uttorkande, för då reagerar huden genom att producera mer talg vilket gör huden mer fet! Varje morgon och kväll bör du ta bort orenheter och talg med en mild rengöringsprodukt som respekterar hudens pH-värde, och som är speciellt utformad för oren hud.

Dela detta råd:

Skicka den här sidan via e-post

Apotekarens råd

Hur kan jag undvika orenheter utan att irritera min hud?

Visste du att... Mäns hud har många hormonreceptorer, speciellt testosteron som stimulerar utsöndringen i talgkörtlarna. Dessa körtlar är fler och mer aktiva hos män. Mäns hud producerar därför mer sebum vilket betyder att mäns hud ofta är mer rik på lipider (fetter).

Lösning


Glöm alkoholbaserade lotioner som bara kommer att torka ut din hud. Rengör huden morgon och kväll för att avlägsna orenheter och överskott av talg. Välj en mild, tvål-fri rengöringsprodukt som är pH-neutral. Efter rakning, använda en sebumreglerande, lätt creme som är hypoallergen och inte täpper till porerna.

Dela detta råd:

Skicka den här sidan via e-post

Apotekarens råd

Hur kan man förhindra att min hud känns stram efter rengöring av huden?

Visste du att... Mäns rutin i badrummet avslutas ofta med ansiktet sköljs av med mycket vatten. Beroende på var du bor, kan vattnet vara mycket hårt. Om så är fallet skapas det lätt ett lager av kalcium  på hudytan som orsakar torrhet, speciellt på den tunnare huden på ögonlocken.

Lösning


Använd en mild, tvål-fri, pH-neutral rengöringsgel. Glöm inte att återfukta huden med en mjukgörande creme eller balm speciellt utvecklad för män, och som snabbt tränger in i huden utan att lämna en fet hinna.

Dela detta råd:

Skicka den här sidan via e-post

FRÅGAFARMACEUTEN

Apotekspersonalen är utbildad för att ge dig rådgivning om den bästa hudvårdsrutinen och de produkter som passar din hud.

HITTA DITT NÄRMASTE VICHY APOTEK

Ok