NEWVI ANVÄNDER COOKIES PÅ DENNA HEMSIDA LÄS MER HÄR.

Om du klickar vidare på sidan accepterar du vår användning av cookies.

Close

  • research
  • Points de vente
  • newsletter
  • MY SKIN

Hudläkarens råd

Jag har färre orenheter under sommaren. Är UV-strålar ett bra botemedel mot oren hud?

Visste du att..  Solen torkar ut finnar och förbättrar genomströmning av talg, så ofta verkar huden renare efter att du varit i solen. Men UV-strålning orsakar också en förtjockning av huden som gör att sebumkanalerna avsmalnar och det orsakar att sebum samlas djupt ner i porerna. Så efter att du kommit hem från din semester så släpps det instängda sebumet ut tillbaka till hudytan och nya och fler orenheter tar form!

Lösning

Under sommaren är det viktigt att inte ändra dina goda hudvårdsvanor. Fortsätt att försiktigt rengöra huden varje morgon och kväll och använd en lugnande och reglerande hudvårdprodukt  anpassad till din hudtyp. Du bör också skydda huden med en bra solcreme med solskyddsfaktor på minst 30 Om du följer en medicinsk behandling av akne bör du undvika solen helt och hållet.

Dela detta råd:

Skicka den här sidan via e-post

Dietistens råd

Ska jag undvika vissa livsmedel för att få färre orenheter i huden?

Visste du att ... Många tror att mat och hudens kvalitet är relaterade. Att fet och sockerrik mat som kött, ost och choklad har en effekt på hudens kvalitet. Kontroversiella studier tyder också på att mat som är mycket rik på kolhydrater ökar risken för hudproblem. Det finns dock inga belägg för dessa påståenden hittills. 

Lösning

Vad ska man göra på daglig basis? Om du upprepade gånger upptäcker att din hud verkar bli värre efter att ha ätit en viss mat, kan du begränsa ditt intag av detta livsmedel. Glöm inte att en balanserad kost som är rik på frukt och grönsaker alltid rekommenderas.

Dela detta råd:

Skicka den här sidan via e-post

Läkarens råd

Kan mycket oren hud orsaka brist på självkänsla, särskilt bland tonåringar?

Visste du att ... Flera studier har visat att mycket oren hud kan ha en negativ inverkan på självkänslan och hur man umgås rent socialt. Oren hud är ofta den första orsaken till fysiska tvångstankar, långt innan viktproblem. Vad vi känner är ofta ur proportion med det faktiska problemet. Orenheter som nästan är osynliga kan bli en källa till stora begymmer. Den psykologiska effekten av hudproblem hos tonåringar är ännu allvarligare eftersom det sker under perioden i deras liv där de bygger sina identiteter.

Lösning

Oren hud är en verklig källa till oro och bör tas på allvar. Detta tillstånd måste behandlas så tidigt som möjligt. Apotekare eller hudläkare kommer att kunna föreslå olika effektiva behandlingar som kommer att förbättra din hud och återställa självkänsla som är så viktigt vid denna tidspunkt i livet.

Dela detta råd:

Skicka den här sidan via e-post

FRÅGAFARMACEUTEN

Apotekspersonalen är utbildad för att ge dig rådgivning om den bästa hudvårdsrutinen och de produkter som passar din hud.

HITTA DITT NÄRMASTE VICHY APOTEK

Ok