Anti-aging i flytande form

Det har nog inte undgått någon att huden åldras och just i klimakteriet känns det som att huden i ansiktet går orättvist snabbt åt fel håll. Klimakteriet kan jag inte undvika och inte heller kan jag backa bandet. Jo, för jag har misskött mig. Kanske lite väl mycket. Älskar att vara brun, och jag har bra, tålig hud som snabbt får färg och sällan blir jag bränd. I alla fall nu på senare år är jag ganska försiktig. Har faktiskt hög solskyddsfaktor i ansiktet hela sommaren och även ofta både på våren och tidiga hösten. Men jag undrar ändå hur 80-talets soldyrkan egentligen påverkat det jag ser i spegeln idag? Jag läser med förskräckelse om hur solen är det absolut värsta för huden, att solens strålar snabbt och effektivt förstör hudens elasticitet, gör huden torrare och rynkigare och skapar fula bruna fläckar kallat pigmentförändringar.

Klimakteriet gör huden känsligare, i förklimakteriet eller det som egentligen heter perimenopaus, åren innan du slutar menstruera brukar det bli uppenbart. Ofta kan man uppleva en flammighet som inte funnits där tidigare, många upplever att de får mer utslag och något som nästan liknar pubertetsakne. Själv fick jag rosacea, det var hemskt att ha små ettriga utslag på kinderna och runt näsan och hakan. När jag väl förstått att det enda sättet att få bukt med utslagen var att utesluta det som drev på dem, i mitt fall vissa rödviner och en del kost, så blev det bra. Utslagen försvann så småningom men kan flamma upp igenom om jag triggar igång dem. När nu östrogenet väl sjunkit ner på låga stabila nivåer har huden blivit tunnare, torrare och jag kan uppleva den nästan genomskinlig och lite papprig.

@Tim Sobek

Men, nu kommer magin in! Hudvård, hudvårdsrutinen. Jag har alltid varit noga med rengöring, undviker tunga foundations som stänger igen porerna och gillar när huden ser naturlig och fräsch ut. Men det räcker inte att veta vad man inte tål, att vara försiktig med solen, hålla rent och luftigt. Det behövs mer. Fukt och serum har blivit mina nya bästa vänner. På ett rengjort ansikte kan jag varmt rekommendera Mineral 89 Booster, Vichy har utvecklat denna underbara fuktbooster som innehåller hyaluronsyra i kombination med 89% vulkaniskiskt vatten från Vichy, i Frankrike, som stärker hudens barriär och skapar bra lyster. De dagar när huden känns känslig och lite obekväm använder jag Mineral 89 Probiotic Fractions Serum som är förstärkt med probiotiska fraktioner.

@Tim Sobek

Sedan kommer ett anti-age serum på. Det är nästan pinsamt att behöva erkänna att jag för två år sedan inte visste vad serum var eller hur man ska använda det. Men nu har jag lärt mig att ett serum som appliceras under din dag- eller nattkräm blir som en effektiv grund, som har egna egenskaper och hjälper till att förhöja effekten av den kräm du lägger på efter. Om man ska diskutera anti-ageing i hudsammanhang så är det omöjligt att inte nämna serum. I serien Neovadiol har Vichy utvecklat ett fantastiskt serum med dokumenterad effekt, ett serum som heter Neovadiol Meno 5 BI-Serum.(1) Du får näring, lyster, huden får hjälp med uppstramning, pigmentfläckarna reduceras i nyans.

@Tim Sobek

I serien Neovadiol har Vichy också tagit fram en lätt och behaglig ögonkräm (Neovadiol Multi-Corrective Eye & Lip) som man med fördel även kan använda på de fina linjerna runt läpparna. Sedan är det dags att bestämma vilken dag- och nattkräm du behöver. Vichy har dag- och nattkräm för perimenopaus och postmenopaus. Läs mer här. Båda effektiva på sitt sätt och med textur som skiljer sig en smula. Det viktiga här är inte att veta var du befinner dig i förhållande till menopaus utan hur huden känns och ser ut. Jag är bortskämd med att ha fått prova hela serien under en längre tid och kommit fram till att jag under vinterns torra period gagnas av Neovadiol Post-menopaus som har extra mycket effekt på rynkor och ger näring och spänst med bra omega 3-6-9 innehåll. Medan under sommaren då det är fuktigare utomhus känns det som dagkrämen för peri-menopaus är perfekt genom sin lätta och fräscha konsistens.

Men det är lite av en smaksak, att prova sig fram är ingen dum idé. Med Neovadiols serum i botten kan du sedan själv fundera på vad du behöver mest av. Känns huden flammig och känslig, prova Peri-menopaus dag- och nattkräm och känns huden torr och trött prova Neodaviols krämer för Post-menopaus. Så ett litet tips till den som precis som jag vill ha lite frisk härlig färg och lyster, kolla in Neovadiol Rose Platinum. Läs mer här. Härlig textur som med hjälp av järnoxid ger en rosig fin, frisk ton.

Läs mer om Neovadiol, ingredienserna och deras dokumenterade effekter här.

(1) https://www.vichy.se/Hudv%c3%a5rd/Peri-amp-Post-Meno-5-Bi-Serum-NEOVADIOL/p45223.aspx

Redaktionen

Relaterade produkter

NEOVADIOL

Multi-Corrective Eye & Lip Care

Ögonvård - Vård av läppar- och ögonkonturer

Mest läst

Varför vi behöver tala om klimakteriet

Min önskan är att vi som går igenom klimakteriet idag vågar och orkar stå upp för att det är en helt normal process som alla kvinnor som har förmånen att leva tillräckligt läge ska gå igenom.

Läs mer

Mina egna bästa råd – vad som spelat störst roll för mig

Jag är nog på andra sidan, jag börjar tro att det kanske är sant, att klimakteriet är den nya våren. För så säger man i vissa delar av Asien. Det känns faktiskt som jag landat i ett lugn. Både själsligt och fysiskt. Den duktiga flickan med för mycket inre stress och press är inte längre så påtaglig.

Läs mer

Vad skiljer kvinnor och män

Många frågar sig om mannen går igenom ett klimakterium, eller ej. Vi kan konstatera att det i alla fall inte är lika dramatiskt som det är för oss kvinnor.

Läs mer

Klimakteriet – en del av livet

Man benämner ofta klimakteriet ”Den nya våren”, och kanske skulle det kännas lite lättare att se lite av det vackra istället för det som är utmanande.

Läs mer