Antiperspirant – Låt dig inte stoppas av svett

Det är bra för kroppen och vår hälsa att vi svettas. Svett är en naturlig och nödvändig kroppsmekanism som gör att vi håller en sund och stabil kroppstemperatur. När kroppen blir för varm börjar den att svettas för att göra sig av med överflödig värme. Det är inte något pinsamt med att svettas – allas kroppar gör det.

Det som har gett svett dåligt rykte är lukten1. Men svetten i sig själv är faktiskt luktfri. Det är när svetten kommer i kontakt med bakterier på huden och nedbryts till syra, som den typiska svettlukten uppstår. Denna process är också naturlig men kan vara oangenäm.

Lyckligtvis finns det råd för dig som lider av svett eller svettlukt. På Vichy har vi skapat en serie effektiva antiperspirant deodoranter för både män och kvinnor, så du aldrig behöver känna dig begränsad igen.


Vad är skillnaden på en deodorant och en antiperspirant?

En antiperspirant minskar produktionen av svett och lukt, medan deodoranter, som inte är antiperspiranter, neutraliserar lukten utan att stoppa själva svettproduktionen. Om du använder en deodorant kommer du därför att uppleva att du fortfarande kan få våta fläckar i armhålorna.

För att garantera ett optimalt skydd mot både svett och lukt har vi därför skapat en rad antiperspirant deodoranter, som förenar bägge egenskaperna.

Hitta den bästa antiperspirant deodoranten för dig

Alla antiperspirant deodoranter från Vichy har sina egna egenskaper, men gemensamt för alla är att de skyddar dig mot svett och lukt i alla sammanhang.

Oavsett om du tränar, har långa och krävande arbetsdagar, ska prestera en enskild dag eller bara behöver ett extra effektivt skydd mot svett, kan du hitta den bästa antiperspirant deodoranten för just dig.

Antiperspiranter från Vichy är gjorda för att eliminera dålig lukt och att kontrollera svettproduktionen. De passar alla hudtyper – även känsliga.Vichys antiperspiranter med långvarig effekt

Om du upplever besvär med hög svettproduktion är den bästa lösningen ofta att hitta en antiperspirant med långvarig verkan.

Det gör att du är skyddad mot både lukt och svett i flera timmar, och ger dig frihet att kunna fokusera på din dag utan att behöva bekymra dig om lukt.

På Vichy har vi flera antiperspirant deodoranter som håller dig torr och luktfri genom hela dagen.

Anti-Trace antiperspirant deodorant 48T

Anti-Trace Deodorant Roll-on 48T2 är en antiperspirant deodorant med en långvarig verkan mot svett. Den passar både män och kvinnor som har tendens att svettas mycket eller som ofta får plötsliga svettattacker under dagen eller natten.

Denna antiperspirant är tillverkad med aktiva ingredienser som är ytterst svetthämmande. Utöver sin förmåga att kontrollera svettproduktionen innehåller antiperspiranten också perlit, som absorberar fukt och samtidigt låter huden andas.

Vichy Antiperspirant Anti-Trace Deodorant Roll-on 48T är hypoallergen och lämnar huden fräsch och mjuk utan att orsaka gula fläckar på dina kläder. Här får du en kraftfull antiperspirant som är skön att använda och håller dig svettfri hela dagen.


Clinical Control 96HR antiperspirant deodorant

Vichy Clinical Control Roll-on 96HR Homme och Vichy Clinical Control Roll-on 96HR Femme är antiperspiranter för dig som önskar ett effektivt och extra långvarigt skydd mot svett och lukt.

Denna antiperspirant verkar i 96 timmar3 och är effektiv även vid intensiv aktivitet. Antiperspiranten kontrollerar din svettproduktion samtidigt som den hjälper att eliminera dålig lukt.

Clinical Control Roll-on 96H innehåller zink som har en anti-bakteriell effekt, och perlit som absorberar fukt och samtidigt låter huden andas.

Antiperspiranten har en behaglig konsistens som snabbt tränger in i huden utan att klibba. I stället lämnas din hud mjuk med en fräsch och mild doft. Denna antiperspirant deodorant passar alla hudtyper, även känsliga.Antiperspirant Deodorant Roll-on 72H för män

Vichys Antiperspirant Deodorant Roll-on 72H är särskilt framtagen för män med känslig hud, som önskar en långtidsverkande svettkontroll i upp till 72 timmar.

Denna antiperspirant är utan alkohol4 men innehåller ultra-absorberande mineraler, som effektivt hämmar svett. Därutöver är den också berikad med vulkaniskt vatten från Vichy, som stärker och lugnar den känsliga huden under armarna.
utan etanol4.

Vichys antiperspirant deodoranter utan parfym

Vichys antiperspiranter är testade under dermatologisk kontroll och lämpar sig väl för känslig hud. En del av vår deodorantserie består av ytterligare antiperspiranter som inte innehåller parfym.

Deodoranterna känns behagliga på huden samtidigt som att de har en långtidsverkande effekt mot svett och lukt.


Mild Antiperspirant Deodorant Roll-on 48H för kvinnor

Med Vichys Mild Antiperspirant Deodorant Roll-on 48H får du en lugnande antiperspirant, som passar särskilt bra för känslig hud och efter hårborttagning.

Den består av aktiva ingredienser kombinerade med lugnande proline cutei och verkar svetthämmande i upp till 48 timmar. Antiperspiranten har en lätt konsistens som snabbt tränger in i huden utan att kännas fet eller lämna vita ränder på tyget. Du får en mjuk hud som är väl skyddad mot dagens aktiviteter.


  1. Tove Agner, specialistläkare på sundhet.dk: Sved. 19.08.2019.
  2. Instrumental test, 30 volunteers.
  3. Instrumental test.
  4. Utan etanol
  5. Klinisk vägledning från Dansk Dermatologisk Selskab: Klinisk vejledning for udredning og behandling af hyperhidrose. 2018.

Redaktionen

Relaterade produkter