OK

OK Cancel

Thank you

Close

Din egen bröllopslookbook - genvägen till en sminkning och frisyr du kommer att gilla

Förväntansfulla blickar och nervositet som ligger i luften, kyrkklockorna slår och orgelns toner fyller rummet. Allas ögon riktas mot dig när du går över kyrkgolvet. Det är idag du kommer att säga ja till din kärlek. Tiden innan bröllopet har du gått igenom alla tänkbara känslor.  Varit spänd, nervös, gått runt i ett lyckorus, tänkt vad-händer-om-dittan-eller-dattan-går-fel, kanske inte sovit så mycket och självklart längtat!

Allt detta kulminerar i en oförglömlig dag i glatt sällskap med dina nära och kära. Då vill du så klart känna dig snygg och säker. Säker på att klänningen sitter som den ska, din hud har lyster och att sminket framhäver dina bästa sidor.

Före den stora dagen har du gått igenom en lång process och funderat över lokal, blomsterdekorationer, inbjudningar och mycket mer. Men hur kommer du säkert i mål med din egen bröllopslook? Svaret är en bröllopslookbook! Du har kanske redan sparat en massa bilder på Pinterest, hittat inspiration i tidningar eller laddat ner bilder från Instagram. Då är du redan en bra bit på vägen till målet.  För att lyckas med drömlooken på din stora dag är det viktigt att du själv skapar dig en bild av hur du vill att helheten ska se ut. Passar ett bordeuxfärgat läppstift till din spetsklänning, måste du ha mjuka lockar till boho-chic-klänningen, är det fint med champagnefärgad ögonskugga till en elfenbensfärgad sidenklänning?

Oavsett om du själv står för smink och hår eller får hjälp av en professionell makeup-artist är det viktigt att du vet vilken stil du föredrar. Du ska ju känna att du ser ut som du - fast med en extra touch stardust! Att ge en makeup artist helt fria händer är inte alltid en bra idé.  Ni kan ju ha helt olika uppfattningar av vad som passar dig bäst. Var därför förberedd med din egen lookbook så du lätt kan berätta vilken look och vilka färger du har tänkt dig. Faktiskt är många makeup artister vana vid att arbeta utifrån lookböcker eftersom de används till fotograferingar, modevisningar och mycket mer.

Veckorna före bröllopet bör du vara extra mån om huden och bygga upp den så att den är i bästa skick på dagen D. Kör ett "hudvårdsbootcamp" och använd t.ex. IDÉALIA nattpeeling för att få en strålande lyster och jämnare hudton. Kombinera gärna med IDÉALIA serum och nattkräm för att ge lystern en boost, få en finare hudstruktur, mindre synliga porer och reducera fina linjer. En välvårdad hud är A och O för att kunna lägga en snygg make up som håller hela dagen.

Det här behöver du:

 • En scrapbook
 • Bilder på din klänning
 • Tidningsurklipp
 • Utskrivna bilder från Pinterest, bloggar, Instagram m.m.
 • Polaroidbilder
 • Sminkprover

Gör så här:

Planera in ett par mysiga eftermiddagar med  din syster eller en nära väninna som känner dig väl och vet vad du klär i. Klipp ut olika smink - och hårlookar och sätt samman den look du har tänkt dig. Testa att leka med olika kombinationer och känn efter vad som klär ditt ansikte och dina färger. Glöm inte att vara lite realistisk också. Om du aldrig använder mörk ögonskugga eller starka färger på läpparna är det inte säkert att det är en bra idé att börja med det på din bröllopsdag. När du har kommit fram till en look du känner dig nöjd med är det bara att sätta igång att klistra in den i din lookbook.

Nu har du sammanställt hela din look och kan lätt förklara den för din makeup-artist eller påminna dig själv om hur du har tänkt. Det är annars lätt att bli en aning överrumplad av all god vilja och alla idéer andra kan ha för den stora dagen.

Vi på leVICHYmag-redaktionen önskar dig en underbar dag!

Relaterade produkter

 • Nattcreme till alla hudtyper
 • Mest läst

  Emiliblog.dk: om att vara karriärkvinna och 100 % mamma DEL 2

  EN SUND LIVSSTIL

  Emiliblog.dk: om att vara karriärkvinna och 100 % mamma DEL 2

  Emilie Middelhart startade sin blogg emiliblog.dk år 2011
  och ingår därmed i det lilla sällskapet av de första, riktiga
  livsstilsbloggarna och trendsättarna i Danmark. Hon har
  alltid varit en entreprenör med stort E och har utöver
  bloggen varit involverad i justspotted.dk med sin man Casper.

  läs artikeln

  go to top