Förstå din oljiga och orena hud och ta hand om den

Har du oljig och oren hud, och känner du dig vilsen när det kommer till att ta hand om den?

Det finns många faktorer vi inte kan kontrollera som påverkar hur vår hud mår. För dem av oss med oljig och oren hud orsakar faktorer som föroreningar, UV-strålning och hormoner problem som till exempel finnar, pormaskar och hud med tendens till acne. De här omständigheterna kan vi inte själva göra något åt. Däremot kan vi ta hand om vår hud varje dag och ge den så bra förutsättningar som möjligt för att stå emot dessa faktorer. I den här artikeln lär du dig att förstå oljig och oren hud, och får veta hur du tar hand om den.

Därför får du orenheter och pormaskar

Alla kan uppleva att de har oren hud ibland. Orenheter och pormaskar kan uppkomma när huden producerar en viss mängd olja, kallad sebum, som täpper igen porerna. Produktionen av sebum kan variera från person till person eller på grund av hormonella förändringar, stress och UV-strålning.

Personer med oljig hud producerar mer sebum och har lättare att få finnar, pormaskar och tendens till acne än människor med normal eller torr hud. När sebum täpper igen porerna samlas orenheter från föroreningar, hudceller osv inuti porerna.

Vad du kan göra åt oljig och oren hud för att reducera orenheter och pormaskar

Ge aldrig upp på grund av att du har problemhud! Gör istället hudvård till en del av din dagliga rutin och njut av hur bra det känns (och ser ut!) att ta hand om din hud och vårda den utifrån dess behov.

Vichy’s serie Normaderm, är anpassad för problemhud och Normaderm Phytosolution Dubbelverkande ansikstcreme är problemlösande hudvård du kan använda dagligen för att rengöra huden. Dessutom gör den din hudvårdsrutin till en enkel och njutningsfull upplevelse. Med en dubbelverkande effekt är den både effektiv mot lokala orenheter, synliga porer och pormaskar, samtidigt som den vårdar hela huden och förbättrar dess textur, jämnar ut hudtonen och återfuktar oljig och oren hud med tendens till acne.

Oljig och oren hud behöver fukt och återfuktning

Oljig och oren hud behöver återfuktning, trots att det finns en allmän uppfattning om att det inte är fallet. Den behöver dock rätt sorts fukt. Normaderm Phytosolution har bevisad effekt för oljig och oren hud med tendens till acne.

Formulan innehåller flera ingredienser med naturligt ursprung. Bland annat hyaluronsyra och termiskt källvatten från Vichy som återfuktar huden, salicylsyra som exfolierar huden och öppnar upp porerna och probiotisk bifidus, som stärker hudbarriären.

Så använder du Normaderm Phytosolution

Normadermserien gör hudvård till en njutningsfull upplevelse tack vare dess lena och sköna konsistens. Produkterna känns lätta på huden och absoberas snabbt och efterlämnar oljig hud med en ren, klar och fräsch känsla, samtidigt som de ger en matt look.

Det är väldigt enkelt att använda Normaderm Phytosolution. Börja din dagliga hudvårdsrutin med att rengöra din hud med den intensiva rengöringsgelen innan du applicerar Dubbelverkande ansiktscreme. Använd den morgon och kväll för att ge din oljiga och orena hud de bästa förutsättningarna att klara av dagen och behålla sin lyster. Om du känner obehag kan du minska användningen till en gång om dagen. Den återfuktar i upp till 24 timmar och ger snabbt synliga resultat när det kommer till att reducera orenheter och pormaskar samt att förbättra oljig hud som har tendens till att få acne. Du kan också lägga till Minéral 89 Booster i din rutin om du vill ha ännu mer återfuktning.


Kom ihåg att återfukta, stärka och förnya din oljiga och orena hud om du vill reducera orenheter, porer och pormaskar och för att få en ren, klar och fräsch känsla.

VICHY

Redaktionen

Relaterade produkter

Mest läst