Njut av solen och fortsätt vara skyddad!

Solen gör oss lyckligare och vi känner oss mer attraktiva med en härlig sommarbränna. Vi behöver solljuset för att må bra och många fördelar kommer med det - men tyvärr också UV-strålar. Vi ger dig tydliga fakta om UV-strålning och andra miljöfaktorer som påverkar din hud, tillsammans med andra tips om solskydd. Så, koppla av och njut av solen - du förtjänar det.

Visste du att?


Tidigt åldrande för huden
Vi blir äldre varje dag - det är ofrånkomligt. Man ska dock åldras naturligt och inte låta solens UV-strålar åldra din hud för tidigt. Solskador är en av de största orsakerna när det kommer till för tidigt åldrande - faktum är att överexponering av UV-strålar är orsaken till upp till 80% av synligt åldrande.

Skydd

Knepet för att fortsätta vara skyddad i solen heter SPF- Solskyddsfaktor. Inte bara under sommaren, utan året runt. Du behöver nödvändigtvis inte addera solskyddsfaktor i din dagliga rutin, du kan spara tid genom att använda en creme som redan innehåler SPF, bara kom ihåg att långa soliga dagar ska inkludera tillkommande solskyddsfaktor.

Kolla in VICHY Capital Soleil dagcremer med SPF här.
Kolla in VICHY Idéal Soleil 3-i-1 Anti-Dark Spots här.
Kolla in hela sortimentet av VICHY Capital Soleil solcremer här.

SPF 20, 30 eller 50+?

Att välja den rätta nivån på SPF kan vara svårt. SPF numret har inget att göra med antalet timmar som du planerar att vara i solen eftersom din omgivning kan ändra effekten av SPF dramatiskt. Om du är osäker på vilken SPF-nivå du ska välja - gå upp en nivå - eller fråga ditt lokala Apotek. Välj produkter som skyddar dig från både UVA och UVB-strålar och ta med externa faktorer såsom sand, vatten och svett som kan reducera effekten av din SPF. Kontakt med sand kan också reducera effekten av solskyddsfaktor. Om du planerar en lång dag på stranden så ska du titta efter en ultralätt solskydd som är enkelt att applicera, som t.ex. VICHY´s Beach Protect Multi-Protection Milk SPF 50+ och Sollotion SPF 50 till ansikte och kropp för dina barn.

Du kan upptäcka hela VICHY Capital Soleil's sortiment här. Vi har också skydd för alla hudtyper och alla slags soliga miljöer. Solskyddsfaktor är både för semester och varje dag, så förbered och ta hand om din hud - alltid.

Varma hälsningar från VICHY

För semester & vardag

  • Välj rätt solskyddsfaktor
  • Sand, vind och vatten kan reducera effekten av din solskyddsfaktor
  • Låt dig själv njuta av solen men kom ihåg att alltid vara skyddad!

Redaktionen

Relaterade produkter

Mest läst