Så kan du göra dina porer mindre synliga

Du ska vara glad över din huds porer, de spelar en viktig roll i regleringen av hudens elasticitet. Men hör du till de som gärna vill göra de små prickarna på näsa och haka mindre synliga är det viktigt att du rengör och vårdar dem på rätt sätt. Här berättar vi hur.

Dina porer är värdar åt hårsäckar och talgkörtlar som frigör talg - kroppens naturliga olja som håller huden sund och smidig.

Huden i ditt ansikte bearbetar ständigt allt från skiftande temperaturer och luftfuktighet till föroreningspartiklar i luften och smink. Uppstår det ett irritation i porerna kan de börja överproducera talg, vilket sedan kan öka gradvis och leda till att de blir tilltäppta. Om du börjar få små mörka fläckar i porerna är detta oftast förklaringen. I särskilt svåra fall kan en por bli helt tilltäppt med talg, döda hudceller och smuts, vilket resulterar i att det uppstår en så kallad pormask.

Vad kan orsaka överaktiva porer? Allt från stress, hormonella förändringar till ohälsosam kost och livsstil. Och så kan det självklart även bero på solskador och åldrande. Med åldern minskar mängden kollagen i huden, vilket gör den mindre fyllig så porerna ser större ut. Ännu en bra anledning till att använda solcrème och anti-aging produkter!

Du kan inte krympa eller ta bort dina porer, men du kan hålla dem rena, så att de inte syns lika tydligt.

Här är produkter från VICHY-serierna Normaderm och Idéalia som har en gynnsam effekt på dina porer och som är lämpliga för olika hudtyper:

  • Normaderm 3 in 1 cleanser + scrub + mask. En trippelt vårdande behandling till dig som har oren eller fet/glansig hud och gärna vill väcka dina tilltäppta porer till liv på ett skonsamt sätt. Cremen har en exfolierande effekt och salicylsyra + glycolsyra, och innehåller samtidigt VICHY termiska källvatten. Cleanser: reducerar talg och orenheter. Scrub: Rengör porerna. Mask: Mattar ut och rengör huden för en jämn yta.
  • Normaderm Purifying Pore-Tightening Tonic. Skintonic som drar samman porerna och jämnar ut huden. Lämplig till orena och oljiga områden som t.ex. T-zonen. Reducerar orenheter samt porernas synlighet och ger huden en snygg, matt finish. Optimal att använda efter rengöring med Normaderm Deep Cleansing Purifying Gel.
  • Normaderm Beautifying Anti-Blemish Care. Bra för dig som har kombinerad/fet hud och kämpar med orenheter, märken, rodnad, förstorade porer, glansig hud eller ojämn hudton. Produktens formel innehåller Salicylsyra + LHA och är berikat med den nya teknologin Air Licium + Phe Resorcinol mot orenheter och glansiga områden. En skonsam formel som minskar utsöndringen av talg samtidigt som den fuktar och vårdar huden.
  • Idéalia dagcremer till torr hud eller till normal/blandhy. Dessa dagcremer jämnar ut hudtonen och ger ett snyggt och hållbart lyster. Påverkar dessutom hudstrukturen och reducerar fina linjer och synliga porer. Innehåller extrakt av blåbär rikt på antioxidanter och kombucha, som tillsammans främjar ett snygg lyster.
  • Idéalia gelé-dagcreme till kombinerad/fet hud åtgärdar ojämn, trist och glansig hudyta. Efterlämnar en fin, matt finish och huden känns uppfriskad efter appliceringen.
  • Idéalia Serum för alla hudtyder. Förnyar lystret och ger er mer jämn hudton. Förfinar hudstrukturen, reducerar fina linjer och gör dina porer mindre synliga. Innehåller extrakt från lakritsrot kombinerat med antioxidanta flavonoider från citrusfrukter, adenosin och termiskt källvatten från Vichy.

Redaktionen

Relaterade produkter

IDÉALIA

Dagcreme till normal/kombinerad hud

Dagcreme - Vård till normal / kombinerad hud

Mest läst

För att din hud älskar fukt

Om du vill att din hud ska vara mjuk och smidig året runt är återfuktning nyckeln. Det kan dock vara svårt att upprätthålla hudens fuktbalans på grund av olika ständigt föränderliga faktorer i vardagen. Det är kan också vara svårt att identifiera uttorkad hud eftersom den lätt kan misstas för torr hud.

Läs mer