Soliga skidbackar

Vmag Ideal Soleil


Du vet den där känslan av att vakna upp till en dag perfekt för skidåkning? Klarblå himmel, strålande sol och 15 cm nysnö som har fallit under natten. Du gör dig redo med flera lager kläder för en lång dag utomhus i kylan, medan du tänker på koppen med varm choklad som du kommer att njuta av i en solstol under lunchpausen. På väg ut genom dörren plockar du med dig hjälmen och skidglasögonen. Dina vänner väntar på dig, redo för ännu en härlig dag i backen. Men vänta! Glöm inte att smörja in dig med solskyddsfaktorn innan du ska tillbringa hela dagen ute i snön.

Snön reflekterar solen


Din hy är kanske vinterblek när skidsäsongen börjar, men du behöver inte ha på dig bikini för att få en solbränna. Visste du att snö kan reflektera upp till 85 % av solskenet och att UV-nivåerna kan öka vid högre höjder? Till och med på kalla, molniga dagar kan solen skada din hy. UV-strålar kan nämligen gå rakt igenom molnen, vilket gör solskyddsfaktor till ett måste oavsett väder.

Solskyddsfaktor i vintersolen


Din dagkräm kanske innehåller SPF, och det räcker gott och väl i det nordiska klimatet mellan september till april. Men när du ska åka på vintersemester i fjällen eller vara ute i naturen är det viktigt att komplettera med solskyddsfaktor för ytterligare skydd.
Smörj in dig med solskyddsfaktor INNAN du tar på dig din skidutrustning. Se till att smörja in dig minst 30 minuter före du ska ut i vintersolen. På det sättet hinner krämen absorberas innan solen träffar din hy. Om du ska vara ute hela dagen är det dessutom en bra idé att ta med dig solskyddsfaktorn så att du kan smörja in dig igen under dagen. Var extra noga med utsatta områden såsom näsan, pannan, nacken, öronen och läpparna.

Njut av solen med Capital Soleil


För ansiktet, öronen och nacken är Vichy Capital Soleil Fuktgivande Ansiktssolkräm SPF 50+ det rätta valet. Den lätta formulan är enkel att applicera och absorberas snabbt. Den är till och med vattenresistent, vilket gör den perfekt för fuktigt väder och snöiga backar. Du får skydd för både UVA- och UVB-strålar samtidigt som din hy återfuktas – precis som med din vanliga dagkräm. Testad för känslig hy.

Idéal Soleil SPF 50 creme

Se hela sortimentet av solskydd från Vichys Capital Soleil serie

Använd Vichy Capital Soleil Solstift SPF 50+ till dina läppar, näsan och kinderna. Det passar dessutom perfekt i fickan, så att du enkelt kan smörja in dig igen uppe på bergstopparna eller på soliga lunchställen!

Idéal Soleil SPF 50 stick

Upptäck hela sortimentet från Capital Soleil her

Ha en fantastisk vintersemester, önskar Vichy.

Redaktionen

Relaterade produkter

Mest läst

Njut av solen och fortsätt vara skyddad!

Solen gör oss lyckligare och vi känner oss mer attraktiva med en härlig sommarbränna. Vi behöver solljuset för att må bra och många fördelar kommer med det - men tyvärr också UV-strålar.

Läs mer

Är din hud skyddad på stranden?

I Sverige har vi tur! På sommaren kan vi njuta av långa dagar på stranden och lyssna på det avslappnande och fridfulla ljudet från vågorna. Allting tack vare vår långa kustlinje och våra nordliga färskvattensjöar. Men visste du att till exempel sand, vind, vatten, och salt är faktorer som kan försvaga ditt solskydd?

Läs mer