Solskydd för alla hudtyper


Vår hud utsätts dagligen för solens ultravioletta strålar – också under de kalla vintermånaderna och dagarna med molnigt väder. UV-strålarna kan ge hudproblem som solbränna, pigmentförändringar, soleksem och dessutom förorsaka åldrande i huden.

Det är därför viktigt att njuta av solens strålar med försiktighet och skydda huden varje dag genom att använda solskydd. Vichy har skapat en serie solskydd till olika hudtyper, så du kan njuta av den bästa källan till D-vitamin och samtidigt vara väl skyddad mot både UVA- och UVB-strålar.

I artikeln dyker vi ned i Vichys serie av solkrämer, så du kan hitta rätt solskydd för din hudtyp.


För varje behov

Vichy Capital Soleil är vår serie solskydd utvecklad för känslig hud med sensoriska konsistenser, som inte lämnar huden fet och kladdig. Serien är skapad för att garantera solskydd för alla hudtyper, oavsett vilka särskilda behov din hud har.

I serien hittar du solskydd för alla tillfällen – från solskyddet med en given plats i väskan till solskydd särskilt lämpat för barn, för känslig hud och med anti-age egenskaper. Du har därför goda möjligheter att hitta den solkräm som passar bäst till din hud.

Gemensamt för alla produkter är att de är testade under dermatologisk kontroll och ger dig ett bredspektrigt skydd mot både UVA- och UVB-strålar. Du är därför väl skyddad, oavsett om det är en solig sommardag eller en mulen höstdag.


Solskydd och anti-age i ett

Också här i Norden är det nödvändigt att använda solskydd varje dag, trots att vårt väder är känt för att vara nyckfullt.

Mer än 80 %1av hudens ålderstecken är orsakade av UV-strålning och föroreningar, det som vi kallar exposoma faktorer. UVB-strålar är vanligast om sommaren medan UVA-strålar är närvarande hela året runt, och de har en permanent påverkan på hudens åldrande.

Med detta i huvudet har vi utvecklat Capital Soleil UV-Age Daily med ett mycket högt solskydd på SPF50+. Den skyddar mot solåldrande, har en ultralätt konsistens och efterlämnar en osynlig, jämn och icke-fet finish på huden. I Capital Soleil UV-Age Daily får du en solkräm du kan använda varje dag, som förebygger och minskar ålderstecken och har ett bredspektrigt solskydd i en och samma produkt.

Capital Soleil UV-Age Daily är full med aktiva ingredienser som niacinamid, peptider, probiotiska fraktioner och vulkaniskt vatten från Vichy.

Niacinamid, även kallat B3-vitamin, hjälper att motverka pigmentfläckar. Peptider ger en lenare hud. Tillsammans stärker de probiotiska fraktionerna och det mineralrika vulkaniska vattnet från Vichy hudens barriär.

Denna solkräm kan också fås med en lätt färgton, UV-AGE Daily Tinted SPF50+, som ger en naturlig täckning och jämnare hudton – och innehåller alla desamma aktiva ingredienser. 
Den innovativa formulan i UV-Age Daily skyddar huden i ditt ansikte mot solens strålar, varje dag. 

Fuktgivande solkräm för känslig hud


Vichy Capital Soleil Velvety Cream är en fuktgivande solkräm för ansiktet med mycket högt solskydd på SPF50+.

Denna solkräm har en formula med fuktgivande hyaluronsyra och vulkaniskt vatten från Vichy, som bidrar till långvarig fukt i upp till 24 timmar och att skapa balans i huden.

Capital Soleil Velvety Cream har en sammetslen konsistens som snabbt smälter in i huden utan att lämna vita märken. Solkrämen ger dig ett bredspektrigt skydd mot UV-strålar samtidigt som att den gör huden lenare, mjukare och smidigare.

Denna solkräm passar till dig som har en solkänslig hud och vill kombinera högt solskydd med vårdande och fuktgivande egenskaper.


Spray för kropp och ansikte

Om du föredrar en lättabsorberad och flytande solkräm för både ansikte och kropp har Capital Soleil Ultralätt Solspray den perfekta formulan för dig.

Här får du ett högt och bredspektrigt solskydd med SPF 30 eller 50+ i en konsistens som varken är fet eller kladdar, utan lämnar endast en osynlig finish utan vita märken.

Denna lätta solkräm passar både till ansikte och kropp och är mycket vatten- och sandresistent, och därför väl lämpad både till vardagen som till en sommardag på stranden.

Solkrämen innehåller flera aktiva ingredienser som probiotiska fraktioner och E-vitamin, som stärker hudens antioxidant-försvar och bidrar med att neutralisera skadliga fria radikaler. Dessutom innehåller Cell Protect UV Spray också hyaluronsyra som håller huden fuktig och minskar solens uttorkande påverkan.

Den praktiska solkrämen på sprayflaska kan också fås i en barnvariant som ger ett mycket högt skydd till deras känsliga hud. Capital Soleil Ultralätt Solspray SPF50+ För Barn ger dina barn UVA- och UVB-skydd, innehåller ingen parfym och är resistent mot både vatten, sand och svett.Matt solkräm

Vissa väljer att avhålla sig från solkräm om den orsakar en glansig hud i solen. Därför har vi framtagit Capital Soleil Matt Solcreme för ansiktet med SPF 30, som är en lätt solkräm med högt solskydd som gör huden matt.

Solkrämen skyddar din hud mot solbränna, pigmentförändringar och förtida åldrande av huden orsakat av solen, samtidigt som den motverkar blank och glansig hud.

Med Capital Soleil Dry Touch kan du njuta av en fräsch och behaglig konsistens som snabbt tränger in i huden utan att lämna vita märken. Solkrämen passar bra till dig som har känslig hud, som gärna vill undvika en fet och glansig hud och som önskar en solkräm som fungerar bra under makeup.Skydda huden mer hållbart

Vichy har utvecklat Capital Soleil Eco-Designed Milk Sollotion SPF50+ för ansikte och kropp. Denna solkräm är skapad med respekt för havsmiljön med en hållbarare formula och förpackning2.

Förpackningen är tillverkad med 45% mindre plast jämfört med liknande produkter. Grundformulan utan solfilter är 94% biologiskt nedbrytbar och hela formulan med solfilter är 71% nedbrytbar2.

Solkrämen ger dig ett bredspektrig UVA- och UVB-skydd och har en lätt konsistens som snabbt tränger in i huden och fuktar den i upp till 24 timmar, utan att huden känns fet och får vita märken. Samtidigt är solkrämen vattenresistent och lämpar sig väl för en tur till stranden, där din hud kommer vara bra skyddad mot solens strålar.


  1. Flament, Frederic & Bazin, Roland & Laquieze, Sabine & Rubert, Virginie & Simonpietri, Elisa & Piot, Bertrand. (2013). Effect of the sun on visible clinical signs of aging in Caucasian skin. Clinical, cosmetic and investigational dermatology. 6. 221-232. 10.2147/CCID.S44686.
  2. I jämförelse med en liknande plasttub. Hela formulan inkl. solfilter är 71% biologiskt nedbrytbar enligt OECD 301 eller motsvarande ISO test.

Redaktionen

Relaterade produkter

Mest läst

Njut av solen och fortsätt vara skyddad!

Solen gör oss lyckligare och vi känner oss mer attraktiva med en härlig sommarbränna. Vi behöver solljuset för att må bra och många fördelar kommer med det - men tyvärr också UV-strålar.

Läs mer

Soliga skidbackar

Du vet den där känslan av att vakna upp till en dag perfekt för skidåkning? Klarblå himmel, strålande sol och 15 cm nysnö som har fallit under natten.

Läs mer

Är din hud skyddad på stranden?

I Sverige har vi tur! På sommaren kan vi njuta av långa dagar på stranden och lyssna på det avslappnande och fridfulla ljudet från vågorna. Allting tack vare vår långa kustlinje och våra nordliga färskvattensjöar. Men visste du att till exempel sand, vind, vatten, och salt är faktorer som kan försvaga ditt solskydd?

Läs mer