SCHAMPON

Luftföroreningar, väderomslag och stress är några av de faktorer som dagligen kan påverka håret och hårbotten och resultera i fett hår, mjäll och håravfall. Dercosserien från Vichy har flera aktiva shampo som effektivt rengör håret och hårbotten. Dercos Mineral Soft Shampo med vulkaniskt vatten från Vichy rengör håret försiktigt och gör håret blankt från rot till topp.

Vanliga frågor
Om SCHAMPON

Fråga 1: Vad menas med detoxschampo?

Ett detoxschampo har en unik formula som fungerar som en magnet genom att dra till sig smuts, lösa upp den och sedan skölja bort den med vatten. Till skillnad från ett vanligt schampo som rengör hår och hårbotten, är ett detoxschampo en mer djupgående rengöring av håret och är utformat för att användas då och då.

Fråga 2: Kan man använda schampo som kroppstvätt?

Egentligen inte. En kroppstvätt innehåller fuktighetsbevarande, mjukgörande och ocklusiva ämnen som återfuktar huden, medan schampon innehåller ämnen som gör håret mjukare och lättare att borsta. Även om de båda har till uppgift att avlägsna fett och smuts, gör de det på olika sätt eftersom schampon lämnar kvar lite extra fett för att hålla håret mjukt och glansigt.

Fråga 3: Ska man tvätta håret varje dag?

Det beror på flera olika faktorer. Vi rekommenderar att tvätta oljigt och tunt hår dagligen. Om du vistas i en fuktig miljö, om du tränar mycket eller om du använder stylingprodukter behöver du tvätta håret oftare.