OK

OK Cancel

Thank you

Close

Multimasking - när 3 är bättre än 1

Alla pratar om multimasking. Men vad är det egentligen, och bör det ingå i din skönhetsrutin? Vi tittar närmare på den nya, spännande trenden som utgår ifrån din huds individuella behov.

Precis som med ditt smink använder du inte en produkt till allt. Samma princip bör faktiskt gälla för din hudvård. Vi har alla områden i ansiktet som behöver olika mycket fukt och vård, och konsten är att sätta ihop en mask som passar just dig.  Kanske har du tilltäppta porer på näsan, behöver extra fukt på kinderna eller att din panna saknar lyster och behöver en peeling.

Längre ner berättar Trude, Rika och Emilie från leVICHYmag-redationen om sina personliga multimasking-rutiner med tre helt nya masker från VICHY. VICHT har tagit fram kombinerade ansiktsmasker baserade på en särskild lera, vatten och vulkansten som ger nya fantastiska resultat. Även för dig som har känslig hud.

VICHY Pore Purifying Clay Mask

Denna mask innehåller två slags vit lera (kaolin + bentonit) kombinerad med Vichys termiska vatten. Masken absorberar orenheter och talgöverskott från huden samtidigt som den gör porerna mindre synliga. Den innehåller Aloe vera-extrakt som gör huden smidigare och fuktigare. Masken är framtagen speciellt för kombinerad/fet hud med tendens till tilltäppta porer. Använd den 1-2 gånger i veckan. Låt den verka i 5-10 minuter och skölj sedan av.

VICHY Quenching Mineral Mask

Denna mask innehåller fuktgivande glycerin, som ger huden ett omedelbart tillskott av fukt. Vitamin B3 har en lugnande verkan på huden medan VICHY termiskt källvatten balanserar och förnyar den. Menthoxypropanediol ger en uppfriskande effekt och jasminvatten, bambu och grönt te ger masken en utsökt mild doft. Masken kan användas två till tre gånger i veckan. Applicera gelén på ren hud och låt den sitta i fem minuter innan du masserar överskottet i huden. Strax efter känns huden helt återfuktad. Masken är speciellt utformad för torr, fuktfattig och känslig hud.

VICHY Double Glow Peel Mask

Denna peelingmask arbetar med två slags peeling, så kallad dubbel peelaction (mekanisk och kemisk). Ena delen av dubbel peelaction utgörs av den kemiska processen som skapas av fruktsyran AHA (alfahydroxisyra). Den tar bort döda hudceller, jämnar ut hudtonen och ger lyster åt trött och trist hud. Den mekaniska peelingen sker med tillfört vulkanstoft, som försiktigt exfolierar huden när det masseras in i huden i cirkulära rörelser. Masken kan användas 1-2 gånger i veckan. Låt den sitta i 5 minuter  innan du avslutar med att massera ansiktet och skölja av masken.

Emilies multimasking-rutin
Jag har känslig hud och har därför alltid varit försiktig med att bara kasta mig ut och använda ansiktsmasker. Därför blev jag väldigt förtjust när jag förstod att de nya VICHY maskerna kan användas för just känslig hud. Jag har en tendens att få tilltäppta porer runt hakan, och därför använder jag Pore Purifying Clay Mask i detta område. Den torkar efter appliceringen och det känns bokstavligen som om alla orenheter dras ut. Mina kinder och näsa har en tendens att bli torra - särskilt på vintern. Här använder jag Quenching Mineral Mask som verkligen känns härlig på huden. Den både kyler och återfuktar huden intensivt. I pannan använder jag Double Glow Peel mask som jag försiktigt masserar in i huden. Man kan känna de aktiva ingredienserna från AHA fruktsyran, som jag först var lite nervös över, men som jag sedan märkte att min hud regerade bra på. Hela härligheten får sitta i 5 minuter, innan jag sköljer av maskerna. Och resultatet blir alltid bra! Porerna på min haka ser mindre och renare ut. Mina kinder och framförallt min näsa, som har en tendens att fjälla, ser genomfuktade och fräscha ut. Samtidigt har min panna fått en fin lyster, som jag tycker får mig att se mer utvilad ut.

Rikas multimasking-rutin
Jag älskar ansiktsmasker, men jag använde dem sällan eftersom de ska sitta på så länge - och det har jag helt enkelt inte tålamod till. Därför var jag superspänd på att prova de nya maskerna. De fungerar nämligen redan efter bara 5 minuter, vilket är perfekt medan man håller på med andra skönhetsrutiner i badrummet. Jag brukade ha problem med oren hud och även om den är fin nu tenderar min t-zon fortfarande att bli blank. Därför använder jag Pore Purifying Clay Mask på näsan och i pannan. Den här masken har en lite tjockare konsistens än de två andra. Masken är lätt att använda och känns otroligt lugnande på huden. Den renar porerna och gör huden nästan matt, utan att lämna den torr. Jag använder Double Glow Peel Mask på kinderna eftersom de behöver lite extra lyster, medan den nedre delen av mitt ansikte och haka får den fukt de behöver med Quenching Mineral Mask. Jag är så glad över resultatet och min hud har verkligen fått en boost!

Trudes multimasking-rutin
Jag är alltid på jakt efter nya skönhetsprodukter som förbättrar och vårdar min hud. Jag älskar multimasking-konceptet! Jag tycker att den skandinaviska kylan är tuff mot min hud, huden blir torr och mister sin lyster. Därför använder jag Quenching Mineral Mask i pannan eftersom den snabbt blir torr. Den kylande känslan är behaglig och fukten tränger effektivt in i huden. Mina kindben vill jag i regel ge lite extra lyster, så där använder jag Double Glow Peel Mask för att ta fram den "glow" vi alla gärna vill utstråla. Mina kinder kan också behöva extra fukt och där applicerar jag också Quenching Mineral Mask. Jag vill gärna rengöra mina porer kring hakan och näsvingarna, så där använder jag Pore Purifying Clay Mask. Medan den torkar kan man riktigt känna hur leran i masken avlägsnar alla orenheter. Resultatet är att vintertrött hud snabbt ser fräsch och strålande ut! Jag kan inte förstå att jag inte provat multimasking förut. Det har faktiskt tillfört något helt nytt till min skönhetsrutin som jag är jättenöjd med.

Relaterade produkter

Uppfriskande och Fuktgivande Mineralmask

Uppfriskande och Fuktgivande Mineralmask

Porrengörande Lermask

Porrengörande Lermask

Lystergivande Peelingmask

Lystergivande Peelingmask

go to top