OK

OK Cancel

Thank you

Close

VICHY HOMME - maskulin och välvårdad med rätt rakning

"Ta hand om dina saker, så tar de hand om dig". Ett uttryck från mitt barndomshem jag har tagit med mig i vuxenlivet som innebär att jag med åldern försöker omge mig med kvalitet och bra ritualer. Följ med i den kommande artikelserien från VICHY Homme, där vi tar en närmare titt på accessoarer och personlig vård som passar den nordiske mannen.

Vi är många som kommer ihåg den: känslan att som barn sitta på badrumsgolvet när vår pappa var i färd med morgonrakningen.

Doften av duschtvål, raklödder och after shave. Bilden av snälla, lite tankfulla ögon och skäggstubb bland ett virrvarr av vitt i spegeln. Alla andra morgonljud från resten av huset stängdes ute medan man satt där tyst som en mus på toalettlocket kvart i sju på morgonen med sin pappa - den tryggaste platsen i världen.

Det är så rakning börjar för oss pojkar, och om du har glömt känslan nu i vardagens stress är du skyldig dig själv att stanna upp en stund. Rakningen är stunden då män får lov att njuta av en bra ritual innan dagen tar fart, och den förtjänar du är att få det bästa av.

Ett fint verktyg

Bra utrustning tar tid att hitta och kostar pengar. Rakning är inget undantag. Du väljer vin, bil, kitesurfing och löparskor med stor omsorg, och samma bör gälla för din personliga vård. Så säg farväl till rakhyveln från mataffären och byt en gång för alla till ett ordentligt hyvelset, exempelvis detta som vi har spanat in från Mühle.

Unna dig även lyxen av att ha en liten hög handdukar i badrummet som du bara använder till rakningen. Tricket är att köpa små frottéhanddukar vars storlek passar just för rakningen och i en egen färg, till exempel grått, så att du enkelt hittar dem när du tömmer torktumlaren.

Rätt lödder

Du har förmodligen redan upptäckt att billigt raklödder kan vara en trist upplevelse. Men har du någonsin testat riktigt bra raklödder/rakgel av hög kvalitet? En väldoftande, perfekt löddrig konsistens som tränger in i hårstubben ordentligt och gör den mjuk så att stubben avlägsnas helt utan obehag? Om inte, har du en upplevelse till godo. 

Dessutom har en undersökning gjord av danska Informationscenter for Miljø og Sundhed visat att många raklödder innehåller tillsatser som de flesta kvinnor undviker nu för tiden, och här har vi män alltså en hel del att lära oss. Oavsett hur macho vi är gällande personlig vård, när vi väljer raklödder är det ändå viktigt att raklöddret vi använder i ansiktet varenda dag bevarar hudens naturliga balans och bygger upp den med tiden.

VICHY HOMMEs raklödder är en kvalitetsprodukt som drar nytta av  VICHYs mer 70 år långa forskning inom hudvård. Det unika mjukgörande löddret ger ett bra skydd under rakningen, och mineraliserande källvatten, kalcium och C-vitamin motverkar obehag och uttorkning i samband med rakningen. Den har en fräsch, lätt herrdoft och en konsistens som är så skön att vi vill låta den tala för sig själv när du provar den. VICHY HOMMEs raklödder kan köpas på de allra flesta apotek.

En gentlemans vanor

Du har fortfarande möjlighet att välja starta varenda morgon i resten av dittt liv som en äkta gentleman med en personlig, snygg rakutrustning som helt enkelt bara funkar. Och kom ihåg att det även är en konstform som ska överlämnas till nästa generation.

Männen på leVICHYmag-redaktionen önskar dig och dina nära och kära en riktigt härlig återupptäckt av rakningsupplevelsen!

Relaterade produkter

Rakskum

Rakskum

( Recensioner 1 )

Hydra Mag C Showergel

Hydra Mag C Showergel

Sensi-Baume Mineral Aftershave Balm

Sensi-Baume Mineral Aftershave Balm

go to top