Bästa tipsen: Förbered din hud för solen

Om du ska åka på semester är det viktigt att se till att din hud är ordentligt skyddad mot värmen. Ta en titt på våra bästa tips för att hålla dig säker i solen - innan du ens sätter dig på planet.

FÖRBERED DIN HUD FÖR SEMESTER: SÅ NJUTER DU AV SOLEN SÄKERT

Dina flygbiljetter är bokade, din resväska är nästan packad och du har hittat en hundvakt: nu är du bara några dagar ifrån att leva livet fullt ut på en varm och solig plats! Om du planerar att spendera mycket tid på stranden är det viktigt att förbereda din hud under dagarna fram tills din avresa. Utan fukt börjar hudens elasticitet och barriärfunktioner försvagas, så visa din hud lite kärlek med en bodylotion efter duschen.

Ta hand om din hud under hela semestern

Det viktigaste först: återfuktning! Om du är på väg till en långdistansflygning, glöm inte att fylla på hudens fuktnivåer med ett snabbt sprut av återfuktande ansiktsmist t.ex. Vichy Mineralizing Thermal Water medan du är på planet, eftersom lufttrycket i kabinen har en tendens att torka ut huden. När du ska rengöra huden efter flygresan bör du tänka på din hudtyp. Om din hud har tendens att bli oljig kan det hjälpa att rengöra huden två gånger om dagen med en rengöringsgel såsom Pureté Thermale Fresh Cleansing Gel som kan reducera överproduktionen av talg, medans torrare hudtyper bör välja krämbaserade rengöringsprodukter t.ex. Pureté Thermale 3-in-1 One Step Cleanser för att upprätta hudens fuktnivå efter en lång resa.

Det är bäst att börja tänka på solskydd så snart du landar, särskilt om ditt flyg landar mitt på dagen när solen står som högst (mellan kl. 11.00 och 15.00). Capital Soleil UV-Age Daily SPF50+ har inte bara ett väldigt högt skydd mot solens stålar, utan innehåller även E-vitamin, som är en kraftfull antioxidant som hjälper till att neutralisera fria radikaler - perfekt om du reser vidare med tåg eller bil. Slutligen, kom ihåg att dricka tillräckligt med vatten: när det gäller att ta hand om uttorkad sommarhud är det bäst att arbeta inifrån och ut. Slutligen är det viktigt att applicera ett närande kroppssmör eller en kräm som är rik på återfuktande ingredienser för att undvika torra eller flagnande fläckar.

HUD- analys

DRIVS AV SKINCONSULT AI

IDENTIFIERA DINA HUDPRIORITERINGAR

Starta din analys