OK

OK Cancel

Thank you

Close

Resan går till...Solkrämen som passar din semesterdestination

Äntligen står sommaren för dörren och med den förhoppningsvis massor av solsken och D-vitamin. Och självklart betyder sommar även sommarshopping. Men det är inte bara jakten på den perfekta bikinin och de rätta jeansshortsen som gäller. Det är nämligen även skillnad på vilket solskydd som passar till den semestern du planerar. Men oroa dig inte, leVICHYmag hjälper dig på vägen.

Den aktiva semestern

En sak är säker oavsett om din semester bjuder på storstads-vibbar, segling eller konsertupplevelser på någon av sommarens otaliga festivaler. Du kommer inte att sitta still. Och om du planerar för en aktiv semester eller börjar sommarmorgnarna med en joggingrunda är det några särskilda egenskaper du bör leta efter i ditt solskydd. Kom först och främst ihåg att det är ansiktet som är mest utsatt. Men tänk också på att en tunn sommarklänning släpper igenom UV-strålar. Det betyder att du bör använda solskydd under många av dina sommarkläder om du ska vara i solen länge. Drömmer du om en snygg och jämn sommar-tan utan att behöva sola? Då kan du med fördel välja en solkräm som tar fram den gyllene sommarlystern. Vi på VICHY rekommenderar IDEAL SOLEIL's Tan Optimizing Spray som även passar till känslig hud.

En produkt som du nästan inte klarar dig utan på den aktiva semestern är ett solstift för de områden som utsätts mest för solen. Utöver att skydda din näsa, panna, nacke, läppar och örsnibbar är solstiftet lätt att ha med i väskan, så du kan bättra på skyddet hela dagen. IDEAL SOLEIL - solstift till utsatta områden innehåller SPF 50, ger en brett spektrum solskydd och som bonus slipper du vita märken.

Men det räcker inte att bara använda ett solstift. En ansiktssolkräm som bas ger det bästa skyddet. Om du vill slippa den glansiga looken som solkrämer kan ge rekommenderar leVICHYmag-redaktionen Dry Touch ansiktssolkrämen från serien IDEAL SOLEIL som ger en matt finish.

Till strandlejonen

Har du istället planer på att tillbringa semestern på stranden? Fortsätt läs! Drinkar med små paraplyer, dopp i ett azurblått hav och avkoppling på handduken under en varm sommarsol. Om man blundar kan man nästan drömma sig dit. Sol, strand, vatten - och inte minst sand! På badsemestern är det ju nästan omöjligt att slippa sanden. Men även om det kan vara lite besvärligt att kombinera sandstrand och solkräm är den extra nödvändig på stranden för att skydda din hud mot solens skadliga UV-strålar. Sandens friktion mot huden bidrar dessutom till att delar av solskyddet avlägsnas, så därför bör du applicera solkrämen med jämna mellanrum. LeVICHYmag rekommenderar nya Anti-Sand Milk med solskyddsfaktor 50. En solkräm som inte klibbar och en formula som gör det lätt att borsta bort strandsanden. Den finns även med en formula som är speciellt utvecklad för barn. Och så är den anpassad för både kropp och ansikte, så slipper du packa mer än en solkräm i strandväskan. Men det är inte bara sand som gör solskydd på stranden till en utmaning. Är du ett vattendjur är det viktigt att applicera solkräm efter varje dopp. Är du särskilt förtjust i vatten ska du prova VICHYs ULTRA-MELTING MILK-GEL som ger dig hög SPF även när den smörjs direkt på blöt hud. Också denna solkräm är anpassad både till ansikte och kropp.

Långa dagar i solen kan skada din huds elasticitet över tid och göra den rynkig. Därför är det lika viktigt att tillföra huden fukt som att skydda med en hög solskyddsfaktor. Och du kan göra mycket både på in och utsidan. Drick mycket vatten under dagen och använd en bra aftersun när stranddagen är över.

Det är mängden som räknas

Det krävs en stor handfull solkräm för att skydda din kropp. Det har du kanske hört förut, och det stämmer enligt Cancerfonden. Det spelar ingen roll vilken solkräm du väljer från hyllan om du inte tar en tillräcklig mängd kräm. Och regeln är att  det är bättre att ta för mycket än för lite. Om du inte applicerar tillräckligt kan du nämligen inte räkna med den solskyddsfaktor som står angiven på flaskan. Det kan det i värsta fall sluta i brännskador, så kom ihåg att använda rätt mängd för att få det avsedda solskyddet.

Fler tips om rätt solskydd

Om du ska dansa i stekande sol på en festival, promenera längs Paris gator eller sola på en palmkantad strand är det viktigt att du skyddar huden mot solens UV-strålar. Här är ett par råd som gäller oavsett vart du ska åka. 

  • Solens UV-strålar är starkast mellan klockan 12 och 15. Därför föreslår Cancerfonden att du söker skugga mitt på dagen. Om du ändå vill vara i solen kan du fundera på köpa en läcker sommarhatt som komplement till solkrämen.
  • Solkräm behöver tid att tränga in i huden för att ge optimalt skydd mot solens UV-strålar. Därför bör du applicera första lagret solkräm en halvtimme innan du ska ut i solskenet.

Relaterade produkter

Solstift till utsatta områden SPF 50+

Solstift till utsatta områden SPF 50+

go to top