OK

OK Cancel

Thank you

Close

3 nordiska tween-/tonåringsfavoriter för långa dagar i solen

Nu är den äntligen här! Sista skoldagen och många veckors sommaräventyr väntar på din tween/tonåring. Men sommarlovet betyder också många fler timmar i solen än våra unga familjemedlemmar är vana vid. Så det är nu du som vuxen ska ta täten och se till att de slipper skadliga solbrännor.

De flesta av oss är måna om att skydda de riktigt små mot solen. Men när din 10-15åriga tween/tonåring sätter sig vid middagsbordet med sönderbränd näsa, kinder och nacke är det faktiskt direkt olämpligt. Problemet är att barn och unga glömmer allt om solens starka strålar när de har roligt, och när rodnaden uppstår är det ofta försent. 

Med lite vuxen företagsamhet kan du dock lätt förebygga problemet. Det gäller bara att köpa hem några snygga accessoarer som en läcker solhatt och några tunna, långärmade toppar. Och glöm inte ett solskyddstift som dina barn tycker känns skönt och ser coolt ut!

leVICHYmag har varit på upptäcksfärd, och här ger vi dig tips på några av säsongens bästa fynd.

Häftiga hattar

Om du också är en av dem som har svårt att övertyga dina barn att ta siesta i skuggan mellan 12 och 15 medan "alla" andra skateboardar eller cyklar iväg till glasskiosken, är du inte ensam. En hatt är i så fall det bästa kortet att spela ut. Ansikte, nacke och hårbotten är kroppens mest utsatta områden och en hatt skyddar både mot solsting och solskador. Här ger vi ett par förslag på hattar som till och med en tween/tonåring godkänner:

Fiskehatten är återuppfunnen i denna coola modell från danska WOOD WOOD. Vi tycker bäst om hattar som även skyddar öron och nacke, men om du istället faller för en av WOOD WOODs snygga kepsar kan du skydda utsatta områden med VICHYs solstift SPF 50. Dessutom är det ju ändå alltid bra att ha med ett solstift i fickan.

WOOD WOODs fiskehatt kan användas av både flickor och pojkar, men ska det vara lite mer tjejigt är deras ljusrosa eller vita modell ett bra val.

Långärmad t-shirt/topp för långa dagar i solen

Mindre hud i solen är ett av Cancerfondens viktigaste råd - särskilt mellan klockan 12 och 15. Men tjock, tung bomull är det sista din tween/tonåring har lust att ta på sig i solskenet. Försök i stället hitta ett smart och behagligt alternativ. Vi har spanat in ett par grymma långärmade tröjor som de flesta tweensen gärna hoppar i utan större övertalning.  

Other Stories har designat den här klassiska, somriga oversize-skjortan för tjejer. Den är både fräsch och skyddar axlar och armar under långa sommardagar.

Unga urban cool killar bara älskar nordiska WOOD WOOD. Här en långärmad t-shirt som alltid är helt rätt. Den finns i svart och vitt.

Ta på solkräm hemma, använd ett solstift på språng

Se till att dina tweens/tonåringar tar på solkräm innan de går hemifrån och utrusta dem med med ett solstift att ha i fickan. Uppdrag solskydd slutfört! Både VICHYs sollotioner, som t.ex. IDÉAL SOLEIL Sollotion, och innovativa nya solskyddsprodukter, t.ex. IDÉAL SOLEL Anti-Sand Milk eller  IDÉAL SOLEIL uppfräschande Face Mist med SPF 50, är en bra grund hemifrån. Men komplettera alltid med att ge din tween/tonåring ett IDEAL SOLEIL Solstift SPF 50+ att ta med i fickan. Det kan nämligen användas vid behov under hela dagen och skyddar näsan, ansiktet, halsen och nacken effektivt med SPF 50. Och insistera alltid på att de måste ta med sig någon av de förstnämnds produkterna om de ska tillbringa en längre tid i solen, till exempel  i en park eller på stranden. Du hittar VICHYs solskyddsprodukter på ditt närmaste apotek.

IDEAL SOLEIL Solstift SPF 50+ är lätt att ha med på språng.

Relaterade produkter

Solstift till utsatta områden SPF 50+

Solstift till utsatta områden SPF 50+

go to top