Hudvård över 40: vad som behöver förändras?

Det är dags att ta anti-aging hudvård på allvar

Ändra din skönhetsrutin i takt med att huden förändras

Du kanske redan har märkt av effekterna av hudens åldrande, eller så kanske du läser detta för att ta reda på hur du ska bevara din skönhet inför framtiden. Precis som många andra förändringar över tid kan hudens åldrande komma smygande utan att vi märker det. Ena dagen har du fyllig, strålande hud, men plötsligt verkar de där dagarna då du ser lite trött ut vara den nya normen. Det händer oss alla, men de goda nyheterna är att med några noggranna val i din skönhetsrutin – och några kraftfulla aktiva ingredienser – kan du reducera en del av de ålderstecken som du ser i spegeln.

Många av dessa förändringar beror på kombinationen av kronologiskt åldrande – att produktionen av kollagen och elastin går långsammare – och livsstilsfaktorer som stress, långa arbetsdagar och en obalanserad kost. De börjar dyka upp i 40-årsåldern. Mörka ringar under ögonen kommer vanligtvis oftare och sitter kvar längre, och du kanske har lagt märke till en mindre fast och spänstig hud, vilket också beror på lägre kollagennivåer. Du har troligen skrattrynkor runt ögonen och munnen, särskilt om du varit rökare, och om du ägnat åren mellan 20 och 30 åt att sola kan åldersfläckar och pigmentering börja synas.

Kombinerar aktiva ingredienser för långsiktiga resultat

Vid det här laget kanske produkterna du använde när du var yngre inte längre räcker till. Efter 40 behöver du koncentrera dig på både återfuktning och solskydd, men du behöver också stärka rutinen genom att introducera hudvård med riktigt kraftfulla ingredienser som är bevisat effektiva. Sådana goda vanor ger goda skönhetsresultat.

En bra metod för att reducera dina ålderstecken är att använda väldokumenterade aktiva ingredienser så som peptider och hyaluronsyra i dina hudvårdsprodukter. Anti-aging är en långsam process, så ge alla rutinförändringar åtta veckor att verka innan du utvärderar resultatet.

Här är våra vetenskapsbaserade råd om skönhetsrutiner.

Rengöring: Rengör huden grundligt dagligen

Vad du bör leta efter: En rengöringskräm som har utformats för användning med en varm rengöringsduk som öppnar och rengör grundligt i slutet på dagen. Detta är särskilt viktigt om du bor i ett storstadsområde. Välj en skonsam formula som inte torkar ut huden.

Exfoliering: Sikta på att exfoliera två gånger i veckan

Vad du bör leta efter: En mild skrubb eller kemisk exfoliering med alfahydroxisyra så som glykolsyra har en exfolierande effekt på hudens yta.

Hoppa inte över solskyddet

Vad du bör leta efter: Välj ett solskydd med bredspektrumsskydd mot UVA- och UVB-strålar för att skydda mot ytterligare solskador.

Serum – det extra steget som gör stor skillnad

Vad du bör leta efter: Ett serum med hög koncentration av C-vitamin som kommer hjälpa till att neutralisera fria radikaler som påskyndar ålderstecken, eller hyaluronsyra för att ge din skönhetsrutin en riktig fuktboost.


Global antiage-vård – ett måste

Liftactiv Collagen Specialist Ansiktscreme är framtagen med Pro-kollagen-peptider, som är korta fragment av proteiner som kan verka på specifika ålderstecken orsakat av kollagenförlust i huden för en mer spänstig, uppstramad och ungdomlig hud.

Ögonkräm – extra vård där du behöver det som mest

Vad du bör leta efter: Använd en ögonkräm morgon och kväll för att återfukta och skydda detta sköra område. En effektiv ögoncreme är till exempel Minéral 89 Eyes, som innehåller hyaluronsyra som effektivt ger fukt och koffein som hjälper till att ge en klarare och vaken blick.

Masker – mer än bara lite veckovis lyx

Vad du bör leta efter: Aqualia Nattcreme och mask är berikad med hyaluronsyra och är en oumbärlig hudvårdsprodukt, som ger massor med fukt, så du vaknar med en hud som framstår som friskare och mer strålande.

HUD- analys

DRIVS AV SKINCONSULT AI

IDENTIFIERA DINA HUDPRIORITERINGAR

Starta din analys