Hur använder man hudvård med hyaluronsyra mot rynkor?

Den nyaste formen av hudvård med hyaluronsyra är så mycket mer än bara fuktgivande och borde vara en del av din anti-age hudvårdsrutin.

Så använder du hudvårdsprodukter med hyaluronsyra för att bäst motverka rynkor

Hyaluronsyra. Den återfuktande ingrediensen som många svär till eftersom den effektivt drar till sig fukt till huden. Men det är inte allt. Hyaluronsyrans förmåga att ge fukt, reducera fina linjer och ge huden fyllighet har varit ämnet i flera studier. Genom de senaste åren har nya produkter med hyaluronsyra kommit till marknaden.

Det visar sig att de bästa resultat uppnås genom att använda produkter med flera former av hyaluronsyra i din hudvårdsrutin. Genom att kombinera olika former, så att de kompletterar varandra, ger det dig en produkt med många fördelar i din hudvårdsrutin.

Högmolekylär hyaluronsyra hjälper till att återfukta huden.

‘ H står för högviktig och hygroskopisk. Dessa termer beskriver hyaluronsyrans främsta egenskaper: en hög molekylvikt och stor fuktighetsbevarande förmåga för att fylla ut huden. När du applicerar hyaluronsyran lägger sig de större molekylerna på huden, absorberar vatten och får linjerna att svälla av fukten, vilket gör huden fyllig och slät(1). Det är därför lätt att förstå varför hyaluronsyra är en så populär ingrediens i hudvård.

För att jobba mot rynkor och fina linjer, behöver du en lågmolekylär hyaluronsyra.

När hyaluronsyra fragmenteras till mindre molekyler, penetrerar det snabbare och bättre in i huden.  Lågmolekylär hyaluronsyra ger fyllighet och reducerar därför rynkor och fina linjer. TBD Långvarig användning av hyaluronsyra med låg molekylvikt har visat sig ha en progressivt utfyllande effekt för maximal anti-age effekt.

KÄLLOR:
1. Trookman, N.S. et al, "Immediate and Long-term Clinical Benefits of a Topical Treatment for Facial Lines and Wrinkles" in The Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology 2.3 (2009) ss. 38–43
2. Penetration with low-weight Hyaluronic Acid (50 kDa) is 3 times faster than with (300 kDa) Hyaluronique de 300 kDa.
3. Increases metabolism of keratinocytes: 180%
4. A significant improvement in the deepest wrinkle from 4 weeks of 0.1% Hyaluronic Acid.

HUD- analys

DRIVS AV SKINCONSULT AI

IDENTIFIERA DINA HUDPRIORITERINGAR

Starta din analys