OK

OK Cancel

Thank you

Close

BB cream - multitaskern i hudvårdsvärlden

Ordet BB cream är de allra flesta av oss bekanta med sedan länge. Men hur mycket vet vi egentligen om den omtalade krämens egenskaper? Hur skiljer den sig från en foundation, eller en vanlig dagkräm? Och finns det någon skillnad mellan BB-, CC- och DD-creams? leVICHYmag-redaktionen har varit på upptäcktsfärd i BB cream-underlandet för att förstå vad den faktiskt fylle för funktioner och vilka fördelar en BB cream kan bidra med till vår skönhetsrutin.

BB cream kan fungera som foundation, skyddande kräm med SPF, fuktkräm och primer - allt i ett. Under 60-talet utvecklade en tysk dermatolog krämen för patienter som behövde hjälp med att läka och täcka ärr och ojämnheter efter laserbehandlingar. Då stod BB för "Blemish Balm", sedan blev formulan anpassad för dagligt bruk, och fick även namnet "Beauty Balm". På 80-talet tog BB cream Asien med storm, och även om det idag känns som många av oss aldrig klarat sig utan den, så fick den hyllade krämen ett riktigt grepp om Europa först under det senaste decenniet. En av skönhetshemligheterna bakom de asiatiska stjärnornas porslinshud var äntligen avslöjad och en liten familj 'bokstavskrämer' har sedan dess utvecklats och älskats i västvärlden.

Utöver BB cream finns sedan ett antal år tillbaka CC cream och DD cream, och det kan vara svårt att hålla isär de olika krämerna. Generellt är de gemensamma faktorerna för de tre att de är färgade, vårdande krämer med solskydd. Däremot har de varsin inriktning. CC står för "Color Correct" och som namnet avslöjar är den särskilt anpassad för att korrigera färgen i huden. DD cream, "Daily Defence" cream, är framställd för att skydda huden mot smuts och föroreningar i luften. CC cream ger mest täckning av de tre, DD minst. Fördelen med den första medlem i bokstavskrämfamiljen, BB cream, är att du får en multifunktionell produkt som ofta är lätt täckande, fuktgivande, innehåller SPF och ger huden ett naturligt lyster. 

När du väljer en BB cream ska du se till att den fyller de 4 kriterierna: fukt, vård, färg och solskydd. VICHYs IDÉALIA BB cream tar faktiskt steget ännu längre med slagorden  "1 produkt, 6 effekter". Utöver 24 timmars fukt och omedelbart lyster innebär dessa effekter SPF 25, mindre synliga porer, jämnare hudton och mer utvilade ansiktsdrag. Dessutom innehåller VICHY’s BB-cream nyckelingrediensen kombucha, som är ett aktivt koncentrat som extraheras ur fermenterat svart Ceylon-te, och är känt för sina utslätande och lystergivande egenskaper. Krämen är anpassad för alla hudtyper, även de med känslig hud. 

BB cream appliceras på rengjort ansikte efter din dagliga hudvårdsrutin. Du kan enkelt kombinera den med ditt serum och dagkräm. Därefter väljer du själv hur mycket smink du som vill kombinera med. Till dejten eller festen fungerar den perfekt som en bas till flera andra steg, men till den där lediga vårdagen i solen är du good-to-go med enbart BB cream. VICHY’s BB cream finns i två färger; light och medium, och de innehåller ljusreflekterande mineralpigment.

Vi älskar VICHYs IDÉALIA BB creams behagliga konsistens, vars doft av te, vita blommor och trä som ger oss extra mycket vårkänslor.

go to top