OK

OK Cancel

Thank you

Close

Emiliblog.dk: om att vara karriärkvinna och 100 % mamma DEL 1

Emilie Middelhart startade sin blogg emiliblog.dk år 2011 och ingår därmed i det lilla sällskapet av de första, riktiga livsstilsbloggarna och trendsättarna i Danmark. Hon har alltid varit en entreprenör med stort E och har utöver bloggen varit involverad i justspotted.dk med sin man Casper. Tillsammans bor de i Köpenhamns stadsdel Frederiksberg med sin 3-åriga son Saxo och med en minsting på väg, och hon bara älskar doften av danskt sommarregn. Vi har träffat den  28-åriga entreprenören och heltidstrendsättaren över en lunch för att prata om work-life-balance, kvalitetstid och om att acceptera sig själv som den man är.

"Det var som att hela världen slöt sig omkring mig medan mitt hjärta slog okontrollerat. Känslan av ren panik var så stark att jag föll på knä för att kunna hålla balansen.". Året är 2001 då den tonåriga Emilie befinner sig på Nørreport Station i Köpenhamn med goda vänner och just har upplevt sin första allvarliga panikångestattack.

"Jag har kämpat med ångest ända sedan jag var liten. Det är inte social ångest, utan något annat som är svårt att förklara. Och det är ju inte något man kan se på mig om man inte känner mig",  låter det från andra sidan bordet. Och hon har rätt. Den välklädda, blonda, självsäkra kvinnan som påtagligt lugn och med glimten i ögat håller mig sällskap framstår som allt annat än en person som kämpar med ångest.

Kanske är det för att Emilie har arbetat intensivt med sig själv och lärt sig acceptera att hon är den hon är. "Ibland måste man acceptera att man inte är felfri. Det är också en del av att vara mänsklig... Att känna saker, att vara rädd. Och det är helt okej." Det här är något Emilie alltid har pratat öppet om med ödmjukhet och ärlighet, vilket inneburit att hon kunnat vara sig själv i takt med att emiliblog.dk blivit en succé.

Det där med att acceptera sig själv har varit en röd tråd i Emilies liv och något som även har tagit henne långt i karriären. "När mina vänner fortsatte plugga i gymnasiet var det något helt annat som drog i mig. Jag ville starta något eget, men visste inte vad och det slutade med att jag tog en komvuxexamen och utbildade mig till Entrepreneurship-designer på KEA - Copenhagen School of Design and Techonology."

Sedan dess har hon jobbat heltid med emiliblog.dk. Dessutom driver hon och maken Casper två framgångsrika verksamheter: två design-webshops med inredning och affischer enligt den nordiska formel som vi på leVICHYmag-redaktionen både känner till och älskar.

Nya gäster strömmar in på Cantina CPH och vittnar om att det blivit lunchdags, och medan servitören serverar våra lunchtapas leds vårt samtal in på familjen.  Familjen kommer nämligen först i Emilies liv, vilket även står i hennes introtext på Instragram.

Att hjärtat slår för familjen är ett arv

Man behöver inte scrolla långt genom Emiliblogs instaflöde innan det blir uppenbart att både maken Casper och den 3,5 år gamla sonen Saxo är med på många av bilderna.

Det här med att ha familjen som första prioritet har Emilie inte fått från någon främling. "Det finns ingen som min farmor. Hon har så mycket energi så du inte tror det är sant", säger hon beundrande, "och så har hon vigt sitt liv åt sina barn - min pappa och faster - och sedan åt oss barnbarn. Hon står också mycket nära mina två kusiner som bor i Australien. Och nu, till min stora lycka, står hon även nära min son, Saxo." "Hon är helt enkelt min förebild", säger Emilie med en övertygelse som gör att man förstår att de starka familjebanden har varit en stor del av hennes liv.

Av samma anledning är det viktigt för Emilie att tillbringa tid med Saxo medan han är liten, och hon är tacksam över att ha ett jobb som gör det möjligt. "Ofta gör jag kampanjer där det också ingår att jag tar med min familj på resan. Det är riktigt härligt och fungerar väldigt bra." Att hon kan arbeta med bloggen hemifrån och på kvällen ger också en extra frihet.

"Min syn på världen har förändrats mycket sedan jag blev mamma. Det har satt saker i perspektiv", hon tänker länge och restaurangens jazzmusik hinner precis leta sig fram mot oss innan hon fortsätter "Det är svårt att vara sur och ledsen när man har en liten människa som älskar en villkorslöst. Det har inte varit många dåliga dagar i mitt liv sedan jag blev mamma... och massor av kärlek" lägger hon till hon med ett leende.

3 frågor till Emilie:

Vad har du alltid med i väskan?

"Jag har ju har alltid min väska med mig, jag är lite lätt neurotisk med det", ler hon snett innan hon börjar räkna upp: "Jag måste alltid ha med tuggummi, mina läppbalsam - jag har alltid både med och utan färg - och ett läppstift för att se lite snygg ut framåt kvällen... hmm, och så har jag alltid nässpray med - jag använder det inte direkt, men jag klarar inte av tanken av att inte kunna få luft genom näsan, så det måste  bara vara med. Det är en säkerhet som kanske är lite märklig, men så är det," fortsätter hon med ett leende och rycker lätt på axlarna, "och min telefon och alla sådana där små praktiska saker".

Vad är den bästa presenten du skulle kunna ge dig själv just nu? 

"Jag tycker jag förtjänar en ny väska. En stor väska!" svarar hon direkt, "En rymligare väska som har plats för bebissaker. Men den får gärna vara lite dyr, så att den håller i många år. Jag har spanat lite på en ny från Saint Laurent."

"Och att unna mig själv något" tillägger hon. "Det kommer dröja lite innan jag kan börja med skönhetsbehandlingar eftersom jag ska amma, med efter det får det blir mer fokus på skönhe

Om du ska nämna 3 go-to skönhetsprodukter? 

"Jag gillar verkligen olika oljor. Min hud är lite torr så jag använder olja både som sminkborttagning och under dagkrämen på torra områden. Jag använder mandelolja till ansiktet och aprikosolja till min son Saxo."

"En bra concealer är också ett måste. Jag har nämligen en lite tråkig tendens att få ringar under ögonen."

"Jag älskar läppbalsam med lite färg i för att framhäva läpparna. Jag tycker läppstift kan bli lite för tungt till vardags, men lite färg på läpparna gillar jag."

Relaterade produkter

Ögoncreme mot ålderstecken under utveckling

Ögoncreme mot ålderstecken under utveckling

( Recensioner 1 )

Lätt dagcreme mot ålderstecken under utveckling (SPF 25)

Lätt dagcreme mot ålderstecken under utveckling (SPF 25)

( Recensioner 13 )

Rik dagcreme mot ålderstecken under utveckling (SPF 30)

Rik dagcreme mot ålderstecken under utveckling (SPF 30)

( Recensioner 4 )

go to top