OK

OK Cancel

Thank you

Close

För att din hud älskar fukt

Aqualia
Aqualia

Om du vill att din hud ska vara mjuk och smidig året runt är återfuktning nyckeln. Det kan dock vara svårt att upprätthålla hudens fuktbalans på grund av olika ständigt föränderliga faktorer i vardagen. Det är kan också vara svårt att identifiera uttorkad hud eftersom den lätt kan misstas för torr hud.¨


Upplever du att du har torra områden på huden och känns din hud spänd, ojämn eller kliar? Då kan du ha torr eller uttrokad hud. Men vilket av det är det egentligen? Är det ens någon skillnad mellan dem och spelar det någon roll för din hudvårdsrutin? Svaret är ja på båda frågorna!

Hur skiljer sig uttorkad hud från torr hud?

För att göra det enkelt – torr hud är ett medfött tillstånd som innebär att huden saknar fett eller olja. Torr hud kan lindras, men aldrig behandlas helt. Uttorkad hud däremot är ett mer eller mindre temporärt tillstånd som kan behandlas. Oftast beror uttorkningen på att huden saknar vatten, socker och mineraler på grund av faktorer såsom föroreningar, extrerna väderförhållanden, dålig vattenkonsumtion, stress eller träning.


Du kan märka att din hud är uttorkad på att den har en matt hudton, fina linjer eller ojämna områden och att den ofta känns mycket stram efter dusch eller efter att du har solat. Det kan också vara svårt att applicera smink jämnt på uttorkad hud. Förvånande nog kan uttorkad hud också vara oljig på grund av att den saknar vatten.

Så återfuktar du med Aqualia

Det är svårt att påverka externa faktorer, utöver att du kan skydda din hud från dem så mycket som möjligt. Men med vård och kunskap från VICHY Aqualia kan du minska påverkan på din hud och främja återfuktningen av alla hudtyper, i alla åldrar, även på känslig hud.


På grund av hudens naturliga återfuktningsprocess har det visat sig att vissa områden i ansiktet torkar ut snabbare än andra. För att behålla hudens fuktbalans måste du försäkra dig om att du regelbundet ger huden den fukt den behöver. Du behöver mer än vatten för att återfukta huden – du behöver också mineraler och socker.


VICHY Aqualia-serien är omsorgsfullt utarbetad och innehåller till 97 % ingredienser med naturligt ursprung, såsom thermalskt mineralvatten från franska vulkaner, socker med hygroskopiska egenskaper (vilket innebär att de drar till sig och binder fukt), och den fuktgivande Hyaluronsyran som ger huden en fräsch utstrålning och känsla i upp till 48 timmar. Ingredienserna är noggrannt kombinerade för att skydda din hud mot externa faktorer som orsakar uttorkning samt förser den med alla den behöver för att bibehålla fuktnivåerna balanserade och hälsosamma.

Ansiktscremerna har testats vid extrema temperaturförändringar för att säkerställa att du kan kan lita på dem, oavsett din omgivning – så att du ska kunna hjälpa din hud att nå sina #hydrationgoals hela sommaren och resten av året!

*Källa: Scientific Opinion on Dietary Reference Values for water (2010), ps. European Food Safety Authority (EFSA)

Besök VICHY Aqualia för att läsa mer eller fråga på ditt lokala apotek.

Lycka till, VICHY

Relaterade produkter

Rehydrating Cream - Gel

Rehydrating Cream - Gel

Rehydrating Cream - Light

Rehydrating Cream - Light

( Recensioner 61 )

Rehydrating Serum

Rehydrating Serum

go to top