Det kan vara svårt att upprätthålla hälsosamma vanor när vardagen kommer igång och lunchen blir ofta något du slänger i dig i farten. Men mat på språng behöver inte vara lika med fast food. Vi har lagat Lunch in a Jar - vår hälsosamma go-to lunch med knapriga, fräscha grönsaker fullpackade med vitaminer. Perfekt när det ska gå undan!
Det är viktigt att ta vara på det yttre, inre och mentala överskottet när du lever ett liv på språng. En bra början är din kost, eftersom det är essentiellt för välbefinnandet att få tillräckligt mycket vitaminer för att få den energi du behöver för att klara dagens utmaningar och kunna vara den bästa versionen av dig själv. Det kan därför vara en bra idé att förbereda sin lunch dagen innan så att det är en no-brainer att stoppa ner den i väskan innan du går ut genom dörren. Då är Lunch in a Jar perfekt, och du kan variera rätten i det oändliga så att du kan äta precis det du är sugen på - vare sig du är sugen på färsk spenat, söta tomater, mjuk quinoa eller härliga vetegroddar. Har du det särskilt stressigt någon dag och även behöver en frukost to-go kan du satsa på att göra en extra jar chiapudding, overnight oats eller testa vår blåbär- och kokos-smoothie. Smaka dig fram till nya, goda kombinationer och njut av mat som både ser inbjudande ut och ger en näringskick.
En Lunch in a Jar är både superlätt att tillaga och kräver inga krångliga inköp. Allt vi behövde fanns på närmaste Ica och det tog inte lång tid att handla. Vi har samlat en guide till vår älsklingsvariant av Lunch in a Jar - en nyttig och mättande version med fullkornspasta.
Du behöver:
(4 personer)
- 350 gram fullkornspasta
- 100 gram fetaost
- 1 zucchini
- 1 röd paprika
- 10 små tomater
- 1 påse pinjenötter
- 4 matskedar grön pesto
- En handfull färska ärtor
- En bunt persilja
Gör så här:
- Koka pastan tills den är al dente, d.v.s. så att det fortfarande är lite tuggmotstånd i pastan. Slå av vattnet och låt pastan svalna.
- Därefter hettar du upp en stekpanna och rostar pinjenötterna tills de är gyllene. Lägg dem åt sidan i en skål medan de också svalnar.
- Strimla den röda paprikan tunt, halvera tomaterna, tärna fetaosten och sprita ärtorna. Skölj persiljan och skär i mindre buketter.
- Du behöver bara zucchinins skal som du ska strimla med potatisskalaren. Skala ner längs zucchinin tills du har gjort strimlor av hela utsidan. Resten av zucchinin kan du spara till andra rätter under veckan.
- Nu är det dags att blanda ihop pastasalladen! Använd en stor skål att blanda alla läckerheterna i. Tillsätt peston och rör om ordentligt.
- Lägg ner rätten i en liten burk och låt den kylas över natten. Nu har du tjänat några minuter till nästa morgon - kanske du lägger den insparade tiden på en ansiktsmask istället? Oavsett är du redo att #wintheday