OK

OK Cancel

Thank you

Close

Josefine - mina 3 must haves för att få fräsch hud över en natt

Du känner säkert igen dig. Veckans höjdpunkt är den stora festen du ska till på lördag och du vill gärna se pigg och välvårdad ut. Och även om den perfekta outfiten kan göra mycket är det ju faktiskt ändå ansiktet folk ser först. Efter att ha provat olika saker under några år har jag nu äntligen hittat rutinerna som kan fräscha upp min hud när den visar tecken på  stress och för lite sömn efter en lång arbetsvecka. Det här är min guide till hur du får fräsch hud över bara en natt.

Jag måste först erkänna en sak. Det händer ofta att min hud behöver ett mindre mirakel. Och lika ofta har jag behövt att skulle gå fort. En stressig vecka eller en festlig weekend sätter sina spår på mitt viktigaste visitkort.

Det magiska ordet inom hudvård är fukt! En hud som är välhydrerad ser både fräschare och friskare ut. Helst ska fukten komma inifrån och därför är det självklart viktigt att försöka dricka tillräckligt mycket vatten under dagens lopp. Ett litet tips är att ha i lite salt, socker och citronsaft i vattnet. Kroppen har nämligen sin egen saltbalans som påverkas av vätske- och näringsbrist. Det kan exempelvis vara efter en fest eller en lång arbetsdag, när du inte har hunnit äta och dricka tillräckligt. Saltet är viktigt eftersom det bevarar vätskan i kroppen och sockret  hjälper till med saltupptagningen. Du hittar mitt recept längs ner på sidan.

Nästa steg är att välja hudvårdsprodukter vars främsta funktion är att vårda. Vård som ger lyster och fukt är även nyckelorden i de tre produkterna från VICHY som jag förlitar mig på när min hud behöver en extra energikick på natten.

IDÉALIA NATTPEELING

Fukt och sömn är mycket viktiga för att hålla din hud i balans. Det är på natten din hud arbetar som aktivast med att stöta bort föroreningar och bygga upp sig själv. IDÉALIA NATTPEELING är av de senaste produkterna på marknaden, och är en flytande kemisk peeling som är lätt att applicera. Dess funktion är att du ska vakna upp på morgonen med en hud som har en vacker naturlig lyster. Jag ser skillnad på min hud redan efter en natt, och så är det ju en bonus att peelingen doftar som sommar och bär när jag applicerar den.

IDÉALIA NATTKRÄM

Från samma serie har jag fallit för denna gelé-nattkräm med en riktigt lätt och läcker konsistens som appliceras efter peelingen. Formulan är sammansatt så att du får en fräsch hudton när du vaknar, även om du har sovit dåligt. Det märker jag bland annat genom att huden känns fastare och fräschare när jag när vaknar.  När jag står framför badrumsspegeln ser jag dessutom att alla torrhets - och trötthetstecken är borta. Doften av grönt te är ett härligt plus och VICHYs rekommendation att applicera krämen med massagerörelser fungerar som en avslappnande DIY-facial. Se här.

AQUALIA THERMAL – AWAKENING EYE BALM

Trötthetstecken visar sig ofta under ögonen. Om jag har sovit för lite avslöjas det alltid med mörka ringar eller påsar under ögonen. Därför drogs jag särskilt till namnet AWAKENING EYE BALM när jag såg produkten första gången. Formulan innehåller nyckelingredienser som koffein och hyaluronsyra och hjälper till att reducera påsar under ögonen. Konsistensen är lätt och gel-aktig och ger både en kylande och uppfriskande effekt på samma gång. Jag använder den morgon och kväll och kan känna och se skillnaden i spegeln.

Produkterna jag har valt och beskrivit ovan har blivit min huds egna hemliga vapen. Och om du botaniserar lite hittar säkert du också favoriter bland VICHYs produkter. Du kan läsa recensioner från kvinnor på Vichy.se för att få tips om olika produkter för din hudtyp.

Mitt recept på socker-/saltblandning

  • 1 liter kokt vatten
  • 2 matskedar vanligt socker
  • 1/2 teskesked salt
  • Saften från en pressad citron

Relaterade produkter

Nattcreme till alla hudtyper

Nattcreme till alla hudtyper

( Recensioner 1 )

Awakening Eye Balm

Awakening Eye Balm

( Recensioner 1 )

go to top