OK

OK Cancel

Thank you

Close

Maskne – din hud bakom masken

Maskne
Maskne

Numera bär många av oss en ansiktsmask när vi är ute offentligt. Vissa av oss bär det till och med på jobbet och under hela dagen. Detta har orsakat en helt ny hudåkomma: 'maskne' – maskakne. Lyckligtvis finns det ett sätt att ta hand om huden bakom masken.

Vad orsakar maskne?

Maskne är en förkortning för maskakne. Den tekniska termen är "acne mechanica" som beskriver ett hudtillstånd som orsakas av upprepad fysisk kontakt av tyg mot huden. Låter detta bekant?

Oavsett hur din hud beter sig och vilka hudbehov du normalt har, är nog de flesta av oss överens om att även om ansiktsmasker hjälper oss att skydda varandra, är de också roten till en form av hudbesvär som kräver att många av oss förändrar vår hudvårdsrutin i det vi kallar det nya normala.

Ansiktsmasker och svett från mun och näsa skapar en fuktig miljö så länge vi bär maskerna. Detta blir en perfekt grogrund för bakterier, igensatta porer och ökad talgproduktion, vilket leder till oren hud. Vi kan helt enkelt inte undvika maskne. Men vi kan göra mycket för att vårda vår hud.

Vårt bästa råd mot maskne
Det bästa rådet för att ta hand om huden med maskne är att göra din hudvårdsrutin mild, men ändå effektiv, så att den hjälper huden så mycket som möjligt under de förändrade omständigheterna. Här är vårt förslag:

Njut av din (nya) rutin
Börja din (nya) rutin genom att ge huden en grundlig rengöring. Använd den milt rengörande Pureté Themale Cleansing Foam för alla hudtyper, eller Normaderm Phytosolution Intensive Purifying Gel för oren hud och hud med en tendens till akne.

Därefter bör du använda Minéral 89 Booster för att stärka hudens barriär och lämna den återfuktad och redo för nästa steg.

Applicera sedan Normaderm Phytosolution Double-Correction Daily Care för oren hud och hud med en tendens till akne. Den hjälper till att minska föroreningar och pormaskar och är en perfekt bas för att applicera smink.

Även om vi bär ansiktsmasker, kan strålarna från solen fortfarande nå fram till huden under. Därför är det är viktigt att komma ihåg UV-skydd och göra det till en del av din rutin också. Capital Soleil 3-in-1 Mattifying SPF 50+ är speciellt framtagen för fet hud med tendens till akne. Den ger huden en matt finish i upp till 12 timmar utan att lämna vita fläckar.

Under din kvällsrutin, byt ut UV-skyddet mot Normaderm S.O.S. Sulfur Anti-Spot Paste. Den kommer att göra underverk medan du sover en masklös sömn. Pastan torkar ut orenheter och har en utjämnande effekt på huden.

I dessa tider bör du även unna din hud lite extra omsorg. Om det finns en mask du vill ha på dig, är det Minéral 89 Sheet Mask. Den ger omedelbar återfuktning som håller i upp till 24 timmar och lämnar huden stärkt och med en hälsosam glöd.

Glöm inte att njuta av din (nya) rutin – vi behöver alla lite extra vård i dessa tider, även vår hud.

VICHY

Relaterade produkter

Phytosolution - Intensiv rengöringsgel<br />

Phytosolution - Intensiv rengöringsgel

( Recensioner 16 )

Mattifying 3-In-1 SPF 50+

Mattifying 3-In-1 SPF 50+

Sheet Mask

Sheet Mask

go to top