OK

OK Cancel

Thank you

Close

Så förbereder du huden för vintern

Vi kan alla känna att vi är i behov av lite extra kärlek och omsorg när vädret förändras, och samma sak gäller din hud.

Hur kan du anpassa din hudvårdsrutin så att den bevarar det du redan har samtidigt som du ger din hud det där lilla extra som förbereder den för och skämmer bort och skyddar den i vinter? Här ger vi dig den fullständiga guiden.

Hur påverkar kallare temperaturer huden?

Temperaturen sjunker och luften blir torrare. Det kan påverka vätskebalansen i din hud och göra att den känns och ser annorlunda ut.

Det kallare klimatet påverkar alltså hudens skyddsbarriär, med följden att den blir känslig för vätskeförlust. Något som i sin tur ökar risken för att din hud torkar ut med rodnad och en obekväm och stram känsla som resultat.

Rengör utan att torka ut

Innan du påbörjar din hudvårdrutin behöver din hud rengöras. Det är nu du tar bort smink, orenheter och förorenade partiklar som huden har utsatts för under dagen. Men det är också nu du förbereder huden för dina andra produkter för att säkerställa att du får ut så mycket som möjligt av dem.


Att ha en välfungerande rengöringsrutin som inte torkar ut huden under vintern kan vara svårt. Ersätt därför rengöringsprodukter som behöver sköljas av med vatten med produkter som har en krämigare textur, till exempel Pureté Thermale 3-in-1 som fungerar som rengöringslotion, ansiktsvatten och ögonsminksborttagning i ett och som kan utgöra grunden till en återfuktad hud som ser hälsosam ut.

Steg 1: Ge din hud en boost för naturlig lyster

MINÉRAL 89 BOOSTERär det första steget i din hudvårdsrutin. Boostern har en unik sammansättning av hyaluronsyra och mineraler, samt gör huden mer återfuktad och motståndskraftig mot externa faktorer, som till exempel det kalla skandinaviska vädret. Dessutom ger den din hud en naturligt hälsosam lyster.

Under vintern behöver din hud extra omsorg och vård för att behålla sin lyster. Det bästa serumet är det som riktar in sig på de specifika behoven hos din hud. Om din hud är uttorkad, kommer ett återfuktande serum som AQUALIA THERMAL Rehydrating Serum att ge din hud omedelbar fukt. Vill du motverka hudens ålderstecken kan LIFTACTIV H.A. EPIDERMIC FILLER SERUM hjälpa till att reducera rynkor, göra huden fastare och ge lyster.

Steg 2: Förbättra din hud

Både serum och booster bidrar med de aktiva ingredienserna där de behövs. Därför bör du också använda en dagcreme. På vintern kan du behöva en ansiktscreme med fetare konsistens som ger huden extra skydd och fukt, samtidigt som den gör huden med motståndskraftig mot externa påfrestningar.

Beroende på dina andra behov, som till exempel hudvård med anti-ageegenskaper, kan du använda SLOW ÂGE eller LIFTACTIV Supreme Rich Day and Night Cream. Båda har en fet konsistens och kommer att ge din hud den nödvändiga fukten på dagen, och återhämtning under natten.

Har du fet hud kan du behöva en lättare creme, som till exempel AQUALIA THERMAL rehydrating creme eller gel, under dagen medan du använder en fetare creme på natten, till exempel SLOW ÂGE eller LIFTACTIV Supreme Night cream.

Att ha en flaska uppfriskande Vichy Thermal Water Spray i väskan kan också vara ett sätt för att bidra till att fräscha upp och återfukta huden samtidigt som det hjälper till att motverka hudens vätskeförlust under dagen.

Nu är både du och din hud redo för en kall och mysig vinter.

Varma hälsningar, VICHY

Relaterade produkter

Uppfriskande och Fuktgivande Mineralmask

Uppfriskande och Fuktgivande Mineralmask

go to top