NEW  VI ANVÄNDER COOKIES PÅ DENNA HEMSIDA  LÄS MER HÄR.

Om du klickar vidare på sidan accepterar du vår användning av cookies.

Close

getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = SE Test : 'SE/'

Vichy åtar sig att behandla de personuppgifter som du lämnar i detta formulär som konfidentiella. Uppgifter av personlig karaktär som samlas in via detta formulär behandlas uteslutande för Vichys räkning för att hantera din registrering och synpunkter från konsumenternas. Jag samtycker till att mina uppgifter i samband med denna behandling överförs till dotterföretag utanför EU, varav vissa omfattas av en data- och uppgiftsskyddslagstiftning som inte håller samma nivå som den inom EU.

Du har rätt att få tillgång till, rätta och radera uppgifter om dig själv. Du kan alltid utöva denna rättighet genom att mejla till [email protected]

Du kan alltid läsa vår policy för skydd av personuppgifter samt våra rättsliga meddelanden.

OK

OKCancel

Thank you

Close

Så kan du göra dina porer mindre synliga

 • favoris

Du ska vara glad över din huds porer, de spelar en viktig roll i regleringen av hudens elasticitet. Men hör du till de som gärna vill göra de små prickarna på näsa och haka mindre synliga är det viktigt att du rengör och vårdar dem på rätt sätt. Här berättar vi hur.

Dina porer är värdar åt hårsäckar och talgkörtlar som frigör talg - kroppens naturliga olja som håller huden sund och smidig.

Huden i ditt ansikte bearbetar ständigt allt från skiftande temperaturer och luftfuktighet till föroreningspartiklar i luften och smink. Uppstår det ett irritation i porerna kan de börja överproducera talg, vilket sedan kan öka gradvis och leda till att de blir tilltäppta. Om du börjar få små mörka fläckar i porerna är detta oftast förklaringen. I särskilt svåra fall kan en por bli helt tilltäppt med talg, döda hudceller och smuts, vilket resulterar i att det uppstår en så kallad pormask.

Vad kan orsaka överaktiva porer? Allt från stress, hormonella förändringar till ohälsosam kost och livsstil. Och så kan det självklart även bero på solskador och åldrande. Med åldern minskar mängden kollagen i huden, vilket gör den mindre fyllig så porerna ser större ut. Ännu en bra anledning till att använda solcrème och anti-aging produkter!

Du kan inte krympa eller ta bort dina porer, men du kan hålla dem rena, så att de inte syns lika tydligt.

Här är produkter från VICHY-serierna Normaderm och Idéalia som har en gynnsam effekt på dina porer och som är lämpliga för olika hudtyper:

 • Normaderm 3 in 1 cleanser + scrub + mask. En trippelt vårdande behandling till dig som har oren eller fet/glansig hud och gärna vill väcka dina tilltäppta porer till liv på ett skonsamt sätt. Cremen har en exfolierande effekt och salicylsyra + glycolsyra, och innehåller samtidigt VICHY termiska källvatten. Cleanser: reducerar talg och orenheter. Scrub: Rengör porerna. Mask: Mattar ut och rengör huden för en jämn yta.
 • Normaderm Purifying Pore-Tightening Tonic. Skintonic som drar samman porerna och jämnar ut huden. Lämplig till orena och oljiga områden som t.ex. T-zonen. Reducerar orenheter samt porernas synlighet och ger huden en snygg, matt finish. Optimal att använda efter rengöring med Normaderm Deep Cleansing Purifying Gel.
 • Normaderm Beautifying Anti-Blemish Care. Bra för dig som har kombinerad/fet hud och kämpar med orenheter, märken, rodnad, förstorade porer, glansig hud eller ojämn hudton. Produktens formel innehåller Salicylsyra + LHA och är berikat med den nya teknologin Air Licium + Phe Resorcinol mot orenheter och glansiga områden. En skonsam formel som minskar utsöndringen av talg samtidigt som den fuktar och vårdar huden.
 • Idéalia dagcremer till torr hud eller till normal/blandhy. Dessa dagcremer jämnar ut hudtonen och ger ett snyggt och hållbart lyster. Påverkar dessutom hudstrukturen och reducerar fina linjer och synliga porer. Innehåller extrakt av blåbär rikt på antioxidanter och kombucha, som tillsammans främjar ett snygg lyster.
 • Idéalia gelé-dagcreme till kombinerad/fet hud åtgärdar ojämn, trist och glansig hudyta. Efterlämnar en fin, matt finish och huden känns uppfriskad efter appliceringen.
 • Idéalia Serum för alla hudtyder. Förnyar lystret och ger er mer jämn hudton. Förfinar hudstrukturen, reducerar fina linjer och gör dina porer mindre synliga. Innehåller extrakt från lakritsrot kombinerat med antioxidanta flavonoider från citrusfrukter, adenosin och termiskt källvatten från Vichy.

Vår kända produkt

 • 4332Dagcreme till normal/kombinerad hud
  53IDÉALIAFACE CAREDagcremeAntiage ansiktsvård
  Dagcreme till normal/kombinerad hud
 • 9082Serum till alla hudtyper

  4.211IDÉALIAFACE CARESerumMålinriktad ansiktsvård
  Serum till alla hudtyper
 • 21045Gelé-dagcreme för kombinerad till fet hud
  4.49NewIDÉALIA

  Nyhet

  Gelé-dagcreme för kombinerad till fet hud
 • Mest läst

  Skin cure - något för dig?

  EXPERTERNA TALAR

  Skin cure - något för dig?

  Väckarklockan ringer och dagens första ljus i dansande,
  ljusgrå nyanser faller in genom sovrumsfönstret.
  En ny dag har börjat. När du hoppar ur sängen och
  går mot garderoben för att välja dagens outfit är du
  redan klarvaken, för än en gång är dagens to-do list lång.

  läs artikeln

  go to top