OK

OK Cancel

Thank you

Close

Våra semesterplaner - det här tar vi med oss

Semester - klara, färdiga, gå! Vi som arbetar på leVICHYmag-redaktionen börjar känna semesterfjärilarna i magen så vi har självklart pratat om våra planer för sommaren. Semesterplaner som innehåller allt från storstadssemester och ö-hopping till staycation på hemmaplan. Med tanke på alla nya, innovativa solkrämer som VICHY har lanserat gick samtalet också in på vilken solkräm var och en av oss tänker packa ner i bagaget. Läs vidare för att få lite inspiration till din egen semester.

Sommar är lika med sol och den här säsongen är utbudet och möjligheterna med VICHYs solskydd större än någonsin. Det finns stora skillnader i vad de olika solkrämerna bidrar med, så därför måste vi hitta just den kräm som passar bäst till våra semesterplaner. Skillnaden mellan att tillbringa dagarna på vita sandstränder, små mysiga uteserveringar eller i full fart på tennisbanan är nämligen stor.  På vichy.se hittar du ett solhjul som hjälper dig att hitta den perfekta solkrämen. Och här kan du läsa om våra favoriter för årets sommardestinationer.

Trude - storstadssemester och kvalitetstid med vänner: Jag ska på kompisresa till Barcelona nu i slutet av juni. Alla som ska åka med längtar redan efter långa solskensdagar med 30 grader i skuggan. Vi har bokat ett hotellrum i stadens centrum så det är nära till alla butiker vi vill besöka. Shopping, uteserveringsbesök och iskall sangria står definitivt på listan över semesteraktiviteterna i Kataloniens huvudstad. Eftersom vi kommer att tillbringa de flesta dagarna inne i staden packar jag VICHYs BB cream från IDÉAL SOLEIL. Krämen har solskyddsfaktor 50 som ger min hud ett bra skydd samtidigt som dess lätta färgnyans och concealer-effekt huden en jämn ton. När jag är på storstadssemester tycker jag om att lägga en fin makeup på morgonen och för att vara säker på bästa möjliga solskydd vill jag även testa nya Fresh Face Mist från IDÉAL SOLEIL. Den har SPF 50 och kan sprayas direkt över makeupen. Det allra bästa med en semester i Barcelona är ändå att man kan kombinera storstadsliv med strandbesök. Staden erbjuder verkligen rubbet på det sättet och självklart kommer vi ta ett dopp i Medelhavets blå vågor också.

Emilie - ett romantiskt ö-äventyr: På flygbiljetterna står det Kreta, men min pojkvän och jag har tänkt oss att åka på ö-hopping och uppleva flera av Greklands öar. Det har blivit en sommartradition att vi åker till Grekland, utforskar landets småstäder och övernattar på någon mysig B&B. Vi har inte planerat så mycket än, men på tidigare resor har vi besökt öar som Santorini och Folegandros. Största delen av tiden på vår lyxiga backpacking kommer nog att gå åt till att  utforska kusten på moped, vandra i bergen och tillbringa dagarna på undangömda stränder. Därför är bra solkräm med hög solskyddsfaktor är ett måste för att klara alla timmar i den starka grekiska solen. Jag packar  VICHYs IDÉAL SOLEIL ANTI-SAND MILK med SPF 50 i resväskan för att den är fuktgivande och har en formula som gör det lätt att borsta av sand som fastnat på kroppen. Men båda älskar vi att äta gott också, så vi kommer garanterat att tillbringa många timmar på små, lokala restauranger. Därför  packar jag även ner IDÉAL SOLEIL-seriens mattande dry touch solkräm med SPF 30 till ansiktet. Den får plats i en liten väska så jag kan skydda mig hela dagen och som bonus ger solkrämen en matt finish. Så slipper jag se solkrämsblank ut på alla semesterbilder! Jag ser redan fram emot att sitta med en kall frappé och njuta av utsikten över Medelhavet. Som extra solskydd har jag köpt en fin solskärm på Asos med hawaiimönster. Nu gäller det bara att hitta passet och räkna ner dagarna!

Josefine - staycation i Danmark: Jag stannar hemma och håller tummarna att den danska sommaren inte bjuder på allt för många gråa moln. Min sommar kommer att gå lite i familjens tecken med en vecka i sommarstugan på Jylland. Det är något vi gjort de senaste åren, och jag ser bland annat fram emot en massa kvalitetstid med min systers tre barn. Det kommer att vara full fart för vi ska paddla kanot, bygga sandslott och cykla långa sträckor. IDÉAL SOLEILs ANTI-SAND MIST för barn är som gjord för en aktiv barnsemester, men jag tror att jag också tar med seriens Ultra-melting milk-gel, vars innovativa formula gör att den även kan appliceras på våt hud. Den är också väl anpassad för sport och andra aktiviteter. Dessutom måste jag ha med ett solstift med SPF 50 i väskan så att områden som utsätts särskilt mycket för solen är skyddade hela dagen. Barnen har inte alltid tålamod att sitta i skuggan de timmar när solen står som högst på himlen, och då är solstiftet ett must. Resten av sommaren ska jag vara på Bornholm och cykla runt ön med en vän. Vi ska självklart också äta varmrökt lax med rå lök och dricka Svaneke-öl till som sig bör!

Relaterade produkter

Dry Touch Solcreme till ansikte SPF 30

Dry Touch Solcreme till ansikte SPF 30

go to top