Klimakteriet: Varför är min hud så känslig? Vad kan man göra åt det?

Klimakteriet är en tuff tid för hela kroppen. Förändringar sker mycket snabbt och TROTS ATT vissa av dina organ är tillräckligt starka för att klara av det och snabbt anpassa sig till det, är din hud inte det.

Dr. Karolina Kopeć

Hudläkare

De vanligaste symptomen du kan känna under klimakteriet och vad du kan göra

Några av dess starkaste komponenter börjar försvagas och det blir allt svårare att hantera attacker utifrån samtidigt som man anpassar sig till förändringar inifrån. Med några få ord, din hud gör sitt bästa under rådande omständigheter så ge inte upp än!
 

Under klimakteriet kan vi observera följande:
·      Förändringar av hudens pH-värde,
·      Brist på epidermala lipider,
·      Nedbrytning av hyaluronsyra.
När det händer kan du märka av mer frekventa irritationer, utslag, torrhet och försämring av befintliga hudåkommor som rosacea eller eksem.

Hudlipider är också viktiga för att upprätthålla hudens barriärfunktion, som försämras när vi blir äldre.

Det finns produkter som innehåller dessa användbara partiklar som applicerade lokalt kan förbättra epidermal lipidbrist. < japp, det här är de goda nyheterna som ni har väntat på under de senaste raderna!

Din hud behöver återställas, återfuktas och lugnas.

Eftersom huden under klimakteriet blir torrare och mindre elastisk är den också känsligare för vissa kosmetiska produkter, så som rengöringsprodukter som kan irritera huden. Kvinnor kan också uppleva så kallad parestesi: stickande eller domnande känsla i huden.
Tänk på att sömnstörningar i samband med klåda och värmevallningar också kan förändra hudens fuktighet och barriärfunktion, vilket kan leda till överkänslighet.
Att ta hand om din hud hjälper dig att ta hand om din sömn, vilket är viktigt för din hud. Ser du cirkeln?

 
VIKTIGA FAKTORER ATT KOMMA IHÅG NÄR DET GÄLLER KÄNSLIG HUD I KLIMAKTERIET:

Hudens känslighet är direkt kopplad till:
·      Hudens pH-värde,
·      De epidermala lipiderna
·      Och hyaluronsyran.
Även den minsta förändring i din kropp kommer att påverka dessa tre, så det är logiskt att en stor förändring kommer att skapa ett visst obehag.

HUD- analys

DRIVS AV SKINCONSULT AI

IDENTIFIERA DINA HUDPRIORITERINGAR

Starta din analys