SkinConsultCoachingVersion = V3 SCAI_PreSubscription = 0

Vecka

2

HUR KOMPENSERAR MAN FÖR LIPIDFÖRLUSTEN I HUDEN?

SKINCONSULTAI CoachingVichy laboratoires

Vecka 2

Vichy laboratoiresSKINCONSULTAI Coaching

HUR KOMPENSERAR MAN FÖR LIPIDFÖRLUSTEN I HUDEN?

VÄLKOMMEN
TILL DIN ANDRA VECKA

VAD ROLIGT ATT DU ÄR HÄR IGEN! HOPPAS DU HAR HAFT EN BRA VECKA. HAR DU REDAN LAGT TILL NÅGRA NYA VANOR I DITT PROGRAM? HAR DU MÄRKT NÅGRA SMÅ FÖRÄNDRINGAR?

HÄR ÄR VÅRA TRE MÅL FÖR VECKAN:

 • DÄRFÖR ÄR HUDEN TORRARE UNDER POSTMENOPAUS-STADIET
 • BÖRJA MED ENKLA ANSIKTSÖVNINGAR TRE GÅNGER I VECKAN
 • VÄLJ ANPASSAD KOST.

VARFÖR ÄR HUDEN TORRARE UNDER POSTMENOPAUS?

HUD OCH EXPOSOM – Miljö, livsstil och hormonförändringar.

Den kanadensiske dermatologen Dr Jennifer Beecker är specialiserad på medicinsk dermatologi, hudcancer samt kosmetisk dermatologi.

Lär dig mer om hur hormonförändringar påverkar huden under perimenopaus-stadiet och hur du skyddar din hud varje dag.

MITT POSTMENOPAUS-HUDVÅRDSPROGRAM MED NEOVADIOL

VICHYS LÖSNING

För att rikta in sig på specifika hudbehov under postmenopaus-stadiet har Vichy Laboratoires skapat  NEOVADIOL POSTMENOPAUS-PROGRAMMET med serum och cremer. Testad under dermatologisk kontroll. Dess effektivitet har testats med kosmetoklinisk bedömning på kvinnor i perimenopausstadiet. Testad på känslig hud.

VECKA 2.
POST-MENOPAUSE
DAG- och NATT-
KRÄMER

av Frédérique Labatut,
Chef för Vichy Laboratoires

Läs mer

NEOVADIOL POST-MENOPAUSE DAG OCH NATTCREMER

I 30 år har Vichy varit involverad i forskning om klimakteriet och hud, och blivit en pionjär inom hudvård för klimakteriet.

För att fylla på lipidförlusten efter klimakteriet innehåller våra krämer omega-3, -6 och -9 för att ge näring till din hud på djupet.

Applicera NEOVADIOL Post-menopause dag-eller nattkrämer efter ditt serum.

Varje formula innehåller en duo av proxylan och cassia-extrakt för att kompensera för synliga effekter av hormonvariation på huden och är berikad med antioxidativt niacinamid (vitamin B3) and vitamins Cg och E-vitamin samt vårdande omega-3, -6 och -9.

 • NEOVADIOL POST-MENOPAUSE DAGKRÄM
  En näringsrik dagkräm som återfuktar huden och gör huden 50 % mindre torr (1) och 25 % mindre slapp (1)
 • NEOVADIOL POST-MENOPAUSE NATTKRÄM
  En behaglig nattcreme utvecklad för att förbättra hudens smidighet +44 % (2) och fylla på 100 % av ytans lipidförlust (3)

(1) Kosmetokliniska bedömningar med 220 kvinnor efter 3 månader (2) Kosmetokliniska bedömningar med 52 kvinnor, 1 månads användning (3) Formula utvecklad med lipider för att kompensera minskningen av talgutsöndring under klimakteriet.

FRÉDÉRIQUE LABATUT

CHEF FÖR VICHY LABORATOIRES

“LÅT OSS TITTA NÄRMARE PÅ NEOVADIOL POST-MENOPAUSE DAG- OCH NATTKRÄMER. VÅRA FORMULA ÄR BERIKADE MED DE NÄRANDE OMEGA-3, -6 OCH 9-FETTSYRORNA”

RENGÖRING

1

3-i-1 Ansiktsrengöring

PURETE THERMALE
3-i-1 Ansiktsrengöring

Upptäck

2

Peri & Post Meno 5 Bi-Serum

NEOVADIOL
Peri & Post Meno 5 Bi-Serum

Upptäck

3

Post-Menopause Dagcreme

NEOVADIOL
Post-Menopause Dagcreme

Upptäck

4

Post-Menopause Nattcreme

NEOVADIOL
Post-Menopause Nattcreme

Upptäck

SKYDD

5

UV Age Daily SPF50+

CAPITAL SOLEIL
UV Age Daily SPF50+

Upptäck

ANSIKTSMASSAGE FÖR ATT BOOSTA DEN VÅRDANDE EFFEKTEN FÖR HUDEN

Ansiktet har 57 muskler som behöver stimuleras eller slappna av. Ansiktsspecialisten Aurelia del Sol lär ut andningsövningar, massage och akupressur. Det är din stund – ta vara på den!

Hitta en bekväm ställning. Andas in. Andas ut. Och gör efter din instruktör!

OMFAMNA PERIMENOPAUS-STADIET

HOLISTISK HÄLSORUTIN

Under hela denna period genomgår din kropp en mängd biologiska och kliniska förändringar. Att förstå och identifiera dessa förändringar så tidigt som möjligt hjälper till att förhindra de olägenheter de orsakar och att förbereda din kropp ordentligt för åren som följer.

3 min
läsning

VECKA 2.
VÄLJA
ANPASSAD KOST
UNDER POSTMENOPAUS-STADIET

av Veronica Di Nardo,
Näringsexpert

Läs mer

ANPASSAD KOST UNDER TIDEN EFTER KLIMAKTERIET

VAD HÄNDER EFTER KLIMAKTERIET?

Förändringar som du upplevt före klimakteriet kommer nu att variera i fråga om svårighetsgrad, intensitet och frekvens och ska hanteras under en mycket längre tidsperiod. Lyckligtvis kan en lämplig kost hindra dig från viktökning och minskad muskelmassa men också från långsiktiga konsekvenser som minskad bentäthet och hjärtsjukdomar.

VARFÖR SKA JAG ANPASSA MIN KOST EFTER KLIMAKTERIET?

Nu använder kroppen energi på ett annat sätt - och eftersom vi alla är olika, kommer din kropp att reagera på sitt sätt på de effekterna av klimakteriet. Men vi börjar med några generella tips som passar alla och motverkar oönskad viktökning

 • Ät hälsosamt vid varje måltid:
  • Försök att äta minst fem portioner frukt och grönsaker varje dag.
  • Vi vet att C-, D- och K-vitamin som framför allt finns i fisk, frukt och grönsaker är bra. Satsa även på kalcium som rekommenderas för att bibehålla och stärka benmassan.
 • Undvik alkohol och koffein och välj livsmedel med lite tillsatt socker, mättade fetter och salt.
 • Gör vatten till din bästa vän genom att dricka minst 1,5 liter per dag.
 • Träna varje dag.

Genom att börja med de här vanorna kommer du att kunna nå en hälsosam vikt. Detta är också det bästa sättet att drastiskt minska de ökade riskerna för hjärtsjukdomar och minskad bentäthet. Minskningar i östrogenproduktionen ökar både benresorptionen och minskar kalciumabsorptionen. Du kan minska benförlust och osteoporos genom att uppfylla dina dagliga behov av kalcium och D-vitamin. Mejeriprodukter som mjölk, yoghurt och ost, tillsammans med berikade juicer, gröna bladgrönsaker och fisk kommer att bli dina bästa vänner. Linfrön, broccoli och cashewnötter kan också dämpa förlusten av benmassa under de första åren efter klimakteriet.

Sist men inte minst: var fysiskt aktiv i ditt dagliga liv.

För det första hjälper det dig att hålla en sund vikt och därmed minska risken för hjärtsjukdomar. För det andra håller det skelettet starkt och för det tredje får det dig att må bra.

HUR ÖKAR JAG HUDHÄLSAN MED OMEGA-3?

Modern västerländsk kost har ökat intaget av omega-6. Men omega-6 måste vara balanserat med omega-3 så att båda lipiderna ger alla fördelar för din hud.

Omega-3 är nära relaterad till hudens epidermala barriärfunktion, membranstruktur, inre miljöbalans och reparation av skador. Den skyddar dig från torrhet, inflammation, kliande hud och solskador.

Du får din dagliga dos på 500 mg omega-3 genom att äta fet fisk som lax, ägg eller valnötter. Omega-3 finns också i linfrön, chiafrön och sojabönor.

Tänk på att omega-3 inte bara hjälper dig att bekämpa åldrande hud, den hjälper dig också att sänka risken för hjärt-kärlsjukdomar.

DR VERONICA DI NARDO

NÄRINGSEXPERT

“OM DU ANPASSAR DIN KOSTHÅLLNING UNDER POSTMENOPAUS-STADIET KOMMER DU OCKSÅ ATT KUNNA GÅ IN I DETTA STADIE TRYGGT OCH MED GOD SJÄLVKÄNSLA.”

Welcome to your program

This is your first week (of 4).
Let’s start with… some contents, if you don’t mind.