SkinConsultCoachingVersion = V3 SCAI_PreSubscription = 0

Vecka

2

HUR ”LYFTER” MAN HUDEN OCH GÖR DEN FASTARE?

SKINCONSULTAI CoachingVichy laboratoires

Vecka 2

Vichy laboratoiresSKINCONSULTAI Coaching

HUR ”LYFTER” MAN HUDEN OCH GÖR DEN FASTARE?

VÄLKOMMEN TILL DEN ANDRA VECKAN

VAD ROLIGT ATT DU ÄR HÄR IGEN! HOPPAS DU HAR HAFT EN BRA VECKA. HAR DU REDAN LAGT TILL NÅGRA NYA VANOR I DITT PROGRAM? HAR DU LAGT MÄRKE TILL ÄVEN VÄLDIGT SMÅ FÖRÄNDRINGAR?

HÄR ÄR VÅRA TRE MÅL FÖR VECKAN

 • DÄRFÖR FÖRLORAR HUDEN FASTHET OCH FÅR MER RYNKOR
 • BÖRJA MED ENKLA ANSIKTSÖVNINGAR TRE GÅNGER I VECKAN
 • VÄLJ ANPASSAD KOST

VARFÖR FÖRLORAR HUDEN SIN FASTHET? VARFÖR ÄR MINA RYNKOR MER SYNLIGA?

HUD OCH EXPOSOM – Miljö, livsstil och hormonförändringar.

Den kanadensiske dermatologen Dr Jennifer Beecker är specialiserad på medicinsk dermatologi, hudcancer samt kosmetisk dermatologi.

Lär dig mer om hur hormonförändringar påverkar huden under perimenopaus-perioden och hur du tillför din hud näring på djupet.

Lär dig mer om hur hormonförändringar påverkar huden under perimenopaus-perioden och hur du tillför din hud näring på djupet.

VICHYS LÖSNING

Med fokus på specifika hudbehov under periomenopausen har Vichy Laboratoires skapat NEOVA OL PERIMENOPAUS-PROGRAMMET med serum och krämer.

Testad under dermatologisk kontroll. Dess effektivitet har testats med kosmetoklinisk bedömning på kvinnor i perimenopausstadiet. Testad på känslig hud.

VECKA 2.
PERI-MENOPAUSE DAG- OCH NATTKRÄMER

av Frédérique Labatut,
Chef för Vichy Laboratoires

Läs mer

NEOVADIOLS DAG- OCH NATTKRÄMER FÖR PERIMENOPAUSEN

I 30 år har Vichy varit involverad i forskning om klimakteriet och hud, och blivit en pionjär inom hudvård för klimakteriet.

Återuppbygg huden inifrån och kompensera för daglig förlust av hyaluronsyra med våra hudvårdande produkter som är berikade med hyaluronsyra.

Applicera NEOVADIOL perimenopause dag- eller nattkrämer efter ditt serum.

Varje formula är formulerad med en duo av proxylan och cassia-extrakt för att kompensera för synliga effekter av hormonvariation på huden och är berikad med hyaluronsyra som fyller i huden.

 • NEOVADIOL PERI-MENOPAUSE DAGKRÄM:
  En lätt dagkräm för att förbättra hudens elasticitet +22 % (1) 
 • NEOVADIOL PERI-MENOPAUSE NATTKRÄM
  En fräsch nattkräm för en uppfriskad hud och utvilade look när du vaknar med en omedelbar kylande effekt -2,7 °C (2) för att fräscha upp huden under natten.

(1) Instrumentellt test, 40 personer (2) instrumentellt test, 24 kvinnor 45 sekunder efter applicering. 

FRÉDÉRIQUE LABATUT

CHEF FÖR VICHY LABORATOIRES

“LÅT OSS TITTA NÄRMARE PÅ NEOVADIOL PERI-MENOPAUSE DAG- OCH NATTKRÄMER VÅRA FORMULA ÄR BERIKADE MED HYALURONSYRA.”

RENGÖRING

1

3-i-1 Ansiktsrengöring

PURETE THERMALE
3-i-1 Ansiktsrengöring

Upptäck

2

Peri & Post Meno 5 Bi-Serum

NEOVADIOL
Peri & Post Meno 5 Bi-Serum

Upptäck

3

Peri-Menopause Dagcreme För Normal Till Kombinerad Hud

NEOVADIOL
Peri-Menopause Dagcreme För Normal Till Kombinerad Hud

Upptäck

4

Peri-Menopause Nattcreme

NEOVADIOL
Peri-Menopause Nattcreme

Upptäck

SKYDD

5

UV Age Daily SPF50+

CAPITAL SOLEIL
UV Age Daily SPF50+

Upptäck

SKAPA NYA VANOR MED ETT NYTT ANSIKTSPROGRAM

Ansiktet har 57 muskler som behöver stimuleras och slappna av. Ansiktsspecialisten Aurelia del Sol använder sig av andningsövningar, massage och akupressur för att du ska få vacker hud varje dag.
Det är din stund – njut av den!

Hitta en bekväm ställning. Andas in. Andas ut. Och gör efter din instruktör!

TRIVS I PERIMENOPAUS-STADIET

HOLISTISK HÄLSA

Under hela denna period genomgår din kropp en mängd biologiska och kliniska förändringar. Att förstå och identifiera dessa förändringar så tidigt som möjligt hjälper till att förhindra de besvär de orsakar och att förbereda din kropp ordentligt för åren som följer.

3 min
läsning

VECKA 2.
VÄLJ EN ANPASSAD KOST UNDER PERIMENOPAUS-STADIET

av Veronica Di Nardo,
Näringsexpert

Läs mer

Anpassad kost under perimenopausen

Varför ska man anpassa sin kost under perimenopausen?

Under perimenopausen använder kroppen sin energi på ett annat sätt och behöver mindre dagligt energiintag. Muskelmassan minskar, och viktökning och fettomfördelning inträffar. Eftersom vi alla är unika reagerar vår kropp olika på hormonella variationer.

Det är därför jag idag vill göra dig uppmärksam på lösningar som en hälsosam kost kan erbjuda för att förhindra att du går upp för mycket i vikt, men också på hur det kan hjälpa dig att minska andra effekter som värmevallningar, sömnstörningar, humörsvängningar, åldrande av huden, hjärtsjukdomar och minskad benmassa.

Med väldigt enkla verktyg kan du uppleva denna period på ett lugnare sätt. Därför börjar vi med generella tips som passar oss alla!

 • Ät hälsosamt vid varje måltid:
  • Försök att äta minst fem portioner frukt och grönsaker varje dag.
  • Vi vet att C-, D- och K-vitamin rekommenderas som framför allt finns i fisk, frukt och grönsaker. Satsa även på kalcium som rekommenderas för att underhålla och stärka benmassan.
 • Undvik alkohol och koffein och välj livsmedel med lite tillsatt socker, mättade fetter och natrium.
 • Gör vatten till din bästa vän genom att dricka minst 1,5 liter per dag.
 • Träna varje dag.

Dessa vanor kommer inte bara att motverka viktökning, de gynnar också kroppens största organ: huden.

HUR ÖKAR JAG KOLLAGEN- OCH HYALURONSYRESYNTESEN MED NÄRING?

På grund av minskning i östrogennivåer och ökade kortisolnivåer blir rynkor mer synliga och huden förlorar sin elasticitet. Men vissa livsmedel kan minska dessa effekter.

 1. Kollagen är tillverkat av olika aminosyror, men glycin, prolin och lysin är de som finns i högre andel. De ökar kollagenproduktionen i huden och förhindrar hudens åldrande. Du hittar dem i animaliska proteiner som mejeriprodukter, ägg och skaldjur men också i grönsaker som quinoa och svamp.
 2. Omega-3 skyddar dig också mot torrhet, inflammation, kliande hud eller till och med solskador. Du hittar det i lax, nötter, öring eller linfrö, rapsolja eller sojabönor.
 3. C-vitamin är grundläggande för kollagensyntesen. Du hittar det i alla citrusfrukter som apelsiner, citroner och mandariner men också i kiwi, jordgubbar eller gröna grönsaker som broccoli och spenat.
 4. D-vitamin finns rikligt i fet fisk som öring och lax men även i vita svampar och det förhindrar uttorkning av huden och stimulerar celltillväxt i huden.
 5. Det finns en nära koppling mellan socker och vissa livsmedelsbehandlingsmetoder och hudens åldrande. Mekanismerna är relaterade till Skin Advanced Glycation End-produkter (AGES) och ackumuleringen av dem påskyndar hudens åldrande. Välj rätt kolhydrater!
  • Prioritera fullkorn och mat med låg sockerhalt.
  • Undvik stekt, grillad och ugnsbakad mat och ät hellre kokt eller ångkokt mat och raw food.
 6. Mineraler som koppar, kisel, mangan och järn behövs också för kollagensyntesen. De finns i lever, ostron, spenat, baljväxter och rött kött. Eftersom anti-näringsämnen (som oftast finns i grönsaker) minskar absorptionen av mineraler, kan du minska effekten genom att blötlägga eller koka maten innan du äter.

EN ANPASSAD KOST DÄMPAR KLIMAKTERIESYMPTOM

Som jag nämnde i början kommer hälsosam kost inte bara att förbättra din huds utseende utan även minska symptomen som uppstår under klimakteriet. Här är några tips för att undvika värmevallningar -̶  ett av de vanligaste symptomen under klimakteriet.

 1. Antioxidanter som C- och E-vitamin kan minska vasomotoriska symtom som värmevallningar och samtidigt förbättra immunsystemet.
 2. Undvik stora måltider och kryddiga eller sura livsmedel innan du går och lägger dig. Detta förhindrar värmevallningar och ger en bättre nattsömn.
 3. För att öka möjligheten till en lugn nattsömn bör du undvika koffein och alkohol, särskilt sent på eftermiddagen. Försök även att inte dricka något ett par timmar innan du går och lägger dig.

VERONICA DI NARDO

NÄRINGSEXPERT

“UNDER PERIMENOPAUS-PERIODEN ANVÄNDER KROPPEN ENERGI PÅ ETT ANNORLUNDA SÄTT. VARJE KVINNA ÄR UNIK, OCH VARJE KROPP REAGERAR PÅ SITT SÄTT PÅ DESSA FÖRÄNDRINGAR. LÅT OSS BÖRJA MED NÅGRA ALLMÄNNA TIPS”

Welcome to your program

This is your first week (of 4).
Let’s start with… some contents, if you don’t mind.