SkinConsultCoachingVersion = V3 SCAI_PreSubscription = 0

Vecka

1

ALLT DU BEHÖVER VETA OM POSTMENOPAUS-STADIET

SKINCONSULTAI CoachingVichy laboratoires

Vecka 1

Vichy laboratoiresSKINCONSULTAI Coaching

ALLT DU BEHÖVER VETA OM POSTMENOPAUS-STADIET

Välkommen till ditt Menocoach-program

GRATTIS! DU SKA NU PÅBÖRJA DITT MENOCOACH-PROGRAM FÖR POSTMENOPAUS-STADIET

LÅT OSS BÖRJA MED TRE MÅL FÖR DENNA FÖRSTA VECKA:

 • VAD ÄR POSTMENOPAUS-PERIODEN?
 • BÖRJA MED ETT NYTT HUDVÅRDSPROGRAM
 • GÖR TRE REPETITIONER AV DIN ANSIKTSMASSAGE-RUTIN FÖR ATT BOOSTA DIN HUD.
Se videon

VAD ÄR
POSTMENOPAUS-PERIODEN?

KVINNOHÄLSA

Dr Marla Shapiro är styrelseledamot av International Menopause Society (IMS) och har ett särskilt intresse för kvinnors hälsa.

Lär dig mer om postmenopaus-symptom och hur det påverkar din kropp fysiskt och psykiskt.

HUR PÅVERKAR HORMONFÖRÄNDRINGARNA MIN HUD?

HUD OCH EXPOSOM – Miljö, livsstil och hormonförändringar.

Den kanadensiske dermatologen Dr Jennifer Beecker är specialiserad på medicinsk dermatologi, hudcancer samt kosmetisk dermatologi.

Lär dig mer om hur hormonförändringar påverkar huden under postmenopaus-stadiet och hur du skyddar din hud varje dag.

MITT POSTMENOPAUS-HUDVÅRDSPROGRAM MED NEOVADIOL

VICHYS LÖSNING

För att rikta in sig på specifika hudbehov under postmenopaus-stadiet har Vichy Laboratoires skapat  NEOVADIOL POSTMENOPAUS-PROGRAMMET med serum och krämer.
Dess effektivitet har testats på kvinnor i postmenopaus-stadiet med känslig hud genom en klinisk bedömning av dermatologer.

VECKA 1.
MITT POSTMENOPAUS-HUDVÅRDSPROGRAM

av Frédérique Labatut,
Chef för Vichy Laboratoires

Läs mer

MITT POSTMENOPAUS-HUDVÅRDSPROGRAM

Våra NEOVADIOL-formula är berikade med en kraftfull blandning av hudvårdsingredienser som passar din huds specifika behov efter klimakteriet.

För att kompensera för förlusten av kollagen på grund av östrogen- och kortisolvariationer under klimakteriet innehåller NEOVADIOL serum och krämer en kraftfull duo med Cassia-extrakt och Proxylan av vegetabiliskt ursprung som är kända för att göra din hud fastare.

För att fylla på lipidförlusten har vårt hudvårdsprogram efter klimakteriet utvecklats med omegafettsyrorna 3, 6 och 9 för att ge din hud näring på djupet.

STEG 1 – RENGÖRING

VICHY PUERTÉ THERMALE 3-IN-1 MILK

Rengöringsmjölken avlägsnar föroreningar och föroreningspartiklar, tar bort makeup från ansikte och ögon och gör huden spänstig och behaglig utan att torka ut den.

STEG 2 – FÖRBEREDELSER

NEOVADIOL MENO 5 BI-SERUM

Serumet återaktiverar 3 mekanismer hos huden: fasthet, åldersfläckar, lyster

 1. -13 % slapphet(1)
 2. -22 % åldersfläckar(2)
 3. +61% Epidermal surface lipids(3)
 4. -12% wrinkles(4)
 5. +14 % lyster(1)

STEG 3 – LUGNA HUDEN OCH BEVARA FUKTEN I HUDEN VARJE DAG

NEOVADIOL POST-MENOPAUSE DAG- ELLER NATTKRÄM

Dessa krämer återaktiverar hudens mekanismer under perimenopaus-perioden:

 • -25 % slapphet (3)
 • -50 % torr hud (3)
 • -28% wrinkles (5)

STEG 4 – SKYDDA DIN HUD VARJE DAG

CAPITAL SOLEIL UV AGE DAILY SPF50+ är det viktiga sista och helt oumbärliga steget i din dagliga hudvårdsrutin, året runt. Den lätta, genomsläppliga konsistensen i kombination med en avancerad solskyddsteknologi ger en jämn, osynlig täckning som inte lämnar några vita spår eller klibbig finish.

(1) Klinisk bedömning – 42 kvinnor efter 2 månader, (2) Instrumentellt test – minskning av mörka fläckar – 41 kvinnor efter 2 månader, (3) klinisk bedömning med 219 kvinnor efter 3 månaders användning av Neovadiol post-menopause-cremerna

FRÉDÉRIQUE LABATUT

CHEF FÖR VICHY LABORATOIRES

“HITTA RÄTT PROGRAM MED RÄTT HUDVÅRDSINGREDIENSER UNDER POSTMENOPAUS-STADIET FÖR ATT FÖRBÄTTRA DIN HUDS HÄLSA.”

RENGÖRING

1

3-i-1 Ansiktsrengöring

PURETE THERMALE
3-i-1 Ansiktsrengöring

Upptäck

2

Peri & Post Meno 5 Bi-Serum

NEOVADIOL
Peri & Post Meno 5 Bi-Serum

Upptäck

3

Post-Menopause Dagcreme

NEOVADIOL
Post-Menopause Dagcreme

Upptäck

4

Post-Menopause Nattcreme

NEOVADIOL
Post-Menopause Nattcreme

Upptäck

SKYDD

5

UV Age Daily SPF50+

CAPITAL SOLEIL
UV Age Daily SPF50+

Upptäck

SKAPA NYA VANOR MED ETT NYTT ANSIKTSPROGRAM

Ansiktet har 57 muskler som behöver stimuleras eller slappna av. Ansiktsspecialisten Aurelia del Sol använder sig av andningsövningar, massage och akupressur för att du ska få vacker hud dag efter dag.
Det är din stund – njut av den!

Hitta en bekväm ställning. Andas in. Andas ut. Och gör efter din instruktör!

TRIVS I PERIMENOPAUS-STADIET

HOLISTISK HÄLSORUTIN

Under hela denna period genomgår din kropp en mängd biologiska och kliniska förändringar. Att förstå och identifiera dessa förändringar så tidigt som möjligt hjälper till att förhindra de olägenheter de orsakar och att förbereda din kropp ordentligt för åren som följer.

3 min
läsning

VECKA 1.
TRIVS I POST-
MENOPAUS-STADIET MED HJÄLP AV
HOLISTISKA
ÖVNINGAR

av Dr Thierry Haag,
gynekolog

Läs mer

ETT HOLISTISKT FÖRHÅLLNINGSSÄTT TILL POSTMENOPAUS

VAD ÄR POST-MENOPAUSE?

Postmenopaus är den period som börjar ett år efter den sista menstruationen. I detta skede har äggstockarna slutat att frigöra ägg och producera det mesta av sitt östrogen.

Symptom som upplevdes före klimakteriet kommer nu att variera avseende svårighetsgrad, intensitet och frekvens. För vissa personer kanske de lättar medan de för andra kan kännas mer intensivt. Det händer till och med att symptom som du aldrig upplevt före klimakteriet plötsligt dyker upp under denna nya fas du går in i. Den största skillnaden mellan perimenopaus och post-menopaus är att den senare kommer att pågå hela ditt liv. Därför måste förändringar i din kropp förstås över en längre tid. Oavsett om man vill förebygga konsekvenser på kort, medellång eller lång sikt är det otroligt viktigt med grundliga och regelbundna konsultationer med en kompetent läkare för att säkert och tryggt möta detta nya skede i ditt liv som är helt naturligt.

KONSEKVENSER PÅ KORT SIKT

Kortsiktiga konsekvenser är vanligtvis, men inte alltid, de du upplevde under perimenopausstadiet. Nattliga svettningar, värmevallningar, sömnproblem och förlust av libido under denna fas är oförutsägbara och kommer att fortsätta att påverka dig på olika sätt lite då och då. I vissa fall är det inte tillräckligt med icke-farmakologiska insatser som hälsosam kost, motion, örter samt att sluta dricka alkohol och använda tobak. Din läkare kan då rekommendera Hormonal Replacement Therapy (HRT), vilket kan vara till stor hjälp för många.

KONSEKVENSER PÅ MEDELLÅNG SIKT

 • Fettfördelning

För att kompensera för förlusten av östrogen som produceras av äggstockarna stimulerar kroppen binjurarna, vilket ökar fettvävnaden från vilken östrogenet produceras. Det är därför vi ofta upplever att fett lägger sig på magen och baken. Dock kan en hälsosam, varierad och balanserad kost hjälpa din kropp att anpassa sig till dessa förändringar så att du både mår bättre och ser friskare ut.

 • Genitourinära symtom

Förlust av östrogen leder ibland till vulvovaginal atrofi med konsekvenser som vaginal torrhet och obehag, frekventa och plötsliga urineringsbehov och ibland till stressinkontinens (urinläckage under fysisk aktivitet). Vaginalfloran kan också påverkas av dessa förändringar och därmed öka riskerna för att få mykos, vaginos eller lichen planus. Som tur är kan specifika övningar och dermatologiska behandlingar förhindra dessa tillstånd. I de flesta fall ger bra förebyggande och regelbunden uppföljning alla verktyg du behöver.

 • Hudens åldrande och problematik

30 % av hudens kollagen förloras under de första fem åren efter klimakteriet. Detta har en direkt påverkan på hud, hår och naglar. Du kan dock öka din huds mjukhet och återfuktning genom att förbättra ditt intag av mat rik på E- och D-vitamin samt fettsyran omega 3. Försök också motionera så mycket som möjligt och unna dig skönhetsvård som drastiskt minskar dessa förändringar.

KONSEKVENSER PÅ LÅNG SIKT

 • Muskuloskeletala symtom

Muskuloskeletala symtom som kännetecknas av ryggvärk, frakturer från mindre trauman, minskad längd och rörlighet är vanliga på grund av osteoporos. Nuförtiden är osteoporos lätt att förebygga. Att träna ofta tillsammans med ett korrekt intag av kalcium och D-vitamin kan förebygga de flesta riskerna. Om detta inte räcker finns det även flera specialbehandlingar.

 • Hjärt- och kärlsjukdomar

Östrogenet spelar en avgörande roll för att skydda hjärtat och hela det kardiovaskulära systemet. När östrogennivåerna minskar ökar riskerna för högt blodtryck, dåligt kolesterol och stroke. Det bästa sättet att skydda dig mot dessa risker är att äta en hälsosam kost, motionera regelbundet och sluta med dåliga vanor som tobak och alkohol.

För varje symtom finns en lösning – oavsett om den är farmakologisk eller inte. Och eftersom vi alla är unika beror dessa lösningar helt på dina specifika behov och dina önskemål. Oavsett vilka val du gör måste de vara anpassade efter dig, och dessa kommer du fram till i samråd med din läkare.

DR THIERRY HAAG

GYNEOKOLOG, VICHY SPA

“POSTMENOPAUS-STADIET VARAR LIVET UT DÄRFÖR MÅSTE FÖRÄNDRINGAR I DIN KROPP FÖRSTÅS UNDER EN MYCKET LÄNGRE TID.”

Welcome to your program

This is your first week (of 4).
Let’s start with… some contents, if you don’t mind.