SkinConsultCoachingVersion = V3 SCAI_PreSubscription = 0

Vecka

4

HUR KORRIGERAR MAN ÅLDERSFLÄCKAR?

SKINCONSULTAI CoachingVichy laboratoires

Vecka 4

Vichy laboratoiresSKINCONSULTAI Coaching

HUR KORRIGERAR MAN ÅLDERSFLÄCKAR?

VÄLKOMMEN
TILL DEN FJÄRDE VECKAN

HUR MÅR DU IDAG? ÄR DU REDO ATT SÄTTA IGÅNG MED VÅR SISTA VECKA?

HÄR ÄR VÅRA 3 MÅL FÖR DENNA VECKA:

  • VAD ÄR ÅLDERSFLÄCKAR?
  • UNNA DIG LITE EGENTID FÖR AVKOPPLING VARJE VECKA
  • LÄR DU HUR DU BOOSTAR HUDENS NATURLIGA LYSTER OCH JÄMNAR UT HUDTONEN

VAD ÄR ÅLDERSFLÄCKAR OCH HUR UNDVIKER MAN DEM?

HUD OCH EXPOSOM – Miljö, livsstil och hormonförändringar.

Den kanadensiske dermatologen Dr Jennifer Beecker är specialiserad på medicinsk dermatologi, hudcancer samt kosmetisk dermatologi.

Lär dig mer om hur hormonförändringar påverkar huden under postmenopaus-stadiet och hur du korrigerar åldersfläckar.

MITT POSTMENOPAUS-HUDVÅRDSPROGRAM MED NEOVADIOL

VICHYS LÖSNING

Med fokus på specifika hudbehov under postmenopaus-stadiet har Vichy Laboratoires skapat  NEOVADIOL POSTMENOPAUS-PROGRAMMET med serum och krämer.

Testad under dermatologisk kontroll. Dess effektivitet har testats med kosmetoklinisk bedömning på kvinnor i perimenopausstadiet. Testad på känslig hud.

Vecka 4.
KORRIGERA ÅLDERSFLÄCKAR
MED MENO 5 BI-
SERUM OCH UV AGE
DAILY

av Frédérique Labatut,
Chef för Vichy Laboratoires

Läs mer

KORRIGERA ÅLDERSFLÄCKAR MED MENO 5 BI-SERUM
 

Under klimakteriet förändrar kronologiskt åldrande, UV-exponering och hormonell variation ditt antioxidativa skydd. Åldersfläckar blir mer synliga.

NEOVADIOL MENO 5 BI-SERUM

För att korrigera åldersfläckar applicerar du NEOVADIOL MENO 5 BI-SERUM morgon och kväll före din kräm. Skaka väl före användning. Serumformeln är berikad med niacinamid, vitamin Cg och E-vitamin för att återskapa lyster och glykolsyra som jämnar ut hudtonen.

  • - 22 % åldersfläckar (1)

(1) Instrumentellt test - minskning av mörka fläckar - 41 kvinnor efter 2 månaders

CAPITAL SOLEIL UV AGE DAILY SPF 50+

Använd ett dagligt UVA- och UVB-solskydd för att förhindra att mörka fläckar uppstår igen.

Mer än 80 procent av ålderstecknen orsakas av dagliga UV-strålar och föroreningar(2). CAPITAL SOLEIL UV AGE DAILY är en avancerad hög skyddande ansikts SPF50+ med en tunn konsistens som hjälper till att skydda huden från skador av UV-strålning och föroreningar samtidigt som den bekämpar befintliga tecken på fotoåldrande.

Det är det nödvändiga sista steget i din dagliga hudvårdsrutin, året runt. Den lätta och luftiga konsistensen i kombination med avancerad solvårdsteknik ger en jämn osynlig täckning som inte lämnar någon vit hinna eller klibbig finish.

(2) Flament, F. et al. (2013) Effect of the sun on visible clinical signs of ageing in Caucasian skin. Clinical, cosmetic and invest. dermatology. 6: 221 - 232.

FRÉDÉRIQUE LABATUT

CHEF FÖR VICHY LABORATOIRES

“LÅT OSS TITTA NÄRMARE PÅ NEOVADIOL MENO 5 BI-SERUM. FORMULAN ÄR BERIKAD MED NIACINAMID (VITAMIN B3), CG- OCH E-VITAMIN SAMT GLYKOLSYRA.”

RENGÖRING

1

3-i-1 Ansiktsrengöring

PURETE THERMALE
3-i-1 Ansiktsrengöring

Upptäck

2

Peri & Post Meno 5 Bi-Serum

NEOVADIOL
Peri & Post Meno 5 Bi-Serum

Upptäck

3

Post-Menopause Dagcreme

NEOVADIOL
Post-Menopause Dagcreme

Upptäck

4

Post-Menopause Nattcreme

NEOVADIOL
Post-Menopause Nattcreme

Upptäck

SKYDD

5

UV Age Daily SPF50+

CAPITAL SOLEIL
UV Age Daily SPF50+

Upptäck

GÖR EN ANSIKTSMASSAGE FÖR ATT UNNA DIG LITE EGENTID OCH AVKOPPLING

Ansiktet har 57 muskler som behöver stimuleras eller slappna av. Ansiktsspecialisten Aurelia del Sol lär ut andningsövningar, massage och akupressur. Det är din stund – ta vara på den!

Hitta en bekväm ställning. Andas in. Andas ut. Och följ din instruktör!

TRIVS I PERIMENOPAUS-STADIET

HOLISTISK HÄLSORUTIN

Under hela denna period genomgår din kropp en mängd biologiska och kliniska förändringar. Att förstå och identifiera dessa förändringar så tidigt som möjligt hjälper till att förhindra de besvär de orsakar och att förbereda din kropp ordentligt för åren som följer.

3 min
läsning

VECKA 4.
SÅ UNDVIKER DU STRESS OCH ÅNGEST

av Dr Thierry Haag,
gynekolog

Läs mer

HUR UNDVIKER JAG STRESS OCH ÅNGEST?

Även om vissa kvinnor kan uppleva humörsvängningar på grund av hormonella förändringar, kommer de flesta att känna sig stressade och oroliga under klimakteriet. Det finns många orsaker till detta, men eftersom stress har en betydande inverkan på din hälsa om den håller i sig, bör det behandlas som ytterligare symptom. Här är några tips för att förbättra ditt välbefinnande under detta naturliga steg i ditt liv.

Återigen kan minskad mängd östrogen direkt påverka ditt humör. I vissa fall kan klimakteriet leda till hypertyreos som vi vet har en stark inverkan på ångest. Men det vanligaste är att stress beror på sömnstörningar. Ibland förstärks sömnproblemen av värmevallningar och kan vara den främsta orsaken till stress.

Skaffa hälsosamma vanor

Klimakteriet är en fantastisk möjlighet att omvärdera dina hälsomål och återupptäcka fördelarna med hälsosam mat. Varierad och hälsosam mat hjälper din kropp att anpassa sig till de förändringar den står inför. Den skyddar ditt kardiovaskulära system och kan även minska värmevallningar och sömnproblem.

Försök att inte dricka något några timmar före sänggåendet, framför allt inte koffein och alkohol. Undvik hårdare träning på kvällen och istället för att tillbringa tid på telefonen eller surfplattan med blått ljus kan du blunda och meditera.

Ångest är dock inte nödvändigtvis relaterat till hormonella förändringar. Vi vet att klimakterieövergången ofta sammanfaller med stora förändringar i livet. Tonårsbarn som kräver mycket eller barn som flyttar hemifrån, gamla föräldrar, karriärförändringar och partnerproblem kommer samtidigt som viktökning, rynkor, håret förändras eller sexlusten dämpas. Att vara medveten om sitt eget åldrande samtidigt som man står inför stora livsförändringar är verkligen inte lätt.

Börja prata om det

I allmänhet är det bästa sättet att motverka dåligt förtroende och isolering att vara omgiven av andra människor. Att kunna prata om hur du mår är väldigt viktigt, oavsett om det är med din läkare, dina vänner eller din partner. Det är ett värdefullt steg på den här resan. Om du tar dig tid att förstå vad det är som händer med dig kan du tillåta dig att lära dig mer om det här och även informera din omgivning. Du upptäcker att det inte är något annat än en naturlig fas i en kvinnas liv som kommer tillsammans med många nya perspektiv.

DR THIERRY HAAG

DR THIERRY HAAG

“EFTERSOM LÅNGVARIG STRESS HAR EN BETYDANDE PÅVERKAN PÅ DIN HÄLSA BÖR DEN BEHANDLAS SOM VILKET ANNAT SYMTOM SOM HELST.“

Welcome to your program

This is your first week (of 4).
Let’s start with… some contents, if you don’t mind.