Klimakteriet: hur kan jag återfukta min hud när jag är 50?

Återfuktning är avgörande för hudens välbefinnande, oavsett ålder. Under klimakteriet är torrhet dock ett av de vanligaste problemen och förekommer oavsett årstid.

Dr. Karolina Kopeć

Hudläkare

Det är viktigt att ta hand om sin hud under klimakteriet

Hormonobalans under klimakteriet kan försämra återfuktningen av huden. Talgsekretionen minskar också med åldern. Om du har märkt att din hud är matt, sträv och känsligare betyder det att du måste ändra din hudvårdsrutin.
 

Här är några steg du kan ta för att få i dig vätska varje dag:

1. Använd skonsamma rengöringsmedel som skyddar hudens barriärfunktion två gånger om dagen och undvik varmt vatten.

2. Återfukta ansikte och kropp minst två gånger om dagen

3. Välj produkter som innehåller vattenattraherande ingredienser som hyaluronsyra och glycerin.

4. Fläckig, grov hud behöver också regelbunden exfoliering eftersom den kanske inte absorberar de återfuktande ämnen som du applicerar. Det viktigaste är att avlägsna de döda hudcellerna från det översta lagret. Du kan antingen göra det hemma eller så kan du prova professionell behandling på kliniken, t.ex. kemisk peeling eller mikrodermabrasion. Använd alltid solskyddsprodukter med brett spektrum efter exfoliering. Rådgör med din hudläkare om vilken behandling som är bäst för dig.

5. Överväg att leva ett hälsosammare liv! Rökning, alkohol och överdriven solning utan solskydd förvärrar din hudsjukdom och orsakar torrhet.

6. Börja använda återfuktande ansiktsmist under dagen och undvik platser där luften är torr. Detta kan hjälpa till att hålla huden återfuktad under hela dagen.

7. Och glöm inte att äta ordentligt. Drick lämplig mängd vatten för att ge kroppen tillräckligt med vätska. Försök att inkludera vattenrika produkter och omega-3-fettsyror i din dagliga kost.

VIKTIGA FAKTORER ATT KOMMA IHÅG

Återfuktning är ett måste. Det är hur man gör det som spelar störst roll.
Nyckeln till mindre torrhet:
·      ingen parfym
·      inget varmt vatten
·      återfuktning två gånger om dagen, minst
·      och en hälsosam livsstil

HUD- analys

DRIVS AV SKINCONSULT AI

IDENTIFIERA DINA HUDPRIORITERINGAR

Starta din analys