OK

OK Cancel

Thank you

Close

Huden i klimakteriet – möt upp förändringarna

Neovadiol-Front-Image.jpg

Att trivas med sig själv och vila i sin kropp är något de flesta av oss gärna vill uppnå. Men i förbindelse med att klimakteriet börjar kan det krävas en extra insats.

När vi som kvinnor kommer in i klimakteriet sker nämligen en rad förändringar i vår hormonbalans, som också påverkar vår hud. Det kan betyda att du ska byta ut dina hudvårdsprodukter mot nya, som ger rätt vård. På Vichy har vi skapat en hudvårdsserie som är särskilt framtagen för den känsliga klimakteriehuden.Vad händer med huden i klimakteriet

Vad händer med huden i klimakteriet

De flesta kvinnor kommer in i klimakteriet när de är omkring 50 år. Klimakteriet är perioden runt kvinnans sista menstruation, när det sker förändringar i mängden progesteron och östrogen som kroppen tillverkar.

Obalansen i hormonnivån kan lätt orsaka humörsvängningar, vallningar och sömnbesvär, men kan också skapa förändringar i huden.

När hormonnivån förändras förnyar sig hudcellerna långsammare än tidigare. Huden kommer kännas torr, mindre elastisk och spänstig, samt tunnare, medan antalet rynkor ökar. Och de befintliga rynkorna blir ännu tydligare.

De hormonella förändringarna kan också göra att huden blir fetare och finnigare. För många kan det verka som om pubertetshuden har återvänt.Du kan påverka förändringarna

Det finns ingen kur mot de hormonella förändringar som din kropp genomgår under klimakteriet. Men det finns i alla fall vårdande produkter mot hudproblem som kan hjälpa dig en bit på vägen. Med rätt hudvårdsprodukter kan du vara proaktiv och påverka några av de förändringar som sker i huden under klimakteriet. Hudvårdsprodukterna kan bidra med att ge mer lyster, elasticitet och spänst till känslig hud.

Du kan påverka förändringarna

För lyckligtvis förändras inte huden från den ena dagen till den andra, utan gradvis.Skapa en bra hudvårdsrutin i klimakteriet

Vichy Neovadiol Post Day Cream and Serum

I 25 år har Vichy forskat på vad som sker med kvinnors hud under och efter klimakteriet. Målet har varit att ta reda på vad som kan göras för att kompensera hudens ålderstecken som kommer av klimakteriet.

Forskningen har skapat fundamentet i vår hudvårdsserie Neovadiol, som är särskilt framtagen för kvinnor under och efter klimakteriet.

Neovadiol innehåller de aktiva ingredienserna proxylane, niacinamid och omega-fettsyror, som kan hjälpa mot torr och slapp hud, ge en jämnare hudton och samtidigt motverka fina linjer.Hudvårdsprodukter för kvinnor i klimakteriet

Vichy-Neovadiol-Photo-Still-Application-Susan-1-RBV-LD-(1_2).jpg

Neovadiol Peri-Menopause är en hudvårdsserie skapad för kvinnor som gärna vill ha effektiva och sensoriska produkter under klimakteriet.

Hudvårdsserien som består av dagcreme, nattcreme, ögoncrene och ansiktsserum använder aktiva ingredienser för att kompensera för obalansen i huden och ge dig en spänstigare, fylligare och strålande hud.

Hudvårdsrutin med Neovadiol

Med Neovadiol Peri-Menopause får du en komplett serie hudvårdsprodukter du kan använda både i din morgon- och kvällsrutin, och som ger din hud extra omtanke.

Rengöring
Oavsett ålder är det viktigt att rengöra din hud både morgon och kväll. När du når klimakteriet är det en fördel att använda en rengöringsprodukt som innehåller fuktgivande ingredienser som är milda för huden.

Vichy Pureté Thermale 3-i-1 ansiktsrengöring är rengöringsmjölk, skintonic och ögonmakeup-borttagare i ett. Den passar alla hudtyper, även känsliga, och behöver inte sköljas bort efteråt. Rengör bara ansiktet och njut av en ren och fuktad hud.

Serum
Med ett serum kan du ge din hud intensiv näring med aktiva ingredienser. Vichy Neovadiol Meno 5 BI-Serum kombinerar vulkaniskt vatten rikt på 15 mineraler, proxylane, cassia-extrakt, vitaminerna B3,C,E och omega 6 & 9. Serumet är särskilt framtaget för kvinnor i och efter klimakteriet och testat under dermatologisk kontroll.

Med detta serum kan du minska synliga rynkor, förbättra mörka pigmentfläckar och ge huden mer lyster.

Dag- och Nattcreme
I förbindelse med klimakteriet är en fuktkräm en viktig del av din hudvårdsrutin. Välj gärna en som kan hjälpa din hud att behålla fukten.
Vichy Neovadiol Peri-Menopause Dagcreme bidrar till en fylligare och spänstigare hud, samtidigt som den ger en jämnare hudton. Krämen har en lätt konsistens som ögonblickligen ger fukt.

Dagcremen finns både till normal/kombinerad hud och till torr hud, så du kan få samma gynnsamma verkan oavsett vilka utmaningar du upplever av din hud i klimakteriet.

Om natten upplever många kvinnor att de får vallningar som kan hindra en god nattsömn. Med Neovadiol Peri-Menopause Nattcreme kan du få en svalkande känsla efter applicering, samtidigt som den kompenserar för den synliga påverkan som klimakteriet kan ha på huden. Nattcremen har en målinriktad verkan mot förlust av fyllighet och kan hjälpa med att ge en jämnare hudton och bättre fyllnad.

Ögon- och läppvård
Också den känsligaste huden omkring ögonen och läpparna kan mista sin spänstighet och sakna fyllighet. Med Neovadiol Ögon- och Läppcreme till mogen hud, kan du jämna ut konturerna vid ögonen och överläppen så huden omedelbart framstår som spänstigare. Du kan använda ögon- och läppvården både morgon och kväll.

Särskild vård till halsen
Som något helt nytt har Vichy skapat Neovadiol Phytosculpt, som är den första av Vichy´s ansiktskrämer som målinriktat arbetar med att strama upp huden på halsen och ge en mer definierad ansiktskontur. När krämens unika textur kyls ned förvandlas den till en film som stramar upp huden.

Det betyder att oavsett om du önskar att strama upp, tona eller forma din hals, kommer du se ögonblickliga resultat. Neovadiol Phytosculpt innehåller flera fetthaltiga ingredienser som vårdar, ger fukt samt komfort till torr och känslig hud, utan att kännas fet.

Vichy-Neovadiol-model-with-product_1.jpg

Läs om hur du med en enkel massage med Neovadiol Phytosculpt får fantastiska resultat i artikeln
”Fokusera på din hals”.Hudvård efter klimakteriet

På Vichy har vi också skapat en hudvårdsserie till mogen hud efter klimakteriet. Neovadiol Post-Menopause är utvecklad för känslig hud som har tappat lyster och saknar spänstighet.

Hudvårdsserien består av en revitaliserande och stärkande Rose Platinum Dagcreme, Rose Platinum Nattcreme och Rose Platinum Ögoncreme.

Den lystergivande dagkrämen innehåller bland annat närande karitésmör, bivax, stärkande kalcium, ljusröda pigment och en mild rosendoft.

Om natten kan du använda nattkrämen i samma serie, som minskar sov-linjer och ger lyster och komfort medan du sover.

För den känsliga och tunna huden runt ögonen kommer ögonkrämen stärka cellförnyelsen på hudytan och minska påsar under ögonen. Samtidigt verkar krämen på fina linjer i ögonområdet, så du får ett mer strålande och utvilat utseende.

Att hitta styrka mitt i förändringarna kan kräva både tid och tillvänjning, men om du prioriterar dig själv samt är förberedd och accepterar förändringarna, kommer du komma ut starkare på den andra sidan.
- Vichy

go to top