Anti-aging hudvård: vad är skillnaden mellan en kräm och ett serum

Du kanske tror att din anti-aging-kräm har koll på läget. Här är varför du bör överväga att lägga till ett serum i din anti-aging hudvårdsmix.

Anti-aging-serum

Efter 35 års ålder blir anti-aging-produkter en essentiell del av din hudvårdsrutin. De aktiva ingredienserna i anti-aging-produkter, från peptider till C-vitamin, kan hjälpa dig bekämpa ålderstecken orsakat av minskad kollagen i huden. Men olika aktiva ingredienser arbetar på olika sätt, och det är därför du behöver använda dina anti-aging-produkter på rätt sätt för att få ut så mycket som möjligt av din hudvårdsrutin. Även om krämer med rätt ingredienser kan vara effektiva för att motverka åldrandet kan du lägga till ett serum i rutinen för att stärka de goda egenskaperna hos de hudvårdsprodukter du väljer.

Serum är utformade för att förse huden med högre koncentrationer av de aktiva ingredienserna, i små men kraftfulla doser som kompletterar verkningsgraden hos den efterföljande krämen. De är lättare än återfuktande krämer och absorberas snabbare av huden. De aktiva ingredienserna kommer ned i hudlagret och förbereder huden för kommande produkter.

Så applicerar du anti-aging-serum: När du förberett huden noga med rengöringsprodukter och toner som avlägsnar resterna efter rengöringen klappar du in serumet – gnugga inte! – i ett lätt fuktat ansikte. Kontrollera att serumet absorberats helt innan du går vidare till nästa steg i din anti-aging-rutin.

Anti-aging-kräm

Anti-aging-krämer och -nattkrämer är vanliga krämer med tillsatta aktiva ingredienser som gör huden fast, jämnar ut fina linjer och rynkor och ger huden mer lyster. De har en helhetsverkan på huden, inklusive hydrering och riktade egenskaper som motverkar olika ålderstecken, men var noga med att välja den formula som passar din hudtyp. Undvik för feta eller tunga krämer om du har oljig hy, använd produkter testad på känslig hud, om du har känslig hud, och produkter med talk eller talgreglerande och glansdämpande ämnen om du redan har torr hy.

Så applicerar du anti-aging-krämen: När serumet har absorberats helt av huden masserar du in en SPF-kräm eller fuktkräm på morgonen, eller nattkräm på kvällen. Applicera på hela ansiktet och halsen för att få ut så mycket som möjligt av produkterna. Om du använder anti-aging-kräm för ögonen är det bäst att klappa in den försiktigt som ett sista steg i hudvårdsrutinen, efter fuktkrämen.

Så väljer du mellan anti-aging-serum och -kräm

Att veta hur du ska använda krämer och serum som en del av din anti-aging-rutin kan göra stor skillnad för hur huden absorberar de aktiva ingredienserna, och i slutänden för hur effektiva de är för att hålla din hud i form. Serum och krämer har olika verkan på huden och spelar olika roller i din skönhetsrutin.

HUD- analys

DRIVS AV SKINCONSULT AI

IDENTIFIERA DINA HUDPRIORITERINGAR

Starta din analys