OK

OK Cancel

Thank you

Close

Förstå åldrande och frigör potentialen hos din hud

Vichy Liftactiv
Vichy Liftactiv

Hudens åldrande kommer ofta smygande utan att du märker det. I ena stunden är din hud fyllig och strålande, för att i nästa ha ett konstant drag av trötthet.


Om du har lagt märke till ålderstecken på huden såsom en ojämn hudton, mörka ringar under ögonen, slapp hud under halsen och i ansiktet, pigmentfläckar och rynkor, men ändå vill försäkra dig om att se bra ut också i framtiden, då ska du läsa vidare. Du kommer att få veta mer om hur hudens åldrande faktiskt fungerar och hur några genomtänkta val i din skönhetsrutin – tillsammans med kraftfulla ingredienser – kan hjälpa dig att frigöra potentialen hos din hud att behålla ett ungdomligt utseende.

Kollagen: En källa till spänstig och slät hud

Du som vill behålla ett ungdomligt utseende har säkert hört talas om kollagen. Men visste du att kollagen är grundläggande för spänsten, motståndskraften och elasticiteten i huden? Och att huden från och med någon gång i slutet av tjugoårsåldern förlorar 1% av kollagenet varje år*, något som kan leda till ålderstecken som rynkor, slapp hud, ojämn hud samt till förlust av fasthet och spänst?

Vad orsakar kollagenförlusten?

Kollagen produceras naturligt i huden. Men som en följd av åldrande minskar produktionen över tid – något som leder till en kollagenförlust på 1 % varje år*. Det är faktiskt en av anledningarna till att du aldrig helt kan undvika rynkor. Samtidigt spelar även externa faktorer som till exempel föroreningar, UV-strålning, dålig kost, stress och rökning också en stor roll i hudens förlust av kollagen. Därför kan en fungerande creme som arbetar mot rynkor göra mycket för att de synliga tecknen på hudens åldrande ska reduceras.

Hyaluronsyra: en mirakelmolekyl

Hyaluronsyra är en molekyl som produceras naturligt i kroppen och som har förmågan att förse huden med 1000 gånger sin egen vikt i vatten. Hyaluronsyra är därmed en fuktbindande hemligheten bakom hudens fyllighet, och alltså en annan viktig faktor i hudens åldersprocess. Syran kan binda imponerande mängder vatten och hjälper till att behålla hudens struktur genom att fylla ut utrymmet mellan hudens fibrer. Men precis som kollagen bryts hyaluronsyran kontinuerligt ner och med åldern minskar också mängden som kroppen producerar.

Så frigör du potentialen hos din hud

Du behöver ta hand om och vårda din hud varje dag, men till slut når du den punkt när du kan vilja kompensera för den synliga effekten på huden som uppstå av förlusten av kollagen och hyaluronsyra.
Det kan vara enkelt att tänka att det bara är att lägga till kollagen i din hudvårdsrutin, men kollagen är en relativt stor molekyl som huden vanligtvis inte kan absobera av huden. Därför måste du använda hudvård som riktar in sig på ålderstecken orsakade av kollagenförlust så som förlust av spänsighet, rynkor, pigmentfläckar, fyllighet.

När det kommer till att kompensera för förlusten av hyaluronsyra är det mest effektiva att använda produkter som innehåller olika former av hyaluronsyra – till exempel VICHY's LIFTACTIVH.A. EPIDERMIC FILLER SERUM

Vi hoppas att den här lilla introduktionen i hudvård har gett dig verktyg att hitta rätt i djungeln av anti-agebehandlingar, för att du ska kunna välja en ansiktscreme eller en hel rutin som faktiskt ger resultat!

VICHY

* The influence of age and sex in skin thickness, skin collagen and density - Sam Shuster & al

Relaterade produkter

AOX 10 Dagars Hudvårdskur

AOX 10 Dagars Hudvårdskur

( Recensioner 1 )

go to top