OK

OK Cancel

Thank you

Close

6 spännande fakta om VICHYs vulkanvatten

Vi reser tillbaka till 1931. Det var nämligen då den framgångsrika spa-läkaren Prosper Haller bestämde sig för att skapa produkter som kunde ge fler människor den friska och jämna hud som han utvecklat åt sin patienter.

Dr Haller upptäckte att vattnet hade en förbättrande effekt vid sårläkning, vilket fick honom att fortsätta studera vattnets effekt på huden. Resultatet av hans studier är det idag så välkända hudvårdsmärket VICHY. Det termiska källvattnet är fortfarande  huvudingrediensen i alla VICHYs produkter. Läs och lär dig mer om Vichys magiska vulkanvatten .

Ett vatten på väg under 2 000 år

Det termiska mineralvattnet har gjort en unik resa innan det tappas ur källan. Först har regnvatten färdats genom sju lager hård, vulkanisk jord och sedan har det värmts naturligt på 4 kilometers djup. Faktiskt värms vattnet upp till 140 grader, det vill säga betydligt över kokpunkten. Vattnets resa fram till källan tar inte mindre än 2 000 år. I jämförelse bearbetas vårt grundvatten i endast 200 år innan det når vattenkranen.

Rikt på hela 15 mineraler

På sin väg kommer vattnet i kontakt med flera tusen år gamla klippor och tar då upp hela 15 välgörande mineraler, som t.ex. järn, kisel och kalcium. Det är denna resa som gör Vichyvattnet så rikt på egenskaper som har visat sig ha så god effekt på både hud och matsmältning.

Stärker din hud

Den höga mineralhalten bidrar till att stärka hudens motståndskraft. Därmed ökar bland annat hudens förmåga att bekämpa solens UV-strålar och luftens föroreningar - några av hudens största vardagsfiender. Dessutom har vattnet en lugnande effekt på huden, vilket gör att lämpar sig så bra för känslig hud.

Parc des Sources

De tre viktigaste mineralkällorna har sitt utlopp i le Parc des Sources och här finns också stadens offentliga tappningshall, där alla kan ta del av mirakelvattnet. Och hallen är välbesökt, både av lokalbefolkningen och besökare utifrån. Genom tiderna har Vichy lockat allt från indiska maharadjor till modeikonen Coco Chanel.

Mer än bara hudvård

Vichys pärlande källvatten förknippar vi i Norden mest med hudvårdsprodukterna som delar namn med den franska staden. Men de mjuka, naturliga bubblorna är även väl värda att smaka på. Det vet lokalbefolkningen som använder vattnet till husbehov. Utöver den goda smaken är vattnets mineralhalt också känd för att ha gynnsamma hälsoeffekter.

Upplev källorna själv

Den charmerande franska staden och de unika termiska källorna är väl värda ett besök. Nära Parc des Sources ligger Thermal Spa Les Célestins, ett spacenter där du kan bada i mineralvatten och bli bortskämd med olika behandlingar. Alla behandlingarna utförs med produkter som  innehåller det makalösa vulkanvattnet. Du kan till och med smaka mineralvattnet i tablettform! I den lilla staden, där allt började.

Relaterade produkter

Rehydrating Cream - Light

Rehydrating Cream - Light

( Recensioner 61 )

Vichy Mineraliserande Thermalska Källvatten

Vichy Mineraliserande Thermalska Källvatten

( Recensioner 1 )

go to top