OK

OK Cancel

Thank you

Close

Emily Salomon om vardagens goda stunder, favoritfrukosten och naturlig skönhet

leVICHYmag har mött den danska ambassadören för VICHY, den talangfulla och stilsäkra livsstilsbloggaren Emily Salomon, för en pratstund om skönhetstips, vardagen och vikten av att vara glad över det man har.

Det är en av de första dagarna när vårens milda ansikte tittar fram. På Emilys cykeltur hem mot Islands Brygge genom välkända Köpenhamn och över Christianshavns torg vinkar hon till  vänner och bekanta. Det är vårvibbar i luften och känslan av att vara hemma, av tillhörighet, fyller den infödda köpenhamnsbon.

Det är vardagsstunder som dessa som verkligen gör 31-åriga Emily Salomon lycklig, "Ja, jag borde nog ha svarat något annat," säger hon leende, och fortsätter "kanske att det var när jag var på modevisning i New York och träffade en kändis, men jag blir nog faktiskt mer berörd av de små stunderna. De kan kännas helt underbara."

leVICHYmag möter Emily på Hafnia Bar en fredagsförmiddag för en intervju och något som mycket väl kan komma att bli en favoritstund. Hon älskar nämligen frukost och har handplockat just denna plats för vår intervju av den orsaken. Emily beställer en Acai bowl med banan, blåbär, gojibär, chiafrön och hemlagad granola, en grön matchalatte och en Hafniashot, som består av vetegräs, ingefära, citron och äpple.

Hon har cyklat hit och har bara varit hemma och vänt efter morgonträningen. Emily ser fräsch ut och hennes stil är chict storstadsaktig med jeans, t-shirt, tweedblazer och ett par höga silverstövlar. Man får snabbt intryck av att hon är en kvinna som vet vem hon är. I snart 8 år har hon delat med sig av sina vardagsstunder på emilysalomon.dk, som har hela 80 000 besökare varje månad. Men det har hänt mycket sedan bloggen startade år 2009. När hon var i 20-årsåldern experimenterade Emily, som de flesta kvinnor, med både klädstil, träningsformer och hudvårdsprodukter. Nu har hon landat på en plats i tillvaron där hon vet att kärleken till jackor, joggingrundor och härliga krämer är bland de sakerna som gör henne glad.

Hudvårdsrutinen som fungerar - sömn

Skönhet är ett av de ämnen den kvalitetsmedvetna bloggaren har utforskat grundligt och skrivit om på sin hemsida. Det är också ett av de ämnen samtalet snabbt leds in på. Emily har en naturlig look, där sminket är nedtonat. Hennes hud ser välvårdad och frisk ut, men hon berättar att det har tagit tid att hitta den rätta formeln. De feta, fuktgivande krämerna har blivit huvudingrediensen i Emilys hudvårdsrutin. Något hon tidigare försökte undvika, eftersom hon trodde att hennes porer skulle bli tilltäppta. Men nu gäller  "att fukta, fukta, fukta" för Emily, som hon utrycker det. "Det har även resulterat i att mina porer blir mindre tilltäppta, och jag tror egentligen att det beror på att min hud var uttorkad och producerade ännu mer olja, som en reaktion på de tuffa rengöringsprodukterna jag brukade använda." Idag kretsar Emilys hudvårdsrutin kring tre saker: mildare rengöringsprodukter, kemisk exfoliering t.ex. med fruktsyra och återfuktande krämer eller olja.

Det blir ett kort avbrott när Emilys väninna kommer in genom dörren. De tränade tillsammans bara några timmar tidigare och skrattar lite åt sammanträffandet innan vi fortsätter intervjun. Hudvård för Emily handlar inte bara om produkter och krämer. Något annat hon har blivit mer medveten om med åldern är hur stor roll andra saker spelar. Hur viktigt det är att också äta sina grönsaker och att motionera. Sedan spelar sömn en större roll än de flesta inser, menar hon. "Sömn och att prioritera sömnen är viktiga beståndsdelar för att jag ska känna mig frisk. Jag kan genast se på min hud när jag har sovit tillräckligt."

Heliga morgnar, mänsklighet och mindfulness

Frukosten är ett av veckans andrum som både Emily och hennes sambo Nikolaj Vang uppskattar. Telefoner och dataskärmar ersätts med lugn och ro, morgonradio, tidningsläsning och mys. Det är lördagar när de är som bäst, berättar Emily Salomon. Då försöker hon vara ledig, släppa alla måsten och skapa en fristad, där allt som heter internet och sociala medier är undangömt ett tag.

Just pauser som dessa är något Emily värdesätter högt för att hålla sig hälsosam. Hon försöker även strukturera sin tid så att det finns en tydlig gräns mellan arbete och fritid. Det hjälper henne att bevara energin och använda överskottet till att göra ett bra jobb. "Det betyder också att jag är strukturerad när jag använder sociala medier", säger hon. "Jag älskar sociala medier, men jag väljer aktivt när jag använder dem så jag inte plötsligt lägger flera timmar på att scrolla igenom Instagram. Man hinner nämligen göra så mycket annat på två timmar."

En annan sak som Emily har blivit medveten om genom sin bloggkarriär är hur viktigt det är att uppskatta det man har. "Det kan snabbt bli en vana att titta in i andras liv genom sociala medier, jämföra och tänka på allt man inte har", berättar Emily uppriktigt. Hon pratar med en ärlig, eftertänksam blick om känslan av avund som ofta kunde dyka upp inom henne förr i tiden. En känsla Emily har tacklat genom att tänka positivt. För henne handlar det om att aktivt uppskatta det hon själv har, och så försöker hon att hämta inspiration från andra istället för att jämföra. Samtidigt påminner hon sig själv om att "få har fått allt serverat på ett silverfat, de flesta har kämpat hårt för att komma dit de är".

Stora äventyr under 2017

Även om Emily främst uppskattar de små, speciella vardagsstunderna, bjuder 2017 också på stora äventyr. Emily berättar entusiastiskt att hon ska gifta sig  och försöker inte dölja att hon redan börjat drömma om bröllopsresan. "Jag vill gärna till Hawaii, men det beror ju också på hur dyrt bröllopet blir.", skrattar hon, "Äsch, blir det inte Hawaii så blir det någon annanstans där man kan surfa." Hon vill nämligen gärna bli bättre på att surfa under 2017, och så drömmer hon om att skriva en ny bok. 2015 kunde Emily lägga till författare på sitt CV, med utgivningen av boken "Hverdagsglamour". Vad den nya boken kommer att handla om är fortfarande en hemlighet, så vi väntar med spänning.

Den sista klunken matcha är uppdrucken och den mysiga frukosten i gott sällskap  kring det gröna marmorbordet börjar lida mot sitt slut. Utanför börjar Hafnias avslappnade musik och dämpade belysning ersättas av människor på språng under en blå himmel denna vackra, men kyliga vårdag. Emily hoppar på cykeln. Hon ska hem och jobba vidare med bloggen innan hon kan ta helg. Just nu ser hon fram emot sitt nästa äventyr: påsklovet som ska tillbringas i Val-d’Isère i sydöstra Frankrike, där det förhoppningsvis finns snö kvar så att de vackra alperna kan avnjutas på skidor.

3 frågor till Emily

Vad har du alltid med i väskan?

"Ja nu ska du få se. Jag har plånbok, färgat läppbalsam med solskyddsfaktor... och pass! Så är man alltid redo, eller hur?", säger hon skrattande från andra sidan bordet. "Vad har jag mer? Naturläkemedel mot pollen, visitkort, penna, hårsnoddar... många hårsnoddar, riktigt många! Jag tror det ligger sju hårsnoddar här! Och så tror jag även det finns ett par tamponger här. Ja, det var allt." konstaterar Emily efter en genomgång av innehållet i den fina crossbodyn från Leowulff.

Vilken är din go-to skönhetsprodukt?

1. "Hmm, ja... Det är nog flera", svarar Emily eftertänksamt. "Och en av dom är rengöringsmjölk, som är något ganska nytt för dig mig. Jag har alltid mest varit tvål och vatten-typen, men har precis blivit omvänd till rengöringsmjölk som jag  faktiskt tycker fungerar sjukt bra. Det är mycket bättre för min hud. Jag har hud som väldigt lätt blir uttorkad och jag tycker att rengöringsmjölken verkligen gör skillnad."

2. "Nummer 2 är kokosolja för håret. Den låter jag antingen sitta i en timme kanske en gång i veckan innan jag ska duscha, eller så kammar jag in ungefär en tesked i topparna varannan vecka och låter oljan sitta i en stund innan jag sköljer av den. Och sen bara schampo och balsam som vanligt. Det är den bästa hårkuren och den är härligt enkel. Jag kan också använda oljan till rengöring eller för att smörja in kroppen. När jag reser kan det faktiskt räcka att jag bara tar med lite kokosolja, för den kan jag använda till allt."

3. "Och en annan sak som jag använder efter rengöringen. En toner eller facial mist som tar bort kalk från vattnet, för det är så hårt i Danmark." 

Dessutom avslöjar Emily hemligheten bakom sina vackra, långa ögonfransar. "Jag använder M2 serum en gång i veckan, och sedan bara mascara. Miss Hippie från L'Oréal, den är riktigt bra."

Vilka är dina 3 favorithemsidor?

- Goop.com, Gwyneth Paltrows blogg, "Jag gillar Gwyneth Paltrows blogg. Man behöver inte snöa in helt på örter, men jag är definitivt öppen för lite alternativa saker som fortfarande grundar sig i någon vetenskap. Och det tycker jag faktiskt att denna hemsida gör riktigt bra."

- Intothegloss.com "Skönhetsmässigt är Into The Gloss megabra och det är ofta en hel del bra profiler som medverkar."

- Sofissnapshots.com "Jag gillar den svenska bloggaren Sofi Fahrman. Hon har en bra förmåga att formulera sig extremt kort och samtidigt vara galet inspirerande. Sedan jobbar hon har hela tiden med att lyfta andra kvinnor och är själv fullständigt kick-ass. Och så tycker jag egentligen bara att hennes blogg är riktigt bra.

Relaterade produkter

Vichy Mineraliserande Thermalska Källvatten

Vichy Mineraliserande Thermalska Källvatten

( Recensioner 1 )

go to top