OK

OK Cancel

Thank you

Close

Ett lugnande schampo mot mjäll och kliande i hårbotten

Vad är mjäll?Vad är mjäll?
Vad är mjäll?

Vad är mjäll?

Många människor lider av känslig, torr och kliande hårbotten. Det finns flera orsaker till att hårbotten blir irriterad och en av dem är mjäll.

Vichy-Dercos.jpg Dercos Technique Anti-mjäll Schampo
Dercos Technique Anti-mjäll Schampo

Mjäll drabbar många av oss och är ett mycket vanligt besvär. Ofta blir hårbotten irriterad, kliande och det kan kännas som om själva håret gör ont. Men problemen orsakas av obalans i huden.

Mjäll uppstår av en obalans i hårbottens sammansättning av mikroorganismer: Propioni-bakterier, stafylokocker och jästsvampen malassezia, som finns naturligt i huden. Mjäll skapas till följd av överproduktion av jästsvamp som ger en snabbare produktion av hudceller, vilka ansamlas och flagnar av som döda hudceller.   

Klåda i hårbotten kan också orsakas av andra orsaker, som till exempel stress, hormonförändringar, födoämnesallergier, extrema väderförhållanden eller för att schampot inte sköljs ur ordentligt vid hårtvätt.

Symptomen är inte nödvändigtvis synliga och kan spänna från att det kliar, rodnar, sticker och stramar till en pulserande och brännande känsla. Det är ett helt normalt tillstånd, som i vissa fall kan vara följden av mjäll eller psoriasis.

 

Ett rengörande schampo mot mjäll

Vichy erbjuder två olika mjällschampon för dig som drabbats av mjäll, oavsett hårtyp. Dercos Technique Anti-mjäll Schampo för torrt hår och Dercos Technique Anti-Mjällschampo för normalt/fett hår. Bägge schampona har en minskande effekt på synligt mjäll inom sex veckor och förebygger mot återkommande mjäll redan efter första användningen.

Dercos Technique Anti MjällDercos Technique Anti Mjäll
Dercos Technique Anti Mjäll


Den vårdande formulan i mjällschampot återupprättar hårbottens naturliga balans

Hårbottens mikrobiom är rik på naturliga mikroorganismer som hjälper med att upprätthålla hudens balans och stärker hudens naturliga försvar. Mjäll uppstår när det är obalans i dessa. Med Selenium DS-teknologi och salicylsyra hjälper Dercos Techniques anti-mjäll formula med att rengöra och exfoliera huden, samt upprätthålla den naturliga balansen i hårbottens mikrobiom.

Tack vare 1% selendisulfid och 1% salicylsyra rengörs hårbotten och synligt mjäll minskas med upp till 100%. Selenium DS-teknologin tar bort mjäll efter första användningen utan att uttorka håret.

Mjällschampots vårdande formula stärker den naturliga hudbarriären och förebygger återkommande mjäll. Det lämpar sig väl för både män och kvinnor med känslig hårbotten, som önskar att bli av med mjäll och irritation i hårbotten**.

Använd schampot mot mjäll dagligen i fyra veckor och därefter en gång i veckan för att säkra en långvarig verkan. Applicera mjällschampot i vått hår.

Massera försiktigt in produkten i hårbotten och låt den verka i två minuter. Skölj därefter ur schampot. Undvik direktkontakt med ögonen.


 

Lugnande schampo för irriterad i hårbotten


Lösningen på obehag i hårbotten är inte bara att tvätta håret oftare, du ska också använda rätt schampo som lugnar huden och hjälper med att upprätthålla hårbottens naturliga balans.

Med Vichys ultralugnande schampo kan du ge din hårbotten den omsorg den behöver. Oavsett vilken hårtyp du har. Dercos Technique Ultra Soothing Schampo för torrt hår är ett bra val för dig med känslig hårbotten och som gärna vill tillföra fukt till håret och lindra obehaget i hårbotten.

Dercos Technique Ultra Soothing Schampo för normalt/fett hår är för dig som har tendens till fett hår. 
Bägge schampona innehåller SENSIRINE-komplex, glycerin och panthenol, som har dokumenterat lugnande inverkan på irriterad hårbotten.

Använd det lugnande schampot på samma sätt som ett vanligt schampo och använd det vid varje hårtvätt för bästa resultat.

Dercos Technique Ultra Soothing SchampoDercos Technique Ultra Soothing Schampo
Dercos Technique Ultra Soothing Schampo

Kompletterande hårvård till kliande hårbotten med psoriasis

Om du lider av psoriasis ska du ha professionell behandling. Men Dercos Technique PSOlution Schampo är särskilt framtaget som ett komplement för att lugna hårbotten drabbad av psoriasis. Schampot lugnar omedelbart genom att ta bort den stickande känslan, stärka den försvagade hårbotten och motverka obalans.

Dercos Technique Psolution SchampoDercos Technique Psolution Schampo
Dercos Technique Psolution Schampo

Den lugnande formulan av aktiva ingredienser är berikad med 5% karbamid (UREA) som har en lugnande och näringsgivande inverkan på hårbotten, 2% salicylsyra som är antibakteriellt och rengörande, samt glycerin som fuktar hårbotten och håret.

Schampot har en omedelbart lugnande effekt. Efter endast en veckas användning kommer synliga flagor ha minskat och huden i hårbotten kommer vara markant förbättrad och se friskare ut. Schampot fuktar och mjukgör håret och lämnar det mer glänsande. Det har en hypoallergen formula och passar alla hudtyper, även känslig hårbotten***.

Använd schampot varje dag i två veckor för att uppnå full effekt.

Hitta ett schampo för irriterad hårbotten och andra behov

Oavsett vad ditt behov är har vi ett schampo i vår Dercos Technique-serie som hjälper med att återupprätta balansen i hårbotten. Gör det enkelt för dig själv och välj Dercos för att lugna din hårbotten, oavsett vilken hudtyp eller tillstånd du har.* Konsumenttestad av 44 personer
** Konsumenttestad av 45 personer efter 4 veckors användning
*** Konsumenttestad av 52 personer

Relaterade produkter

PSOlution Schampo

PSOlution Schampo

Ultra Soothing Schampo till normalt/fett hår

Ultra Soothing Schampo till normalt/fett hår

Ultra Soothing Schampo till torrt hår

Ultra Soothing Schampo till torrt hår

go to top