OK

OK Cancel

Thank you

Close

Så hittar du tillbaka till bra skönhetsrutiner efter sommaren

En lång, fin sommar gör mycket som är bra för vår hud. Solen fyller oss med D-vitamin, vi dricker massvis med vatten, äter grönt och rör oss mer. Men nu knackar hösten och vintern på och huden står inför nya utmaningar. För när årstiden ändras, ändras även din huds behov.

De kalla månaderna närmar sig och det är dags att se över garderoben. Stickade tröjor och höstjackor åker fram så vi håller värmen medan naturen ändrar sina färger. Hösten är en vacker tid, men det är även en tid som kan vara tuff mot vår hud. Kombinationen av bitande kyla utomhus och värmen från elementen inomhus kan nämligen sätta sina spår och torka ut huden. Det är därför särskilt viktigt att du värnar om bra hudvårdsrutiner under den kommande årstiden.

Bra ritualer är nyckeln till bra hudvård

På sommaren kan du bli frestad att missköta din kvällsrutin en aning, det har vi nog alla varit. Efter en ljummen sommarkväll i parken känns det mindre roligt att tvätta bort sminket innan vi går till sängs. Och efter en lång dag på stranden enbart iförd bikini och solskyddskräm, är grillade majskolvar i trädgården med familjen, ett glas lemonad och en god natts sömn det enda du kan tänka på. Vi mår bra av pausen vi tar på sommaren, men när vardagen åter knackar på är det viktigt att hitta tillbaka till bra rutiner. Lyckligtvis finns det några enkla hudvårdsritualer du kan följa om du vill ha en bra start på hösten.

Rengör huden

Först och främst är det viktigt att du rengör huden och tar bort sminket. När du rengör huden på kvällen tar du även bort föroreningar och smuts som kan ha samlats under dagen, till exempel när du cyklat till jobbet. När du rengör huden på morgonen är det för att ta bort nattens talg och svett, så att du får ut det mesta av ditt serum och din dagkräm. På hösten kan det vara en fördel att byta till VICHY's non-rinse ansiktstvätt Pureté Thermale, som inte ska tvättas bort med vatten efter applicering. 3-i-1 produkten rengör huden i ett enda steg och är en kombination av cleansing milk, skin tonic och ögonsminksborttagning. Den rengör huden effektivt från orenheter, föroreningar och har en mer fuktgivande effekt.

Återfukta din hud

Under sommaren är det enklare att vara i balans. Vi fastnar inte lika lätt med arbete framför datorn, vi äter lättare måltider och är mer avslappnade. Allt detta bidrar positivt till din hud och ditt välbefinnande. Under de kalla månaderna krävs det däremot att vi är noga med våra rutiner för att uppnå samma härliga känsla. På grund av den yttre påverkan din hud utsätts för när kalendern säger höst, är det viktigt att du ständigt kommer ihåg att återfukta huden. Fukt är nämligen en motgiftet till de utmaningar din hud möter när vi byter årstid. Du bör därför göra det till en ritual att först applicera en bra och återfuktande booster och sedan en nattkräm innan du går och lägger dig. Använd gärna MINÉRAL 89 boostern. Det är en daglig  booster som gör huden mer motståndskraftig mot yttre påverkan året om. Boostern ger huden fukt, fyllighet och en fräsch lyster. Efteråt applicerar du din nattkräm, till exempel Idéalia Nattcreme eller Aqualia Thermal Spa Nattcreme.

Skydda din hud mot UV-strålar varje dag!

Naturligtvis har du kommit ihåg att använda solkräm under sommaren. Men nu är det höst och det är ett tag sedan du använde den skyddande krämen. Det är dock ett missförstånd att UV-strålar bara skadar under sommaren, du bör faktiskt skydda din hud mot UV-strålar även när det är mulet. Ett bra råd är att använda en bra dagkräm som innehåller UVB- och UVA-skydd, eftersom särskilt den sistnämnda är en av de främsya orsakerna till hudens åldrande. VICHY's Slow Âge serie löser detta behov optimalt. Serien innehåller två olika dagkrämer med SPF som både skyddar och återfuktar din hud, vilket är en essentiel kombination om du vill ta dig an hösten på bästa sätt. Många av våra dagkrämer finns både i en lätt och rik variant, och du kan med fördel prova den rikare cremen under vintern.

Glöm inte bort egentid

I en hektisk vardag får du inte glömma bort de små ritualerna. Det är viktigt att du prioriterar tid för vård och välbefinnande om du vill vara den bästa versionen av dig själv. Ibland behövs det bara ett par minuter där du applicerar en härlig ansiktsmask och slappnar av med en bra bok. Din hud behöver extra fukt under vintern och därför är det en bra idé att använda ansiktsmask ett par gånger i veckan. Använd till exempel VICHY's Fuktgivande mask och njut av doften av grönt te, jasmin och bambu. Den fuktgivande masken lugnar huden och ger en behaglig och uppfriskande effekt.

Relaterade produkter

Rik dagcreme mot ålderstecken under utveckling (SPF 30)

Rik dagcreme mot ålderstecken under utveckling (SPF 30)

( Recensioner 4 )

Lätt dagcreme mot ålderstecken under utveckling (SPF 25)

Lätt dagcreme mot ålderstecken under utveckling (SPF 25)

( Recensioner 13 )

go to top