OK

OK Cancel

Thank you

Close

10 nordiska sommarfavoriter

Äntligen är den här! Solen, värmen, den där speciella doften ... Sommaren i Norden är helt unik och vi bara älskar den. Vi på LeVICHYmag har många olika semesterplaner. Men oavsett om sommaren bjuder på vacation eller staycation är det 10 saker vi inte klarar oss utan under sköna sommardagar på stranden. Här kommer därför lite inspiration så att du är redo för stranden i sann Skandi-anda.

1.Vatten är ett måste i våra strandväskor, och själva har vi har fallit för den här snygga flaskan från det danska märket Retap. Med en vattenflaska av glas slipper du nämligen alla hormonstörande ämnen som mataffärernas plastflaskor är fulla av samtidigt som du håller vätskebalansen i ordning under den varma solen. Tanken bakom Retap är att vi ska vara rädda om vår miljö. Varje år hamnar nämligen 8 miljoner ton plastavfall i våra hav, och det mesta av avfallet består av plastflaskor. Flaskan finns med skruvlock i flera fina färger och är alltså bra för din kropp, för miljön och för din plånbok. Dessutom är det ju så gott att blanda vattnet med godsaker som lime, färska bär eller mynta!

2. Ett annat must-have i strandväskan är en solkräm med hög SPF som skyddar huden mot solens UV-strålar. Här kan vi rekommendera CAPITAL SOLEIL
ULTRALÄTT SOLSPRAY SPF30
. Den passar perfekt till strandbesöket  eftersom den, som namnet antyder, har en konsistens som gör det lätt att borsta av sanden från huden. Dessutom är den anpassad till känslig hud och är vattenresistent.

3. Sommarens strandbesök ger oss en välkommen ursäkt att swimwear-shoppa och i år har vi fallit för svenska Weekday. De har strandmode i ljuvliga färger för dig som är på jakt efter den perfekta bikinin eller baddräkten. Märket erbjuder dessutom inte bara snygg och minimalistisk design, du kan också shoppa deras kollektioner med gott samvete. Klädernas material är nämligen tillverkat av återvunnen plast för att hjälpa till att hålla havet rent och på så sätt värna om miljön.

4. Alla timmar i solen kräver naturligtvis också ett par solglasögon som kan skydda ögonen mot solens strålar. Och så gör det ju inget om man samtidigt kan se lite trendig ut. Det norska märket Kaibosh står bakom detta persikofärgade par med den fina glitterdetaljen på bågarna. Som bonus ger Kaibosh's brillor 100 % solskydd förutom att de är handgjorda.

5. Solhatt och kläder! Ett av Cancerfondens tre solråd som vi gärna tar till oss. När solen står som allra högst mellan kl 12 och 15 är vi nämligen extra känsliga för brännskador och solsting. Det allra bästa är naturligtvis att sitta i skuggan, men ett bra alternativ är en snygg solhatt med brett brätte. Den kombinerar du så klart med en bra solkräm eftersom för hatten inte skyddar till 100 %. Men den ger ändå extra skydd åt de mest utsatta områdena när solen steker på. Vi har fallit för den här läckra modellen från svenska & Other Stories.

Följ med nästa vecka när vi avslöjar resten av våra älsklingsprylar till sommarens strandbesök!

go to top