OK

OK Cancel

Thank you

Close

Emiliblog.dk: om att vara karriärkvinna och 100 % mamma DEL 2

Emilie Middelhart startade sin blogg emiliblog.dk år 2011 och ingår därmed i det lilla sällskapet av de första, riktiga livsstilsbloggarna och trendsättarna i Danmark. Hon har alltid varit en entreprenör med stort E och har utöver bloggen varit involverad i justspotted.dk med sin man Casper. Tillsammans bor de i Köpenhamns stadsdel Frederiksberg med sin 3-åriga son Saxo och med en minsting på väg, och hon bara älskar doften av danskt sommarregn. Vi har träffat den  28-åriga entreprenören och heltidstrendsättaren över en lunch för att prata om work-life-balance, kvalitetstid och om att acceptera sig själv som den man är.

Skönhet - inre och yttre

Emilie är stilsäkerhet och casual coolness i bästa storstadsbloggarförpackning personifierade, men hela vårt samtal visar en person som är mycket medveten om det inre. Coaching och mindfulness är två nyckelord för Emilie. "För mig handlar välbefinnande om att kunna varva ner helt och hållet."  Det kan handla om att hitta lugnet under ett par timmar hemma, ensam framför datorn med en kopp te. Men också genom yoga som Emilie nyligen upptäckt och tagit till sig.

När vi njuter av desserten - en  bananasplit och en rabarberdessert - börjar vi prata om mat. Emilie älskar sötsaker och det är rätt befriande att kunna konstatera att det uppenbarligen går bra att  vara en viktig trendsättare och samtidigt kunna stilla sötsuget med gott samvete. Hon berättat att hon försöker att hitta hälsosammare alternativ till sötsakerna. Inte nödvändigtvis med färre kalorier, men med ingredienser som är bättre för kroppen. (Psst.... du hittar hennes läckra smoothierecept nederst på sidan.)

Att välja saker som som är bättre för kroppen innebär även att Emilie har valt bort rött kött i sin kost och har levt som pescetarian i snart 11 år. Den lilla familjen älskar att få hem vegetariska matkassar från danska Aartidernes, där lätta och snabba recept skickas med. För hon säger att  hon inte har lust att stå i köket i flera timmar och hacka grönt. Kvalitetstid med familjen är viktigare.

Emilies look är typiskt nordisk, med naturlig makeup och fräscht välvårdad på ett sätt som med största säkerhet inte har lämnats åt slumpen. Idag är hennes ljusa hår lätt lockigt och hennes hud strålar. Hon berättar att hon inte ändrat sin hudvårdsrutin med åldern. Att hon inte är fanatiker och använder parfymerade hårprodukter, men att hon tänker på parabener och använder hudvårdsprodukter utan parfym. Idag är hon klädd i en fin klänning som visar hennes vackra, runda mage, den lilla familjen kommer nämligen att utökas med en fjärde familjemedlem. Därför unnade hon sig dagens lyxiga mindfulness speciellt med tanke på graviditeten. På dagens schema stod nämligen två timmars spabehandlig för gravida innan Emilie gav sig i väg på cykeln till vårt möte på Cantina CPH.

Augustibebis på väg

Det som tar upp mest av Emilies tid just nu är den lilla flicka hon väntar i augusti. Det märks under samtalet, men även om man följer bloggen där de senaste inläggen bland annat handlar om att hitta det rätta namnet. Inget lätt projekt, men hennes följare bidrar med förslag. När det gäller graviditeten märker hon att hon är lite mer avslappnad än första gången. Hon vill gärna följa reglerna, men hon har tagit det lugnare med allt. För att hålla igång har hon börjat med yoga, personlig träning och så simmar hon varje vecka. Hon ser otroligt mycket fram emot att de tre ska bli fyra. "Det har verkligen varit lätt för mig att komma in i mammarollen. Det blir dubbelt så fantastiskt, men absolut också tufft."

Även om det är en bebis på väg och familjen är i fokus, är Emilie fortfarande en karriärkvinna. Så sjävklart är det också fullt fart på entreprenörskapet, berättar hon medan vi lämnar Cantina. "Jag håller faktiskt på att starta mitt eget varumärke. Utan att säga för mycket blir det något för moderna föräldrar", avslutar hon med ett leende innan hon hämtar sin cykel, tackar med en stor kram och ger sig iväg mot Saxo's dagis.

Om du ska nämna 3 go-to skönhetsprodukter?

"Jag gillar verkligen olika oljor. Min hud är lite torr så jag använder olja både som sminkborttagning och under dagkrämen på torra områden. Jag använder mandelolja till ansiktet och aprikosolja till min son Saxo."

"En bra concealer är också ett måste. Jag har nämligen en lite tråkig tendens att få ringar under ögonen."

"Jag älskar läppbalsam med lite färg i för att framhäva läpparna. Jag tycker läppstift kan bli lite för tungt till vardags, men lite färg på läpparna gillar jag."

Emilie giller sötsaker men försöker hitta lite hälsosammare alternativ. Hennes favorit just nu är en banan/kakao/dadel-smoothie som hon gör själv:

  • Frysta bananer
  • En matsked riktig kakao
  • Några dadlar
  • Sojamjölk

"Den är nästan som en dessert. Och som motvikt till kalorierna innehåller den nyttigheter för kroppen istället."
Läs DEL 1 här.

Relaterade produkter

Lätt dagcreme mot ålderstecken under utveckling (SPF 25)

Lätt dagcreme mot ålderstecken under utveckling (SPF 25)

( Recensioner 13 )

Ögoncreme mot ålderstecken under utveckling

Ögoncreme mot ålderstecken under utveckling

( Recensioner 1 )

Rik dagcreme mot ålderstecken under utveckling (SPF 30)

Rik dagcreme mot ålderstecken under utveckling (SPF 30)

( Recensioner 4 )

go to top