OK

OK Cancel

Thank you

Close

FOODLAB - Vi har gjort en trefärgad blåbärs -och kokossmoothie

Blåbär är fulla av smak och innehåller vitaminer och antioxidanter som är bra för både kropp och hud. Tillsammans med kokosnötens krämiga konsistens och fyllighet ger det här receptet en mättande och nyttig powersmoothie. Drick den till frukost, som mellanmål eller imponera på dina brunchgäster med denna läckra smoothie i tre lager.

Blåbär toppar listan över bär som är rika på antioxidanter, och just detta gör dessa små bär så populära. Också vi på redaktionen älskar att använda blåbär i allt från bananpannkakor till yoghurt eller som ett hälsosamt litet mellanmål.

Till smoothien behöver du (för 2 personer):

  • Grekisk yoghurt med låg fetthalt
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 bananer
  • 1 paket frysta blåbär
  • Riven kokos
  • Ljus agavesirap
  • Färska blåbär till dekoration

Gör så här:

1. Börja med att separera kokosmjölkens kokoskräm från kokosvattnet. Det är inte svårt eftersom kokoskrämen ligger överst i burken med kokosvattnet under. Ta ut krämen med en sked. Därefter har du kokosvattnet kvar i botten.

2. Till det första lagret blandar du 3 dl grekisk yoghurt med 1 dl frysta blåbär, 6 matskedar kokosvatten och en sked agavesirap. Mixa tills konsistensen är slät och häll upp i två höga glas. Sedan ställer du glasen i frysen i minst 20 minuter, så ytan fryser och du kan lägga på fler lager.

3. Sedan är det dags för nästa lager. Till det använder du 1 banan, 2 dl grekisk yoghurt, 2 matskedar frysta blåbär, 2 matskedar riven kokos, en matsked agavesirap och resten av kokosvattnet. Mixa tills du får en slät konsistens. Ta dina två glas ur frysen och häll försiktigt på det andra lagret. Ställ in glasen i frysen igen i ca 15 minuter, så ytan fryser till lite lätt.

Till det sista lagret tar du 1 banan, kokoskrämen, 2 matskedar riven kokos och en matsked agavesirap. Mixa så konsistensen blir slät. Hämta glasen ur frysen och häll på det tredje och sista lagret. Dekorera med färska blåbär, riven kokos och ett par fina sugrör.

Relaterade produkter

Nattcreme till alla hudtyper

Nattcreme till alla hudtyper

( Recensioner 1 )

go to top