OK

OK Cancel

Thank you

Close

Redaktionen testar: Idéalia nattpeeling

Tänk om du kunde vakna med en märkbart bättre lyster efter bara en natt? Om du är en av de som har undvikit peeling för att det låter för våldsamt, tidskrävande eller svårt, så följ med här. Hela redaktionen har nämligen testat VICHYs nya nattpeeling som kan användas både till normal och känslig hud. Här kan du läsa om våra erfarenheter.

Hur fungerar Idéalia nattpeeling?

VICHY Idéalia nattpeeling är utvecklad för att bygga upp en vackert strålande lyster medan du sover. Som du kanske vet finns det två sorters peeling.

  • En mekanisk peeling som avlägsnar döda hudceller med en slipande ingrediens, t.ex. korn eller fruktkärnor.
  • En kemisk peeling där en flytande konsistens appliceras på huden som sedan exfolierar bort döda hudceller med hjälp av en kemisk reaktion.

Idéalia nattpeeling från VICHY tillhör den sistnämnda kategorin. Det är en kemisk nattpeeling du kan använda hemma. Nattpeelingen används som en del av din kvällsrutin och appliceras lätt med en bomullsrondell på rengjord hud. Den ska inte sköljas av, utan exfolierar skonsamt din hud under natten. För att uppnå bäst vård och resultat appliceras en fuktgivande nattcreme, t.ex. Idéalia nattcreme ovanpå peelingen.

Idéalia nattpeeling gör huden strålande, ger den en jämnare hudton och hudtextur samt en silkeslen känsla. Redan nästa morgon ser du att huden har mer naturligt lyster, och resultatet blir bara bättre om du fortsätter under kommande veckor. Idéalia nattpeeling innehåller glukolsyra och HEPES samt med aktiva extrakt från fermenterat svart te och blåbär som innehåller polyfenoler. Utöver detta innehåller peelingen Vichys termiska källvatten.

Så använder du den

Efter din vanliga kvällsrengöring av huden applicerar du VICHY Idéalia nattpeeling i ansiktet med en bomullsrondell. Börja vid käklinjen och rör dig i cirkelrörelser upp mot pannan. Undvik huden omkring ögonen och läpparna. Konsistensen liknar vatten och ska inte sköljas av. Därefter applicerar du din nattkräm. Peelingen är superskonsam och utvecklad så att den även kan användas på känslig hud. Den är faktiskt så skonsam att du kan använda den varje dag. Det är dock viktigt att du använder en kräm som innehåller solskyddsfaktor dagen efter, eftersom en peeling gör huden mer solkänslig. Använd t.ex. Idéalia BB Cream eller Slow Âge som båda innehåller SPF 25.

Detta är våra första intryck efter några dagars användning

Karin: Peeling är inget nytt för mig och jag känner mig ganska väl insatt i kemisk peeling. När jag var yngre trodde jag att det bara fanns mekanisk peeling med korn, men kan säga att jag nu föredrar kemisk peeling. Det gör även alla mina väninnor, faktiskt. Jag gillar att det bara är ett enkelt extrasteg som jag kan ta med i min vanliga kvällsrutin. Jag har använt Idéalia nattkräm ovanpå peelingen och det kändes riktigt skönt. Min hud är kombinerad/oljig och jag dras med förstorade  porer som jag gärna vill förminska. Detta hjälper peelingen med eftersom den gör min hud jämnare. Nu, efter ett par dagar med Idéalia nattpeeling märker  jag tydligt att min hud är påväg att bli av med döda hudceller och det känns bra. Så jag är spänd på att se vad som händer över en längre tid.

Mira: Idéalia nattpeeling har varit enkelt införa i min vanliga kvällsrutin - ett extra steg bara, lite som skintonic. Jag använder vanligtvis rengöringsgel och nattkräm. Jag märker redan nu att nattpeelingen arbetar med min hud, och jag upplever att huden har lite mer lyster. Den doftar gott och jag tycker det är en rätt innovativ produkt. En peeling i en vattenliknande konsistens som man ska sova med - det har jag aldrig provat förut.

Rika: När jag hörde talas om peeling för första gången för några år sedan tänkte jag att det måste jag prova - tills jag hörde ordet fruktsyra! Jag har väldigt känslig hud så det har avskräckt mig hittills. Men Idéalia nattpeeling ska ju kunna appliceras på känslig hud också, och VICHY anger till och med att den kan användas varje dag.  Då tänkte jag att den måste vara tillräckligt skonsam för att våga prova. Efter min vanliga kvällsrengöring med sminkborttagning och micellärt vatten har jag applicerat nattpeelingen och därefter använt Idéalia nattkräm ovanpå. Precis när jag applicerat peelingen rodnar min hud lite, men det är inget som sticker till eller känns obehagligt. Nästa morgon när jag vaknar är min hud jättefin. Även om jag bara har använt peelingen en enda vecka tycker jag faktiskt att min hud känns mer återfuktad och fräsch.

Trude: Jag har inte heller provat kemisk peeling tidigare och tyckte som Rika att det lät lite brutalt. Men när jag hade läst mer om Idéalia nattpeeling blev jag nyfiken på att prova. Efter en lång vinter som denna var jag nämligen ordentligt tilltalad av att ge min hud mer lyster. När jag i vanlig ordning rengjort ansiktet på kvällen med VICHY rengöringsmjölk (en annan produkt jag tycker mycket om) applicerade jag nattpeelingen i ansiktet med en bomullsrondell. Sedan tog jag på nattkrämen. Jag har testat peelingen i 5 dagar och känner min hud är igång med en process som jag inte är van vid. Det är något på gång, så jag ser fram emot att se resultaten efter lite längre tids användning.

Josefine: Precis som Karin har jag alltid förknippat peeling med en skrubb, så jag var rätt spänd på att prova en kemisk peeling som Idéalia nattpeeling. Jag har nyligen ändrat min kvällsrutin lite och har börjat använda rengöringsmjölk efter en väninnas rekommendation. Därefter har jag applicerat nattpeelingen enligt anvisningarna. Och för mig råder ingen tvekan. Jag tycker att jag genast har kunnat se att min hud fått en boost och ser yngre ut.

Emilie: Jag har faktiskt alltid trott att kemisk peeling var något man gjorde klinik som innebar en dramatisk behandling med fruktsyra. Eftersom jag har ganska känslig hud har jag inte ens övervägt peeling. Däremot känner jag ju till en del om VICHY, så när Idéalia nattpeeling introducerades tänkte jag direkt att det måste jag testa.  Än så länge är mitt intryck över förväntan. Redan efter den första natten tyckte jag faktiskt att min hud kändes mer spänstig och har fått mer lyster. Jag ser fram emot att fortsätta behandlingen och se vad som händer.

Följ med oss på leVICHYmag och läs uppföljningen av vårt test senare under våren.

Relaterade produkter

Nattcreme till alla hudtyper

Nattcreme till alla hudtyper

( Recensioner 1 )

go to top