OK

OK Cancel

Thank you

Close

Vi har provat: Hatha Flow i Stockholm

Att en sund kropp och ett sunt sinne går hand i hand råder det inget tvivel om hos oss på leVICHYmag. Redaktionen har därför åkt till Stockholm för att testa en träningsform som tycks eka samma mantra: yoga, förstås! Och inte vilken yoga som helst, utan Hatha Flow. Hatha Flow är en dynamisk yogaform där man utgår från grunderna i Hatha Yoga. Ordet Hatha är sanskrit där Ha betyder sol och Tha betyder måne. Hatha Yoga strävar efter att balansera solens och månens energi för att finna ett inre lugn. Följ med oss när vi utforskar Stockholm, yogan och jakten på det där inre lugnet.

Det är en fantastisk tisdagsförmiddag när både Stockholm och maj visar upp sin bästa sidor. Vi sitter på en uteservering vid Nybrokajen och håller på att dricka upp det sista av matchalatten och våra gröna och lila smoothies. Efter att ha njutit av en lång, färgglad frukost på Strandvägen 1, där vi kunnat spana in allt från båtar på Nybrovikens glittrande böljor till fashionistas, karriärkvinnor och kostymnissar on the go, står nu Hatha Flow på agendan.

När vi promenerar bort mot och längs Grev Turegatan är det svårt att tänka sig att en yogastudio i topklass kan vara belägen på just denna gata, i detta kvarter. Här känns uteserveringarna, affärsfolket och butiks- och shoppinglivet som en sofistikerat cool storstadspuls som inte finns på många andra platser än just Stockholm.

Altormondo - en annan värld

När vi svänger in bakom Filippa Ks chica flagship store och börjar gå längs den lilla korridoren som leder till yogastudion, börjar nyfikenheten smyga sig på. Vi har båda provat yoga några gånger förut, men det var ett tag sedan nu. Vi är på plats i god tid för att göra det mesta av besöket - och för att hinna komma i rätt sinnesstämning. När vi går in dröjer det inte länge innan vi inser varför studion fått namnet altromondo, som råkar betyda en annan värld på italienska.

På altromondo är det som om staden utanför plötsligt inte existerar längre. Här finns nertonad belysning, varma, rogivande färger och stilla, harmonisk musik som vaggar våra sinnen när vi går in i lokalen. Allt som  heter stress och måsten hör inte hemma här, och tycks stanna kvar bakom tröskeln. Vi möts av en varm och välkomnade receptionist och känner oss redan snabbt på väg bort från vardagen utanför.

I receptionen säljs ett väl utvalt sortiment yogakläder, accessoarer och juicer, men också ljus, oljor, krämer och lotioner som alla doftar ljuvligt. Vi utforskar det fina sortimentet ett ögonblick innan vi går vidare mot omklädningsrummet.

altromondo är inte ett ställe med jättestora ytor, utan allt är välplanerat, intimt och estetiskt elegant. I omklädningsrummet lockar en bastu, och nordbo som man är vill man genast bara bosätta sig där en stund (eller i timmar). Vi motstår frestelsen den här gången och byter istället om till våra lika bekväma som snygga soft sport-kläder från Filippa K.

Väl ombytta tar vi plats i yogalokalen som återger resten av studions harmoni och elegans. Det finns inga speglar, men det sitter ett takfönster i en del av lokalen för de som vill få en dos dagsljus under passet. Skälet till att det saknas speglar är att man vill hjälpa de utövande att se inåt, och inte sträva efter perfektion i sin spegelbild. Vi är först på plats förutom instruktören Ulrika. Ulrika ger ett nästintill fulländat intryck av en yogainstruktör: vältränad, lugn, inspirerande. Det är Ulrika som ska vägleda oss i Hatha Flows värld.

Healthy body - healthy mind

Att yogaformen strävar efter att hjälpa sina utövare uppnå ett hållbart fysiskt och psykiskt välmående framgår redan under passets inledande minuter. När det är dags att sätta igång och alla som ska delta sitter på sina puderrosa mattor vända mot Ulrika i lotusställning, välkomnar hon oss och berättar sedan om passets fokus just denna tisdag. Ulrika förklarar att dagens Hatha Flow ska handla om sanning. “Vad är din sanning? Vad är sant för dig?”. Ulrika utvecklar, “Ofta kan vi förväxla någon annans sanning med vår egen, och tappa bort oss. Idag ser vi in i oss själva, och känner efter vad som är sant och vad som är viktigt för just oss.” Ulrikas ord ekar i rummet och i oss, och vi från leVICHYmag börjar sakta men säkert komma in i en nästintill andlig sinnesstämning.

Passet börjar med mjuka, fysiska rörelser och positioner sammanvävda med andningsövningar i ett harmoniskt tempo. Vi känner att de små musklerna som ofta hamnar i skymundan sätts i arbete, och fast vi inte förväntade oss att passet skulle vara alltför krävande bildas ändå en och annan droppe i våra pannor. Även om det märks att många av de andra deltagande är smidiga, erfarna yogautövare lyssnar vi på Ulrikas goda råd och låter bli att jämföra oss med de andra, utan fokuserar på alla små sensationer som känns i vår egen kropp och på vår egen andning.

Trots att allt sker i ett harmoniskt, välavvägt tempo går timmen fortare än vi trodde och plötsligt är det redan dags för avslappningsövningarna. Vi från leVICHYmag ligger platt på våra mattor och känner in alla nya  intryck från den sista timmen.

Efteråt visar det sig att en av de rutinerade yogautövarna vi la märke till var studions ägare Jennie. Vi säger hej och hälsar glatt från Johanna från Filippa K, som vi haft nöjet att träffa dagen innan. Johanna jobbar inom Global Sales för Filippa Ks Soft Sport-kollektion. Hon och resten av Filippa K-teamet har den goda vanan att yoga hos Jennie så ofta de kan. Stay tuned på leVICHYmag för att läsa om Johannas kloka insikter om livskvalitet, yoga och skandinavisk design.

Raka i ryggen, utvilade och med en skön känsla i både kropp och själ säger vi på leVICHYmag på återseende till det härliga teamet på altromondo innan vi går ut för att möta dagens ljus och stadens puls igen - tillbaka till den andra världen. Nästa sak på vår agenda är ett möte med två av Stockholms vassaste foodies. Fortsätt läs leVICHYmag för att följa med på nästa inspirerande Stockholmsäventyr!

Relaterade produkter

Ögoncreme mot ålderstecken under utveckling

Ögoncreme mot ålderstecken under utveckling

( Recensioner 1 )

Rik dagcreme mot ålderstecken under utveckling (SPF 30)

Rik dagcreme mot ålderstecken under utveckling (SPF 30)

( Recensioner 4 )

Lätt dagcreme mot ålderstecken under utveckling (SPF 25)

Lätt dagcreme mot ålderstecken under utveckling (SPF 25)

( Recensioner 14 )

go to top