OK

OK Cancel

Thank you

Close

Förläng lystern med aftersun

De flesta av oss vet att solbränd hud kan lugnas med en kylande, lugnande AFTERSUN.  Men visste du även att du kan förlänga din fina, gyllene sommarsolbränna om du använder aftersun efter varje möte med solens strålar?

Aah, så skönt! Den där känslan när man blundar efter att la lagt sig till rätta på badhandduken efter ett dopp. Med den mjuka sanden som madrass och vågornas brus som vaggvisa är det skönt att låta sig värmas upp av solens strålar och slappna av riktigt ordentligt.

Om du bara smörjer in kroppen med en bra solkräm med högt SPF och undviker den starkaste solen mitt på dagen ska allt gå bra. Men om du trots detta får lite för mycket sol stämmer det att aftersun kan ha en kylande effekt. Men aftersun har faktiskt en helt annat och ofta förbisedd fördel som förklarar varför du alltid ska ha den i badrummet.

Solterapi efter sängdags

Oavsett hur försiktig du är med solskyddsfaktorn finns det inget solskydd som skyddar 100 % mot solens UVA- och UVB-strålar. UVB-strålarna är de som ger dig din snygga ljusbruna tan, medan UVA-strålarna bland annat påverkar hur snabbt din hud åldras. Och det är här aftersun kommer in i bilden.

Nyckelordet för att hålla huden fin är med andra ord fukt. Därför har VICHYs forskare utvecklat IDEAL SOLEIL AFTERSUN-serien med en intensivt fuktgivande effekt. Vi på leVICHYmag-redaktionen har haft gott om tillfällen att testa IDEAL SOLEIL Aftersunlotion den här sommaren, och det märks fort hur den lätta konsistensen upptas av den soltorra huden. Den hygoallergena formulan är samtidigt även väl anpassad till känslig hud.

Sensommarlyster

Efter en lång dag är skönt att njuta av ett bad för att skölja havssaltet ur håret eller för att återhämta sig efter en upptäcksfärd i favoritsemesterstaden. Och just det har VICHY haft i åtanke med sin smarta IDEAL SOLEIL Aftersun-olja som du kan använda både  i badet och smörja på torr hud. Aftersunoljan innehåller sheasmör, hela fyra olika oljor och E-vitamin. Det är fuktgivande och vårdande ingredienser som alla bidrar till att förlänga din fina sommarlyster. Den gör huden hud silkeslen och oljan bidrar till att framhäva semestersolbrännan på bästa sätt.

Men glöm inte att fukten måste tillföras inifrån också. Så se alltid till att dricka rikligt med vatten under sommaren.

Med det sagt, och förhoppningsvis med ny kunskap om de många fördelarna med VICHYs aftersun, önskar vi dig en fortsatt underbar sommar med solskyddsfaktor, vattenflaska och solhatt.

go to top