SkinConsultCoachingVersion = V3 SCAI_PreSubscription = 0

Vecka

1

ALLT DU BEHÖVER VETA OM PERIMENOPAUS-STADIET

SKINCONSULTAI CoachingVichy laboratoires

Vecka 1

Vichy laboratoiresSKINCONSULTAI Coaching

ALLT DU BEHÖVER VETA OM PERIMENOPAUS-STADIET

VÄLKOMMEN TILL DITT MENOCOACH-PROGRAM

GRATTIS! DU SKA NU PÅBÖRJA DITT MENOCOACH-PROGRAM FÖR PERIMENOPAUS-STADIET

FÖR DENNA FÖRSTA VECKA BÖRJAR VI MED TRE MÅL:

 • VAD ÄR PERIMENOPAUS-PERIODEN?
 • BÖRJA MED ETT NYTT HUDVÅRDSPROGRAM
 • GÖR TRE REPETITIONER AV DIN ANSIKTSMASSAGE-RUTIN FÖR ATT BOOSTA DIN HUD.
Se videon

VAD ÄR PERIMENOPAUS-PERIODEN?

KVINNOHÄLSA

Dr Marla Shapiro är styrelseledamot av International Menopause Society (IMS) och har ett särskilt intresse för kvinnors hälsa.

Lär dig mer om perimenopaus-symptom och hur det påverkar din kropp fysiskt och psykiskt.

HUR PÅVERKAR HORMONFÖRÄNDRINGARNA MIN HUD?

HUD OCH EXPOSOM – Miljö, livsstil och hormonförändringar.

Den kanadensiske dermatologen Dr Jennifer Beecker är specialiserad på medicinsk dermatologi, hudcancer samt kosmetisk dermatologi.

Lär dig mer om hur hormonförändringar påverkar huden under perimenopaus-stadiet och hur du skyddar din hud varje dag.

MITT POSTMENOPAUS-HUDVÅRDSPROGRAM MED NEOVADIOL

VICHYS LÖSNING

Med fokus på specifika hudbehov under periomenopausen har Vichy Laboratoires skapat NEOVA OL PERIMENOPAUS-PROGRAMMET med serum och krämer.

Testad under dermatologisk kontroll. Dess effektivitet har testats med kosmetoklinisk bedömning på kvinnor i perimenopausstadiet. Testad på känslig hud.

VECKA 1.
MITT PERIMENOPAUS-HUDVÅRDSPROGRAM

av Frédérique Labatut,
Chef för Vichy Laboratoires

Läs mer

MIN HUDVÅRDSRUTIN UNDER PERIMENOPAUSEN

NEOVADIOLS Peri-menopause produkter är berikade med en kraftfull blandning av aktiva ingredienser som passar din huds specifika behov under perimenopausen.

För att kompensera för synliga ålderstecken på grund av variationer i östrogen och kortisol, innehåller NEOVADIOLs serum och krämer en kraftfull duo av cassia-extrakt och proxylan som vitaliserar huden.

Återuppbygg huden inifrån och kompensera för daglig förlust av hyaluronsyra med våra hudvårdande produkter som är berikade med hyaluronsyra.

STEG 1 – RENGÖRING

VICHY PUERTÉ THERMALE 3-IN-1 milk

Den rengör orenheter och föroreningspartiklar, tar bort makeup från ansikte och ögon. Huden känns tonad och skön och absolut inte uttorkad.

STEG 2 – FÖRBERED

NEOVADIOL MENO 5 BI-SERUM

Serumet återaktiverar 3 mekanismer hos huden: fasthet, åldersfläckar, lyster

 1. -13 % slapphet(1)
 2. -22 % åldersfläckar(2)
 3. +61% Epidermal surface lipids(3)
 4. -12% wrinkles(4)
 5. +14 % lyster(1)

STEG 3 – LUGNA HUDEN OCH BEVARA FUKTEN I HUDEN VARJE DAG

NEOVADIOL PERI-MENOPAUSE DAG- OCH NÄTTKRÄMER

Återaktiverar hudmekanismer under perimenopausen:

 • +17% density (5)
 • -28% wrinkles (5)
 • -50% dryness (5)

STEG 4 – SKYDDA DIN HUD VARJE DAG

CAPITAL SOLEIL UV AGE DAILY SPF50+

Det är det nödvändiga sista steget i din dagliga hudvårdsrutin, året runt. Den lätta och luftiga konsistensen i kombination med avancerad solvårdsteknik ger en jämn osynlig täckning som inte lämnar någon vit hinna eller klibbig finish.

(1) Kliniska poäng - 42 kvinnor efter 2 månader, (2) Instrumentellt test - minskning av storlek på mörka fläckar - 41 kvinnor efter 2 månader, (3) Kliniska poäng på 220 kvinnor efter 3 månader

FRÉDÉRIQUE LABATUT

CHEF FÖR VICHY LABORATOIRES

“HITTA RÄTT HUDVÅRDSPROGRAM MED RÄTT DERMATOLOGISKA INGREDIENSER FÖR ATT FÖRBÄTTRA DIN HUDS HÄLSA UNDER PERIOMENOPAUSEN.”

RENGÖRING

1

3-i-1 Ansiktsrengöring

PURETE THERMALE
3-i-1 Ansiktsrengöring

Upptäck

2

Peri & Post Meno 5 Bi-Serum

NEOVADIOL
Peri & Post Meno 5 Bi-Serum

Upptäck

3

Peri-Menopause Dagcreme För Normal Till Kombinerad Hud

NEOVADIOL
Peri-Menopause Dagcreme För Normal Till Kombinerad Hud

Upptäck

4

Peri-Menopause Nattcreme

NEOVADIOL
Peri-Menopause Nattcreme

Upptäck

SKYDD

5

UV Age Daily SPF50+

CAPITAL SOLEIL
UV Age Daily SPF50+

Upptäck

SKAPA NYA VANOR MED ETT NYTT ANSIKTSPROGRAM

Ansiktet har 57 muskler som behöver stimuleras och slappna av. Ansiktsspecialisten Aurelia del Sol använder sig av andningsövningar, massage och akupressur för att du ska få vacker hud varje dag.
Det är din stund – njut av den!

Hitta en bekväm ställning. Andas in. Andas ut. Och gör efter din instruktör!

TRIVS I PERIMENOPAUS-STADIET

HOLISTISK HÄLSA

Under hela denna period genomgår din kropp en mängd biologiska och kliniska förändringar. Att förstå och identifiera dessa förändringar så tidigt som möjligt hjälper till att förhindra de besvär de orsakar och förbereda din kropp ordentligt för åren som följer.

4 min
läsning

VECKA 1.
TRIVS I PERI-
MENOPAUS-STADIET MED HJÄLP AV
HOLISTISKA
ÖVNINGAR

av Dr Thierry Haag,
gynekolog

Läs mer

SKAPA ETT HOLISTISKT SYNSÄTT FÖR ATT TRIVAS UNDER PERI-MENOPAUSEN

VAD ÄR PERI-MENOPAUSEN?

Perimenopausen syftar på tidsperioden före klimakteriet och innebär hormonella störningar. Cyklerna blir vanligtvis kortare även om det inte är ovanligt att de blir längre. Menstruationsflödets intensitet fungerar på samma sätt: det ökar eller minskar. Tänk på att om ägglossningen är störd under perimenopausen betyder det inte att du inte kan bli gravid. Ändra inte de vanor du har haft förrän du når klimakteriet.

Under hela denna period genomgår din kropp en mängd biologiska och kliniska förändringar. Östrogenet som produceras av äggstockarna sedan puberteten försvinner gradvis. Under denna period kan kvinnor gå igenom:

 • Hyper-östrogenism som orsakar irritabilitet, bröstsmärta, viktökning och uppblåst mage.
 • det kan även orsaka värmevallningar, sömnproblem, allmän trötthet, låg sexlust och nedsatt initiativförmåga.

Eftersom de spelar en avgörande roll för många organs hälsa, påverkar deras fluktuationer nästan alla delar av kroppen. Skelettet, hjärtat, brösten, hjärnan, könsorganen, huden, håret och även naglarna påverkas av dessa naturliga förändringar. Att förstå och identifiera dessa mekanismer så tidigt som möjligt hjälper till att förhindra problem som de orsakar och att förbereda kroppen ordentligt under de kommande åren.

Varje klimakterium är unikt

This phase of peri-menopause, like the following ones, varies enormously depending on the professional activity, the social demographic, the physical and psychological health and even the family clinical history of the individual. Each of you is unique and each of you will be affected differently. That is why it really needs to become a conversation between you and your practitioner. Nowadays, in addition to a regular and complete medical check-up, a simple blood test can indicate how likely symptoms are to manifest in the near future. Because each and every symptom has a treatment or a solution, whether pharmacological or not, early identification of changes will help you to choose the strategy that is the best for you to limit or sometimes even avoid undesirable effects.

SEX TIPS SOM HJÄLPER DIG ATT GÅ LUGNT IGENOM KLIMAKTERIET

Klimakteriet är inte en sjukdom: det är en naturlig process som varje kvinna upplever olika. Här är sex tips för att förbättra din hälsa, ditt självförtroende och ditt välbefinnande.

 1. Hälsosam kost
  Tänk om klimakteriet är det perfekta tillfället att återupptäcka fördelarna med hälsosam mat? Varierad och hälsosam mat hjälper din kropp att anpassa sig till de förändringar den står inför. Hälsosam kost hjälper dig att kontrollera viktökning. Det ökar bentätheten och hudens återfuktning samtidigt som skelettet får de mineraler och vitaminer som kanske saknas. Kosten skyddar ditt kardiovaskulära system och kan även minska värmevallningar och sömnproblem.
 2. Träning
  Regelbunden motion ihop med hälsosam kost hjälper dig att hålla en sund vikt. Det hjälper till att minska värmevallningar, minskar risken för kranskärlssjukdom och det har också en gynnsam effekt på ben- och hudtäthet. Om du inte är van vid att träna kan du börja göra det med exempelvis en vän eller din partner. Då blir det roligare och ökar både din motivation och ditt engagemang.
 3. Hudvård
  Öka hudens densitet och återfuktning genom att äta mer mat som innehåller E- och D-vitamin och omega-3. Träna så mycket du kan och unna dig skönhetsbehandlingar anpassade till din huds specifika egenskaper.
 4. Sluta med dåliga vanor
  Rökning och alkohol förknippas med många kroniska sjukdomar. Vi vet också att rökning bidrar till att perimenopausen börjar tidigare och även perioden som leder till klimakteriet. Man vet också att alkoholkonsumtion har en utlösande effekt på värmevallningar, nattliga svettningar och sömnproblem.
  Några andra enkla vanor och rutiner kan förbättra dessa symtom. Försök att inte dricka något några timmar före sänggåendet, framför allt inte koffein och alkohol. Undvik hårdare träning på kvällen och istället för att tillbringa tid med telefonen eller surfplattan med blått ljus kan du blunda och meditera.
 5. Dialog
  Klimakteriet är inte en sjukdom. Du bör kunna prata öppet om det med din partner, dina familjemedlemmar och med din läkare. Det är avgörande att ha viktiga personer omkring sig, bli lyssnad på och förstådd samtidigt som du är välinformerad under denna övergångsperiod full av förändringar.
 6. Hälsokontroll
  Klimakteriet är ett bra tillfälle att lära sig mer om kroppen. När du blir äldre är det dags att stärka sig själv genom att säkra att alla förebyggande åtgärder du kan vidta följs upp. Det inkluderar allt från vikt, vaginal undersökning, ultraljud på bäckenet, bentäthet, leverbedömning och mammografi till preventivmedel vid behov samt kardiovaskulär kontroll. Din kropp är ditt mest värdefulla kapital. Precis som med allt annat är det avgörande hur du hanterar den. Klimakteriet är därför det perfekta tillfället att investera i kroppen, stärka kunskapen om den och din allmänna hälsa. Gör det mesta och bästa av det!

DR THIERRY HAAG

GYNEOKOLOG, VICHY SPA

“SEX TIPS FÖR ATT FÖRBÄTTRA DIN HÄLSA, DITT SJÄLVFÖRTROENDE OCH VÄLBEFINNANDE UNDER PERIMENOPAUS-PERIODEN.”

Welcome to your program

This is your first week (of 4).
Let’s start with… some contents, if you don’t mind.